Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

żaczkowa   gone with the wind
24 marca 2011 19:10
Ja chyba też pojawię się w kkjk , ale Pegaz na miejscu i myślę , że tam będą pierwsze starty  🙂

To cię wypatrzę.  👀 Koń z avka?  😉
Jak jedziesz niżej niż LL i wyżej niż L to będę jako E.T.  😀
Doma czy to znaczy że pozucasz stajnie w opatkowicach?
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
24 marca 2011 21:23
i tak i nie, tak bo mam wypowiedzianą umowę od zeszłego roku, więc konie będę musiała przenosić, ale będę tam 1-2 razy w tyg do osób które nadal będą chciały ze mną jeździć, także tak to wygląda mniej więcej...
Ah to szkoda szkoda. A co tam teraz będzie? Jakieś zmiany, mozesz powiedziec?
24 marca 2011 21:53
nie wiem, na razie nic się nie szykuje, ale na pewno będą dzierżawy i pensjonat, no i hodowla, Piotrek kupił ogiera, teraz czekamy na źrebaki, choć klacze są pierworódkami więc może być rożnie.. ale jest w stajni grupa końskich fanatyków🙂 zostały dobudowane 4 boksy, konie się mają bardzo dobrze, są dwie klacze na sprzedaż, także wszystko idzie dalej🙂
[quote author=żaczkowa link=topic=196.msg949174#msg949174 date=1300993851]
Ja chyba też pojawię się w kkjk , ale Pegaz na miejscu i myślę , że tam będą pierwsze starty  🙂

To cię wypatrzę.  👀 Koń z avka?  😉
Jak jedziesz niżej niż LL i wyżej niż L to będę jako E.T.  😀
[/quote]

nie , jeszcze go nie ma . Jutro po niego jadę , w niedziele będzie  🙂 bo mam trasę KRK-SOKOLNIK-KRK  🙄
A ja pilnie poszukuję kogoś, kto wybierałby się na zawody do Bolecina lub na czworoboki treningowe do Szarych, ma możliwość załatwienia transportu koni, albo niekoniecznie, ale jest chętny na podzielenie się kosztami dojazdu.
dziunka jeśli za jakieś pół roku to mogę ja mam auto do przyczepy , u nas można 2 konną wypożyczyć za 75 zł 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
26 marca 2011 12:46
Czworoboki Szkoleniowe u Szarych w Michałowicach są 16-17 kwietnia, a Zawody Regionalne w Ujeżdżeniu w Bolęcinie są 7-8 maja 😉
Cześć Dziewczyny

Ma ktoś pożyczyć przyczepkę na jeden dzień oczywiście odpłatnie najchętniej okolice Czernichow, Liszki, Skawina
agin481 znam jedną osobę co bierze 80 zł za dobę koło skawiny ale na weekend my wypożyczyliśmy , nie wiem jaki termin cię interesuje 😉
26 marca 2011 14:31
w Opatkowicach, czyli też koło Skawiny, mamy do wypożyczenia przyczepę dwukonną, cena podobna, jak coś to zapraszam na pw  🙂
Czy ktoś zna już może termin zawodów WKKW w Tabunie?
I jakieś szczegóły?

Mamy ochotę się wybrać z koleżanką , a strona u mnie nie działa(pojawia się tylko tło)
Strona Tabuna od jakiegos czasu szwankuje, pewnie w maju.

A zawody w bolku są przesunięte o jeszcze tydzien 😀
No domyślam się, że w maju tak zawsze są.
Kwiecień-klubowe
Maj- WKKW tylko potrzebuje konkretnego terminu jakby ktoś znał 😉
Ostatnio nie był jeszcze podany, z tego co pamiętam, jak jeszcze działało 🙂. Ale dowiem się i dam znać. Właśnie Pacia, za pół roku się może odezwę, ale bardziej zależy mi teraz  😀
żaczkowa   gone with the wind
26 marca 2011 20:16
Jedzie ktoś z Krakowiaków do Zbrosławic na ZR i HPPPłd? 😉
Czy orientujecie się, czy są wolne miejsca w następujących stajniach:
-Włosań
-Rzeszotary
-Targowisko

Szukam stajni z halą (chociażby mikroskopijną) lub przynajmniej dobrą ujeżdżalnią zewnętrzną.

:kwiatek:
Rzeszotary na chwilę obecną nie mają, ale w każdej chwili może się coś zwolnić, bo sporo boksów zajmują hucułki z hodowli i jak jakiś się sprzeda to być może ten boks będzie wolny, wiec warto zadzwonić i okazać wstępne zainteresowanie 😉
Cariotka   płomienna pasja
27 marca 2011 16:29
z Tego co wiem Włosań i Targowisko mają wolne miejsca🙂 U nas jest ujeżdżalnia zewnętrzna, ma być również kryty lonżownik🙂
A jak teraz Marszowice wyglądają ?
Ktoś tam stoi z koniem (lub może dać jakieś namiary do jakiegoś pensjonariusza 😉 ) ?
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
27 marca 2011 17:09
kolebka któryś z Twoich podopiecznych chce się wyeksmitować? 😀iabeł:
osobiście Rzeszotar nie polecam 😉
Strucelka, dlaczego? Może być na pw 🙂
27 marca 2011 21:54
Ja miałam okazję być w rzeszotarach wczoraj, co prawda późnym wieczorem, ale co nie co zawsze można zobaczyć🙂 więc, jak wszyscy kochają, w stajni jest SZEROKI korytarz  😉 przestronne boksy, konie bardzo zadbane, spokojne, wyglądają na dobrze obsługiwane, bezstresowo  🙂 hala malutka, ale lepsza taka niż nic🙂 przydaje się niewątpliwie, zwłaszcza w deszczowe dni  🙂 stajnia jest idealna jak ktoś chce mieć konia rekreacyjnie, lub do małego, czy amatorskiego sportu  🙂 Hucułki są bardzo urocze 😀 No i przez najbliższe 2 miesiące będę tam zaglądać  dwa razy w tyg  😉
Byłam w Rzeszotarach, stajnia bardzo przyjemna, niewątpliwym atutem są pastwiska 😉
Chciałabym się tam przenieść, bo Kasia tam dojeżdża do dziewczyn, ale niestety miejsc brak 🙁
27 marca 2011 22:59
Kasia Małek tam też dojeżdża ??🙂 widziałam w grafiku właśnie w pn treningi, z Agatą Strzałką, a we wtorki (chyba) jakieś chyba koło południa.. niedługo Rzeszotary staną się  stolicą ujeżdżenia południowego zakątku Krakowa  😉
Nord   -"Bryknąć Cię?"-zapytała Łoza
28 marca 2011 09:06
Myśmy stali w Rzeszotarach i moge jak najbardziej polecic, poza tym , ze za moich czasów warunki do jazdy słabe...Niestety hala jaka jest taka jest, lepsza taka niż zadna...Ale niestety ujezdzalnia DRAMAT. Mieli ja robic... Jak jest teraz. Natomiast obsługa i pastwiska SUPER
Muszę się pochwalić , że po 700 km drogi mój rumak dojechał o 23.50 do Pegaza  😅
Kasia dojeżdża do trzech osób w piątki 🙂 w tym też do nas

ujeżdżalnia obecnie jest w trakcie drenowania, już jest wyrównana, skończą się prace w tymi dremani i przyjeżdża piaseczek 🙂

opieka i pastwiska to bajka 😉

no i dojazd też zupełnie fajny, jeżdżą dwie linie mpk (rzadko bo rzadko, ale zawsze to coś) i bus, a z przystanku jest dwie minuty do stajni
No, na ujeżdżalnię czekamy wszyscy z niecierpliwością. O, Doma, a z jakiej okazji będziesz nas odwiedzać? (może być PW). Moje kucyki (zajmujące wspólnie ostatni boks) wyglądają tam jak pączki w maśle, także jestem zadowolona. Nie wiem kto to chciał wiedziec, ale strona Tabuna juz działa i zawody są 16/17.04.2011(sobota/niedziela) - Wiosenne Mistrzostwa Klubu
14/15.05.2011(sobota/niedziela) - Klubowe Zawody Jeździeckie - WKKW

Szkoda, ze WkkW pokrywa się z obecnym terminem ujezdżenia w Bolęcinie :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się