pensjonaty w okolicach trójmiasta

A tak na marginesie to mamy jakieś dziwne ogiery teraz bo prawie wszystkie wychodzą na padok z innym koniem 😀😀

W tym jeden z tych ogierów to wyjątkowo "szalony" mój łogr, który padokuje się z wałachem mchaniewskiego. Dostali w tym celu nawet swój własny, przydziałowy padoczek  i wietrzą się we dwóch pół dnia 😉.
deborah   koń by się uśmiał...
26 marca 2011 06:39
czeggra1, więc jak wasze wykorzystują 1 padok to zostały już tylko 2 dla 28 koni 😉
Padoków jest dużo więcej  😉, a tych wydzielonych dla ogierówi sprawnych użytkowo są 4 .  Piąty nadaje się do solidnego remontu i nie jest użytkowany.
"A co daje to dościelenie skoro koń pod spodem dalej stoi na gównie?"

"no właśnie, gówno jest pod spodem, i o to chodzi."

zabiło mnie to 😵
Aga ,wyobraź sobie ,że coś ci się wylało na podłogę ,albo sok ,albo pies zrobił ci kupe, a ty zamiast to posprzątać to codziennie zakrywasz to kolejnymi warstwami papieru toaletowego. I do tego można przytoczyć dościelenie, a co do selekcji naturalnej na padoku to chyba nie jest zbyt dobry pomysł puszczać ogiery z klaczami, bo z wałachami to jeszcze. puszczając konie na  padok trzeba brać pod uwage ,że jeden koń może nie tolerować innego, pamiętam kiedy kupowalam mojego konia , który stał na pastwiskach 24 godziny. Był chudy i  kopany przez inne konie , ale no cóż jak to się mówi "selekcja naturalna" ,silniejszy zjada jedenie całej reszty.
a wobraź sobie że po rozlanym soku chodzisz codziennie? takim nie przykrytym papierem toaletowym? Ja nigdy nie napisałam ze to jest super rozwiązanie, ale lepsze takie niż żadne. Kiedyś konie stały tam na gównie przez 3 tygodnie, teraz mają raz w tygodniu wybierane do zera. Fajnie byłoby gdyby ktos wybierał codziennie, ale tak się nie da. niestety.

Ja z tym puszczaniem ogierów z klaczami to żartowałam, bo z twoje wypowiedzi nie zrozumiałam czy to zauważyłaś. Większość ogierów ma "kolegę" z którym wychodzi na padok. Ale to już nie jest "zasługa" stajni tylko właścicieli. Ich konie wychodzą same/z innym koniem/ w stadzie.
matko swieta, ale sie wszyscy delikatni zrobili... Moze wezcie swoje konie do domow, zeby podoge mialy czysta, kurzu nie bylo ani pajeczyn, i oczywiscie nie zapominajcie o codziennym szorowaniu pod prysznicem zeby zadnej skazy na futrze nie bylo....
Grr - chcac czy nie chcac chodzisz po brudnych chodnikach czy trawnikach, w domu nie wiem, moze i myjesz codziennie podloge choc watpie - i zyjesz jakos, nie?
Dajcie sobie spokoj - ile stajni nie widzialam, w zadnej nie bylo wybierane codziennie do zera - to po prostu bez sensu. Zadna przesada nie jest dobra i juz.

jakos ten swiat jezdziecki zmienia sie w kiepskim kierunku ze tak pozwole sobie rzucic luzne spostrzezenie 😉 🙂
pozdrowienia, szczegolnie dla starych znajomych 😀
Mój koń ma sprzątane codziennie i ma czysto, na dodatek nie uważam żeby to była przesada i żeby świadczyło to o mojej delikatności. Porównanie boksu konia do chodzenia ludzi po chodniku i trawniku jest absurdalnie śmieszne, na tyle, że nawet nie skomentuję.
Ale dobrze - wiemy już, że w stajniach, w jakich się obracasz jest brudno.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
07 kwietnia 2011 16:11
nerechta, co u Ciebie słychać?
Mój koń ma sprzątane codziennie i ma czysto, na dodatek nie uważam żeby to była przesada i żeby świadczyło to o mojej delikatności. Porównanie boksu konia do chodzenia ludzi po chodniku i trawniku jest absurdalnie śmieszne, na tyle, że nawet nie skomentuję.
Ale dobrze - wiemy już, że w stajniach, w jakich się obracasz jest brudno.

łoo matko!! Zabierzmy jej prawo do posiadania konia!. Biedne te zwierzęta 🙁
A ja wszytskim bardzo polecam stajnie [ciach] a ja polecam nie pisac postow w calosci boldem i takimi radosnymi zaproszeniami dzielic sie w ogloszeniach.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogłoszenie poza wątkiem ogłoszeniowym
deborah   koń by się uśmiał...
11 kwietnia 2011 20:36
HORSES_, no to pojechałaś.... 😵
Ja polecam stajnie w Rzucewie  😉
A czy ktoś cokolwiek słyszał o stajni "U Basi"? 😉
czy jest jakas stajnia, gdzie mozna postawic ogiera - z padokowaniem? i dojazdem komunikacja zbiorowa?
21 kwietnia 2011 20:30
oczywiście,że jest.
przywidz, wiem. za daleko niestety w tej chwili.
cos jeszcze?
21 kwietnia 2011 20:42
nie sądzę,że znajdziesz coś bliżej...no ale Owczarnia się ostatnio reklamowała,że wygrodziła pastwiska dla ogierów,może dziewczyny coś podpowiedzą?
W Owczarni ogiery jak najbardziej wychodzą, ale aktualnie jest już ich maks. Każdego ewentualnego następnego nie będzie już niestety gdzie puszczać.
Chyba szykuje się niezła pomorska afera.. mam mieszane odczucia, widzieliście nietypowe ogłoszenie: http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=12211&catid=4&Itemid=54
uuuuu może byc gorąco tymbardziej ze to prezes PomZJ
26 kwietnia 2011 21:59
dodajmy,nowy prezes...właśnie,dlaczego nikt nie komentuje nowych władz? 👀
Ulalala... to będzie ciekawie.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
26 kwietnia 2011 22:07
rewir, nie ma go już =(

Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
26 kwietnia 2011 22:08
Niech mi ktos naswietli sytuacje...
wow szybko zniknęło  😲 😲
Powiedziałabym, że zniknęło błyskawicznie.
ostrzezenie przed praca dla dziewczyn u pana z dziemian - reszte sie domyslicie na pewno
podpisane imieniem, nazwiskiem, mailem, numerem tel.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
26 kwietnia 2011 22:12
magda, ojej. Niezły hardkor.
a jest opcja ze ktoś dowcip zrobił?? Bo tak dziwnie że osoba oskarża kogoś o molestowanie, pokój bez klucza, używanie siły i podpisuje się imieniem i nazwiskiem i podaje maila.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się