Zdjęcia Naszych Koni cz.IV (sezon 2011)

Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
18 marca 2011 17:24
wątek zamknięty
espana, jak wygląda kupowanie konia na aukcjach? jak z bezpieczeństwem? czy konie mają porobione badania itd? czy działa to na zasadzie "widziały gało, co brały"?

cieciorka nie wiem jak to wygląda teraz, ale te 10+ lat temu ogiery miały robione tylko badania ogierowe, czyli krew na 3 choroby zakaźne plus arteritis. Oczywiście były po różnych selekcjach, wstępnej jak i odpadały w trakcie trwania testu. Wtedy szły do ZT jako dzieciaczki 2,5 letnie. Mój miał "szczęście", że jest z lutego, ale były też takie z czerwca. Nie mogę ze 100% pewnością stwierdzić, że miały robione dokładne badania (np. RTG) - chociaż jakiś przegląd wet. powinny przejść. Ja żadnych wyników nie dostałam oprócz badań krwi.
Co masz na myśli pytając o bezpieczeństwo?
Jeśli chodzi o tę konkretną aukcję wyglądało to w ten sposób, że w pierwszy dzień konie były pokazywane luzem w korytarzu i pod jeźdźcem. Osoby, które wpłaciły vadium otrzymywały katalogi z opisami koni (hodowca, rodowód, wymiary, wstępna bonitacja). Drugiego dnia osoby, które wpłaciły vadium siedziały już przy płycie (reszta na trybunach w hali - to była zima) a konie były pokazywane w ręku w ruchu i na płycie, dodatkowo weryfikowana była bonitacja. Po każdej prezentacji dany koń od razy był licytowany.
Jeśli chodzi o ten konkretny ZT - bardzo miło wspominam próbę dzielności. Stawka ogierów była bardzo wyrównana, wszystkie konie dobrze wyglądały, wszystkie konie chodziły na zwykłych wędzidłach bez żadnych patentów (wytoków itp.) Widać było dobre podejście, konie wpuszczone w korytarz ufnie wracały do osoby poganiającej z batem. Kierownikiem wtedy był znany zawodnik, a jeźdźców było 6 - też znani zawodnicy z regionu zachodniopomorskiego.

Rodowód ma miodzio, a tego Elvisa w papierach to zazdroszczę, poza tym Przedświty, Furioso, Rahman, ciekawe folbluty. No cóż muszę go wpisać na listę kandydatów  😅 (szczególnie z uwagi na Elvisa  :emoty327🙂

adriena be my guest  😀 tylko przy Twojej dziewczynce mój chłopczyk musiałby to robić ze stołeczka  😁

Jeszcze raz dziękuję za komplementy dla Eleara  😡
wątek zamknięty
Espana to trenujcie już, a ja popracuję nad obniżeniem zadu  😁 a tak na poważnie to tylko naturals wchodzi w grę?

Moja już była kryta folblutem--> Czarownikiem, nie wiem jak to zrobili  😂 bo różnica wzrostu była konkretna ale jakoś udało się bo urodziła źrebola  😎
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
18 marca 2011 20:30
Presja, jeszcze więcej !! 😍
Brzask, ślicznie 😀 zdolne konisko !!
wątek zamknięty
escada ,Geronimoo, drobna  - kare jest piękne  🙂

armara no już już daje :P

🤣

i jeszcze dwa Selima robione do ogłoszeń o sprzedaży sprzed 2 tyg

wątek zamknięty
adriena zawsze kryłam naturalnie. U siebie nie mam warunków do ściągania nasienia, chybaby trzeba wieźć do jakiegoś stada. Wiem, że w Lasocicach Łukasz sam ściąga i inseminuje świeżym. Prawdę mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam - ale pewnie jest to do zrobienia 🙂

szuwar ale fajny deresz  😀
wątek zamknięty
szuwar- maść Twojego konia godna pozazdroszczenia! Skąd on taką wytrzasnął? A mamusia Selima trzyma się jeszcze?
wątek zamknięty
szuwar, Jejku, ona jest świetna! 😍 Maść przepiękna i jaka grzywa zadbana 🙂 wstawiaj ją tutaj częściej 🙂
wątek zamknięty
szuwar BOSKI!!!!  😜 😜 😜
wątek zamknięty
szuwar cudo  😜
wątek zamknięty
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
19 marca 2011 09:10
szuwar, deeejm! mięśniak z tego Twojego koniola  😍
wątek zamknięty
espana , Sankaritarina ,tuch , Tercet , mbalicka  - baardzo dziękujemy z Queenie :kwiatek:

marysia550
-  dzięki 🙂 jeśli chodzi o Syryjke to niestety poszła chyba na zmarnowanie , została sprzedana komuś "okolicznemu" i dalej nie wiem co się z nią dzieje .
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
19 marca 2011 11:18
z wczorajszej wizyty abre 🙂

stadko w komplecie

Kaszek i Koń B z Psipią 😉

i wreszcie stadko w skladzie dotychczasowym, bo Koń T (zwany również Koniem D 😉) postanowił być ponad wspólne pozowanie 😉
wątek zamknięty
szuwar
Świetny koń ! Skąd ta oryginalna maść  👀 ?

caroline
Ostatnie jest przefajne, portret mix  😜
wątek zamknięty
caroline genialne zdjęcia  😍
wątek zamknięty
armara podobno od mamusi(ruda) i tatusia(czarny z białym nalotem) , jeśli o to chodzi to ja jej nie farbowałam  😀iabeł:
wątek zamknięty
caroline ale sobie Kasz szczęśliwie biega  🙂
wątek zamknięty
szuwar- boskie zwierzaki  😜
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
19 marca 2011 18:46
🏇 🏇 🏇

zdjecie z raju:
wątek zamknięty
Wiwiana   szaman fanatyk
19 marca 2011 19:14
Lostak, to podłoże gumowe? 🙂

Mój Sweet Little Evil Pony, wyjątkowo z nastawionymi uszami (proszę podziwiać, bo to u niej nieczęste) 😉

Fot. Wiadomo-Kto 😉
wątek zamknięty
Ponia   Szefowa forever.
19 marca 2011 19:16
lostak,  zaazdrosze!
a tak btw  widziałam filmik, i powiem Ci wieeelki szacun!  👍 miałam gdzieś w pamięci zdjęcie Otello, jako 3 latka i jak zobaczyłam go na filmiku to zrobiłam  🤔zczeka: i długo nie mogłam wyjść z podziwu ;-)
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
19 marca 2011 22:31
podloze gumowe.  otello chodzi fenomenalnie, ja sie ucze, ucze, ucze.
wątek zamknięty
Raju trzeba pozazdrościć i nauki też, super, a koń miodzio, kurcze ja też tak chcę  👍. Pamiętam jak sto tysięcy lat temu, dorwałam gdzieś gazetę w której zobaczyłam Kyrę i Matadora i po prostu umarłam, to był koń marzenie, coś nierealnego dla mnie, to jedyny koń którego zapamiętałam (no oprócz Miltona..) z tamtych lat. Niedawno wyszperałam przejazd Kyry na Matadorze na Youtube i miałam pewne skojarzenia..
wątek zamknięty
Mój gad z dzisiaj:

wątek zamknięty
Frania R!E!W!E!L!A!C!J!A! piękny koń, piekna Ty, komplet rewelka. Moje marzenie. WOW! ślicznie  😍
wątek zamknięty
Kate dzięki  😡 ale z tym drugim to przesadziłaś  😂
Dodam jeszcze 2 zdjęcia "mojej" gwiazdeczki- Violet Hall  😍

Przepraszam, że będę was troszkę męczyć zdjęciami, ale muszę się pochwalić  😀
Zdjęcia autorstwa flygirl  :kwiatek:
wątek zamknięty
Frania co za konisko! A ta derka  😜
wątek zamknięty
Frania ty dalej liczyć nie umiesz, to są 3 zdjęcia, nie 2. 😁
wątek zamknięty
Severus   Sink your teeth into my FLESH
20 marca 2011 15:16
dzisiejsza paskudka 😉

wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
20 marca 2011 16:13
espana, cudowny!
szuwar, bułany niesamowity jest!
Frania, pięknie się prezentujecie,
no i caroline - piękny koń na emeryturze.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.