paznokcie, żele, tipsy

Moon mogłabyś podlinkować jakoś ten specyfik 2 w 1? polecasz? :kwiatek:
Strucelka a do Ciebie miałabym prośbę czy napisałabyś jak wrażenia po tym capivicie jak skończysz już kurację. nie tylko jak zadziałał na paznokcie ale i na włosy🙂 bo szukam jakiegoś preparatu, niby brałam skrzypovitę ale za wiele to ona mi nie dała.. tyle że nogi musiałam czesciej golić 😂
Moon   #kulistyzajebisty
18 lutego 2011 11:05

Proszę. Dry & Shine. 😉
Nail Tek vs Herome

Używała któraś obie odżywki ? Która wypada lepiej ?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
20 lutego 2011 09:08
Używałam obie. U mnie NailTek nic, a nic nie pomógł- ot jakbym sobie malowała paznokcie zwykłym bezbarwnym lakierem. Po Herome miałam efekt WOW.
Ale to kwestia indywidualna- spróbuj obie i zobacz, która u Ciebie sie sprawdza 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
20 lutego 2011 11:44
Ja stosuję NailTek i paznokcie bardzo szybko mi rosną, ale nie wiem, czy stricte po samym preparacie. Minął już jakiś miesiąc od ściągnięcia tipsów, a urosło mi już ok. 1/4 nowej płytki paznokcia.
Kupiłam sobie Nail Tek Intensive II+Foundation II ale kto mi powie jak to stosować 😡? Najpierw to ciemniejsze a potem bezbarwne?
ash   Sukces jest koloru blond....
23 lutego 2011 13:34
Muffinka, tak najpierw mleczna baza a potem bezbarwna odżywka!

Migdy nie miałam tak pięknych paznokci 😅
Ale codziennie nakładam mleczną bazę i odzywkę? czy bazę nakładam pierwszego dnia a potem tylko odżywkę?
23 lutego 2011 15:41
bazę nakładasz pierwszego, a potem tylko odzywkę. Ja tak robię przez 4 dni i zmywam.
Uff, oki dzięki 😉
ja chyba też pomyślę nad nailtek'iem bo niestety odżywka herome mi nie pomogla...od czasu kiedy zaczęłam stosować  minęło 5 tygodni czyli 3 od zakończenia kuracji. Paznokcie mam strasznie słabe, rozdwajają się nonstop i ciągle łamią  🙁
Ada   harder. better. faster. stronger.
26 lutego 2011 20:23
U mnie w sumie tragedii nie ma ale też jakoś nie wierze że to odżywka coś dała.
Teoretycznie ile powinno minąć czasu po zakończeniu kuracji żeby było widać efekt?
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
26 lutego 2011 20:26
ja zamówiłam herome zobaczymy jak na moich się sprawdzi

fakt faktem już próbuję nie obgryzać i trochę odrosły  😅
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
26 lutego 2011 21:11
Ada ja po pierwszej kuracji bardzo szybko zauważyłam efekty.
potem tylko stosowałam herome raz w tygodniu dla podtrzymania efektu i po około 6 miesiącach powtarzałam ten 14 dniowy cykl 😉
A ja wlasnie sama spilowalam zel. Rozstaje sie z nim na dluzszy okres. Niestety nie mam obecnie zadnej odzywki typu Herome, w moich drogeriach sa niedostepne, a na allegro z przyczyn osobistych nie moge zamowic. No coz, zobaczymy, najwyzej stane na glowie,zeby ja dostac  😉
a mi moja kosmetyczka po raz kolejny pomalowała pazury lakierem z Oriflame'u i znów jestem bardzo zadowolona 😉
Atutowa we wrocławiu można kupić produkty herome w sklepie stacjonarnym.
Tutaj są produkty wystawione na allegro:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20466399
stąd też masz dane gdzie mieści się sklep:

Ekskluzywna Marka
ul. Komuny Paryskiej 73/1a
50-452 Wrocław

Zapraszamy w godzinach:
pn - pt 9😲0 - 18😲0
sob 9😲0 - 13😲0

edit: jeszcze sklep internetowy tej firmy: http://www.sklepfryzjerski.net
Ojej, wer , dziękuje  :kwiatek:
Póki co jestem w szoku, po zdjęciu żelu paznokcie są cieniutkie,jednak byłam przygotowana na duuuzo gorszy efekt. Jednak denerwuje mnie to,ze sa jednak jak te papierki, chyba wybiorę się do stacjonarnego sklepu po Herome  😉
czy to możliwe, że po herome paznokcie rozdzielają mi się bardziej niż wcześniej  🙄 🙁??
żadnego paznokcia chyba nie mam nie porozdzielanego
moje nowe kolory OPI
poza tym jestem zachwycona jakością- trzymają sie juz prawie tydz, przeżyły pieczenie pączków i 3 wizyty w stajni

kolory od lewej:

Ski Teal we Drop
Barefoot in Barcelona
You don't know Jacques
Tickle my France

Ada   harder. better. faster. stronger.
08 marca 2011 11:18
Edytka, moje paznokcie są ok dopóki nie zaczynają być "dłuższe". Wtedy niektóre końcówki zaczynają się rozdwajać.
Też raz w tygodniu używam Herome nadal, może po prostu powtórzę te 14 dni za jakiś czas.

izkadul, śliczne, podpisz kolory 😉
13 marca 2011 18:15
OPI Tickle my France-y na moich odrastających paznokciach 🙂 (tu dobrze widać linię od której paznokcie są już normalne, nie spiłowane)

22 marca 2011 21:05
up up!
podbijam, bo minął ponad miesiąc odkąd wstawiłam fotkę pazurków (na poprzedniej stronie jest) i chciałam się pochwalić jak wyglądają dzisiaj 😜

Są coraz dłuższe i twardsze 🏇 Oraz proste! A nie 'zawijają' się jak kiedyś 🙄
Codziennie zażywam Capivit (leci teraz 2 paczka) i codziennie maluję NailTekiem bezbarwnym, a co 3 dzień zaczynam kurację od nowa - 2 kremowe bazy i przezroczysty lakier. Byle tak dalej 💃

A jak pazury po Herome?
23 marca 2011 07:26
Strucelka extra!!!! JA zrobiłam przerwę od Nail Tek, bo mi się zwyczajnie skończył i mam znowu masakrę 😀iabeł: rozdwajają się i łamią!  🤦
Jak czytam jakie macie problemy z paznokciami to jestem w szoku niemalże  😲 nie wiedziałam, że trzeba się tak nakombinować aby mieć ładne zdrowe i długie paznokcie, a te wszystkie żele, akryle i tipsy to dla mnie czarna magia 😁  mam chyba to szczęście ze pazury trafiły mi się tak twarde i szybko rosnące, że obcinać je muszę cążkami dla zwierząt :P przy koniach zawsze wszystko bez rękawiczek, w pracy (strzygę psy) godzinami łapy w wodzie, pod suszarką, w kłakach... a pazury jak beton  😁 gorzej ze skórą dłoni... moje wyglądają jak u staruszki  🙁
moje paznokcie po herome są beznadziejne, gorsze niż przed. Masakrycznie mi się rozdzielają (naprawde bardzo mocno!) i łamią. Muszę mieć je cały czas pomalowane- wtedy są troszkę twardsze

chyba kupię ten nail tec
23 marca 2011 14:35
ash dzięki, strasznie się cieszę, że tak dobrze sobie radzą 💃
a Ty nawet nei strasz 😲 ja po skończeniu kuracji moimi dwoma NailTekami zamierzam kupić potem sam bezbarwny i dawać jako podkład pod lakier OPI, bo mam takie cudne kolory, a na razie nie mogę malować 😵 😁

korsik a jakieś tabletki na paznokcie?
U mnie działają dwa czynniki - tabletki właśnie i odżywka.

edit: literówka
codziennie staram sie brać belisse
może zmienić na capivit?
ja chcialam przestrzec przed odzywka Sally Hansen nail thickener, w fioletowej buteleczce. Nie dość ze po tygodniu używania zepsuła sie ( nie chciała wysychac, straasznie sie 'napowietrzyły' zrobiła sie ciagliwa jak bardzo stary lakier ) to jeszcze koszmarnie mi zniszczyła paznokcie  🙁 wygladają jakby mi ktoś po nich jeździł papierem ściernym tak się rozdwajają i to przebija nawet przez lakier !
ja wlasnie odkrywam palete kolorow lakierow Golden Rose  😍 nie sa jakies super trwale, ale u mnie przy kilku koniach do obrobienia dziennie chyba zaden lakier dluzej niz 3 dni nie wytrzymuje.
a koloryyyyyy  💘 wlasnie wrocilam do domu z takim co przypomina tego Inglota nude ktorego ktos wstawil kilka str temu i od tamtej pory czegos takiego szukalam.
teraz mam jest piekny cudowny i siedze od 30 min i gapie sie na swoje paznokcie haha
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się