Polityka , polityka

Mogę zagłosować na partię Janusza Korwin-Mikkego, zdaje się być prawdziwą odmianą po dotychczas rządzących, ale co z tego skoro będę miała wrażenie oddania pustego głosu na partię, która nie ma żadnych szans na objęcie władzy. Może, niesamowitym cudem, przejść próg wyborczy i mieć chociaż kilku swoich w wielkiej polityce...

A co powiecie na USA, 2 lata temu Tea party uwazana byla za bande oszolomow, teraz forsuja ustawodawstwo w parlamencie. Swiat sie zmienia 🙂

JKM ,nie jest oszołomem, to jeden z  inteligentniejszych ludzi w Polsce, i takiż ludzi skupia wokół siebie. Nazywanie go oszołomem, no cóż.....Takiego zrobiły go media, gdy 1992r. ruszył sprawę, która była bardzo niewygodna  dla większości naszych polityków, księży itd. To samo zresztą, zrobiono chwilę potem z śp. L. Kaczyńskim,i obecnie robi się z jego bratem.
Jakim dziwnym trafem,zawsze nazywa się oszołomem, i innymi epitetami, ludzi, którzy coś chcą osiągnąć dla Polski,i naszego narodu :/
JKM ,nie jest oszołomem, to jeden z  inteligentniejszych ludzi w Polsce, i takiż ludzi skupia wokół siebie. Nazywanie go oszołomem, no cóż.....Takiego zrobiły go media, gdy 1992r. ruszył sprawę, która była bardzo niewygodna  dla większości naszych polityków, księży itd.
trudno sie z tym nie zgodzić...ale wkładanie go do jednego worka z narodowymi socjalistami (Kaczyńscy et consortes), to paskudna manipulacja rodem z michnikowskiego salonu! JKM nie jest idiotą i nie kieruje się plemiennymi atawizmami i socjalistycznymi utopiami.
[quote author=titina link=topic=21572.msg945731#msg945731 date=1300790048]
JKM ,nie jest oszołomem, to jeden z  inteligentniejszych ludzi w Polsce, i takiż ludzi skupia wokół siebie. Nazywanie go oszołomem, no cóż.....Takiego zrobiły go media, gdy 1992r. ruszył sprawę, która była bardzo niewygodna  dla większości naszych polityków, księży itd.
trudno sie z tym nie zgodzić...ale wkładanie go do jednego worka z narodowymi socjalistami (Kaczyńscy et consortes), to paskudna manipulacja rodem z michnikowskiego salonu! JKM nie jest idiotą i nie kieruje się plemiennymi atawizmami i socjalistycznymi utopiami.
[/quote]

Kaczynscy jednak byli u wladzy i ciesza sie wciaz duzym poparciem. JKM zas... trudno wiec mowic inaczej o facecie, ktory deklaruje, ze chce byc politykiem a zupelnie sie w tej polityce nie odnajduje. Inna sprawa czy dzieje sie tak dlatego ze tego nie umie, czy nie chce.
Kaczynscy jednak byli u wladzy i ciesza sie wciaz duzym poparciem. JKM zas... trudno wiec mowic inaczej o facecie, ktory deklaruje, ze chce byc politykiem a zupelnie sie w tej polityce nie odnajduje.
demokracja to rządy miernot, trudno żeby promowała osoby nie ukrywające swojej inteligencji i niemające imperatywu podlizywania sie głupszym od siebie.
ja wole żeby mną dowodził mądrzejszy ode mnie, większość zaś wyborców woli, żeby rządził nimi ktoś kogo mogą w razie potrzeby oszwabić...ot cała różnica.
ja wole żeby mną dowodził mądrzejszy ode mnie, większość zaś wyborców woli, żeby rządził nimi ktoś kogo mogą w razie potrzeby oszwabić...ot cała różnica.

Zeby osiagnac jakis cel to warto swoje dzialania koncentrowac na rzeczach, na ktore ma sie wplyw. Mamy ustroj jaki mamy i jedni w tych warunkach sa w stanie dzialac, a drudzy o robocie tylko gadaja (lub tez angazuja swoja energie tam gdzie nie moze to przyniesc zadnych efektow). Stad ci drudzy moga czasem byc nazwani oszolomami i ja na ten przyklad bronic ich nie bede, chocby nie wiem jak madrze gadali 😉
Zeby osiagnac jakis cel to warto swoje dzialania koncentrowac na rzeczach, na ktore ma sie wplyw.
"tylko prawda jest ciekawa" i tego się trzymam...nie interesują mnie aberracje kretynów z prawem wyborczym.
"tylko prawda jest ciekawa" i tego się trzymam...nie interesują mnie aberracje kretynów z prawem wyborczym.

widzisz ale JKM podatki odprowadza, ZUSy placi, na wybory chodzi, wykorzystuje nawet czynne prawo wyborcze
[quote author=wrotki link=topic=21572.msg945812#msg945812 date=1300793721]

widzisz ale JKM podatki odprowadza, ZUSy placi, na wybory chodzi, wykorzystuje nawet czynne prawo wyborcze
[/quote] to zupełnie tak jak ja...z tym że obaj z JKM (i część wyborców w procentowej ilosci takiej samej jak członkowie MENSY-) nie kierujemy się przy wyborach aberracyjnymi obietnicami cwaniaczków z TVN czy TVP 😎
to zupełnie tak jak ja...z tym że obaj z JKM (i część wyborców w procentowej ilosci takiej samej jak członkowie MENSY-) nie kierujemy się przy wyborach aberracyjnymi obietnicami cwaniaczków z TVN czy TVP 😎

no ale wiadomo ze "was" jest mniejszosc, a poki co decyduje wiekszosc, jakies wnioski ?

Artykul o Tea Party, niestety nie caly: http://uwazamrze.pl/2011/02/tea-party-zmienia-ameryke/
OT- cytujesz z tygodnika "Uważam Rze" - jak Ci się podoba ta gazeta?
Ja znalazłam tam kilka świetnych tekstów.
Nie moja bajka, ale ciekawe bardzo.

no ale wiadomo ze "was" jest mniejszosc, a poki co decyduje wiekszosc, jakies wnioski ?
zmusić głupia większość do słuchania mądrzejszej mniejszości...demokracja to tylko fetysz!
zmusić głupia większość do słuchania mądrzejszej mniejszości...demokracja to tylko fetysz!

no ba, ale jak ?

Tania
to samo co rzepa, jak dla mnie ale wiadomo tygodnik to tygodnik wiecej dystansu niz w dziennikach
wyborcza tez sobie czytam i inne newsweeki tez czasem. Sklejam sobie wszytko razem do kupy inaczej nie umiem pokumac o co chodzi 😉
[quote author=wrotki link=topic=21572.msg945873#msg945873 date=1300796548]

no ba, ale jak ?
[/quote]odbierając arkadyjski spokój, dawany przez iluzje medialnego matriksa.
[quote author=titina link=topic=21572.msg945731#msg945731 date=1300790048]
[/quote]

Raczej stawiam ich na jednej płaszczyźnie, w tej jednej konkretnej sprawie. Czesi umieli zrobić ze służbami porządek,  u nas niestety, większość narodu, woli wygodne cwaniactwo, niż rzetelną, czasami nie wygodną prawdę, i uczciwą pracę. P.Funnel ,niestety miała na WEG racje, jesteśmy jako naród ,do niczego. Pojedyncze wybitne jednostki, i nic po za tym.
a ja jestem za tym zeby wyrzucić te durne stare pielęgniarki z sejmu, bo mnie już drażnią  😎
To nie oglądaj i nie słuchaj. Każe ci ktoś? Ani się obejrzysz, a sama będziesz "durna i stara".
Oraz wysoce prawdopodobne - że także biedna 🙁
ale one nie protestują, dlatego, że coś im zabierają.
One zabierają szanse młodym na więcej pracy i rozwój...
ale one nie protestują, dlatego, że coś im zabierają.
One zabierają szanse młodym na więcej pracy i rozwój...

Ja to zrozumiałam podobnie. Wczoraj w Sejmie były też pielęgniarki kontraktowe i sobie chwaliły kontrakty.
Kolejna sprawa, jakiej nie rozumiem.  👀
Ja to mam od dawna takie własne teorie spiskowe.
Od czasu trzęsienia ziemi w Groznym, które "przypadkiem" odwróciło losy wojny w Czeczenii.
W Tajlandii miałam wrażenie, że fala nie poszła tam, gdzie się spodziewano czyli w kierunku Korei.
Ale to pewnie u mnie wynik oglądania zbyt wielu filmów. 🤔wirek:
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
23 marca 2011 09:11
a ja jestem za tym zeby wyrzucić te durne stare pielęgniarki z sejmu, bo mnie już drażnią  😎

rtk jak możesz?  🤔 ja się nawet ku.. pytam JAK ŚMIESZ ?  🤔 🤔

wiesz co? nikomu nie  życzę ale jak coś ci się stanie i wylądujesz w szpitalu to właśnie te 'stare" pielęgniarki nakarmią cię, zmienią ci pampersa i znajdą czas na powiedzenie dobrego słowa!

bo nie licz że te piękne i młode to zrobią, one są zbyt źle na to wychowane...
Mnie się zdaje, że rtk nie tępi pielęgniarek z racji wieku tylko , podobnie jak ja, nie rozumie istoty ich protestu.
Dodatkowo, przyznam, ze nie rozumien też dlaczego Pan Premier traci czas na pojedynek w samo południe z redaktorem Playboya i innymi gwiazdami spadającymi. Dziś takie coś ma być.
Tracenie czasu i pieniędzy na granie w gałę/2x w tygodniu!!/ pomijam pełnym zażenowania milczeniem.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
23 marca 2011 09:34
"durne i stare " mi wystarczy  🙁
"durne i stare " mi wystarczy  🙁

Wiem, to rozmumiem akurat.
Jednak, te kontrakty są złe czy dobre? Obie strony mówią inaczej.
Tak się składa, że zarówno ja, jak i mój mąż jesteśmy bardzo mocno zawodowo związani ze służbą zdrowia. Kontrakty w naszym zawodzie weszły już dosyć dawno temu i są naprawdę świetnym rozwiązaniem dla ludzi, którzy potrafią włożyć trochę siebie w pracę i chcą zarobić więcej.
Te pielęgniarki chcą, żeby inni nie mieli szansy pracy na kontraktach. Dlaczego? Bo kontraktowcy nie wchodzą do związku, nie utrzymują go. Ich mózgi nie są w stanie przetworzyć, że wejście kontraktów nie dyskwalifikuje umów o pracę, dla nich to koniec świata, bo nie dostaną etatu, urlopu, bonów na święta. Pielęgniarki na etacie naprawde pracuję lekko i nie przemęczają się. Zresztą widać, ze prostestują tylko te starsze, które nie rozumieją o co chodzi. Są egoistkami, które nie patrzą dalej niż czubek własnego nosa.

Mam nadzieję, że rozumiecie problem i to, o co toczą swój wielki bój 🙂
Ja to jeszcze inaczej postrzegam. Jako protest o tle politycznym.
pewnie masz rację.
mnie to bardzo drażni, bo boję się, że ich głodówki zabiorą nam szanse na kontrakty.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 marca 2011 11:11
duunia, to już pielęgniarki nie mogą być durne i stare? Nie wolno nazywać durnych i starych ludzi durnymi i starymi ludźmi? Trzeba mówić, że młode i mądre?
A tak zmieniając temat :
-Czy sądzicie,że Adam Małysz wybiera się do Sejmu?
Jakoś tak mętnie mówił o przyszłości, że mi taka myśl przyszła do głowy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się