Olsztyńscy voltowicze

jascus199   :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
22 marca 2011 17:19
jascus199 - witam sąsiada z różnowo/słup czy cokolwiek by to nie było 😉 . Dał byś znać jak coś w okolicy będzie się działo - my nie szportowcy ale jakąś LLkę bym pojechała by fala nie czuła się aż takim rekreantem jak reszta koników, bo co jak co, ale jest różnica jeździć na swoim a na tych z szkółki. Może nawet Lkie się doczekamy. Tylko nie ujeżdżenie - to nam nie leży.                      2-3 kwitania  jest sparing, u Robsona ja sie wybieram z 2 konmi , jak cos to bierz swoją, F. i przyjezdzaj 🏇
Tylko szkoda, że moja raz w życiu w hali była, i  nie chę robić obciachu.. 😡, więc może lepiej czekać aż zaczną zawody na zewnątrz.
22 marca 2011 18:18
Oj moja moze z 10 razy byla, i to na 1 zawody pojechalem,  o ona nigdy nie byla na hali 😎
oj tam ja jakis czas temu tez bylam na sparingu z folblutem ktory nigdy w zyciu na hali nie byl, szedl o wiele lepiej niz na treningach w domu a trenowalismy az z 3 tyg hehe...ogolnie to byl chyba jego z parkur w zyciu  🏇 takze sie boj, Twoj rumak nawet nie zwroci uwagi - zwlaszcza ze hala spora  😉
hm, ma ktoś może jakiejś informacje o ujeżdżeniówkach? Bo z tego co widzę w kalendarzu wmzj' u ujeżdżeniówki mamy:
4.06 - Olsztyn
27- 28.08 - Mortęgi
18-19.09 - Olsztyn

chyba, że coś źle w kalendarzu patrzę to wybaczcie  :kwiatek:

i... jeszcze jedno. Orientuje się ktoś czy na zawody ujeżdżeniowe w Kortowie (Memoriał  4.06) przyjmą ksero paszportu? Wybaczcie, ale nie jestem zorientowana w tym temacie.  😡

Kurcze kortowo się rozbrykało - aż dwa razy zawody w tym roku? i to jeszcze ujeżdżeniówki?  🤣
sillke so samego chociazby przewozu konia potrzebny jest paszport - mysle ze oryginal, to tak jak ty bys swoj sobie xero zrobila 😉  w czasie kontroli przez policje moze byc nie ciekawie. jezeli chodzi o kortowo to wiem ze na regionalki trzepia wszystko - i zgode lekarza, szczepienia konia, paszport. jezeli to nieoficjalne to obstawiam ze paszporty sprawdzaja przyjezdnych koni.
ps. z tego co sie orientuje zawody wpisane sa w kalendarz jako ZR-A, nazwane memorialowe wiec chyba oficjalne regionalki? wiec wszystkie dokumenty obowiazkowe  (czyt. paszport, szczepienia konia, badania lekarskie Twoje, oplata za klub i ubezpieczenie ????)
pomyślimy, ale raczej do Robsonów jeszcze się nie wybierzemy... dopiero co zaczęliśmy normalnie jeździć bo zejściu ropnia (sprzed trzech miesięcy, pęknięcie zeszło w dół i dosłownie odkruszyła się nam część kąta wsporowego). Klacz już nie kuleje, ale wolę trochę poczekać (i wcześniej coś u nas na placu poskakać). Dzięki mimo wszystko za "wiarę" w nas  😀 . Myślę, że jakieś zawody w tym roku na pewno zaliczymy.
22 marca 2011 20:35
No , nie namowilem cie🙂  no to koniecznie innym razem, w czerwcu 12, sa zawody towarzyskie  w skokach w Smolajnach 🙂 jest fajnie, zawody za freeeeeee 😉
o za free seriosli? 😀 to moze ja sie wybiore ;d;d
falabana zapraszam do nas na zawody, po sąsiedzku 😉
** alleXandra ** , dziękuję za informacje  :kwiatek:
iszka? a nie mozesz zrobic tydzien wczesniej? ; <<
Wybiera sie ktos z Kortowa do Iszki ? Bo mi transport bedzie potrzebny i chetnie sie z kims zabiore z koniem :P
ja pewnie jak iszka przelozy o tydzien wczesniej xd

Angeel a wy się do kortowa przenieśliście?
magdanik, a tydzień wcześniej to nie jest kortowiada?  😁
;ooo jest? o ja!! x///////////////  co za niefart!

łaaa a ja zupełnie zapomniałam o wydarzeniu takim jak Kortowiada
28 Maja mówisz? Do wtedy myślę, że będziemy w formie.  🏇 Poza tym, po sąsiedzku to sama przyjemność - brak organizowania transportu i innych cudów. Miło, że tu trochę koniarzy w okolicy.
Frytkens ale frajde zrobiłaś tymi zdjęciami no i ta Moba  😜 on jest świetna, przypomina mi takiego "pogrubionego Arabka"  😉  no i te jej śmieszne odgłosy  😁
bardzo fajne fotki  😀

Mam jeszcze cały album, ale to w wolnej chwili zeskanuję i wrzucę
Frytkens koniecznie ❗  😉
a ja jednak na 80% bede jechała na dągowiadę ;p z tym ze chyba cala klasa sie na mnie obrazi, bo powiedzialam ze nie jade na wycieczke, co jest rownonaczne z tym ze bedzie za malo osob i nigdzie nie pozwola nam a raczej im jechac xd
A Klaudia jedzie na wycieczkę? na mów ją do złego i nie jedźcie nigdzie  😀
Termin jest nie do przełożenia. Jak zacznę przekładać to zaraz nikomu nie będzie pasować 🙂

magdanik oj tam wycieczka, pomyśl o imprezie po zawodach 😀
wiem własnie xd nigdzie nie jade juz to oznajmilam  😁

moneta klaudia mowi ze jak bedzie miala konia to tez nie jedzie na wycieczke i wystaruje ;d
No i bardzo dobrze nie jesteś sama ; D wina się rozłoży na dwie osoby hihi
oj tam oj tam jak dzisiaj gadalam z kolezanka, to powiedziala ze mi nie maja za zle i pastwia sie nad innymi osobami ktore mowia ze nie jada haha ;d

Angeel a wy się do kortowa przenieśliście?

nie, my nadal w Marengo 😉 z tym ze w tym roku bede miala problem z transportem, wiec jakby ktos jechal z Kortowa to moze moglby nas zabrac 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się