Oficerki

Niestety nie ma mojego rozmiaru w promocji -50% na oficerki DeNiro  😕
[quote author=BaŚ link=topic=211.msg923869#msg923869 date=1299256094]
Niestety nie ma mojego rozmiaru w promocji -50% na oficerki DeNiro  😕
[/quote]
Baś a jak była cena tych przecenionych i jaki rozmiar?
deborah   koń by się uśmiał...
04 marca 2011 18:25
Agaleon, jaka cena takiej przyjemności?
Cedryk są po 999zł
[quote author=BaŚ link=topic=211.msg924696#msg924696 date=1299326288]
Cedryk są po 999zł
[/quote]
To widziałam te same, skóra rzeczywiście baaaardzo miękka.  😀
Czy są jakieś oficerki (lub czapsy), które mają inne zapięcie niż zamek?
Nie wiem co jest ze mną nie tak ale niezależnie od firmy jakiej mam czapsy zamki padają mi po miesiącu jazdy 🙄 I szczerze mówiąc trochę nie wyrabiam z kasą żeby płacić non stop za naprawy.
I nie chce gumowych oficerek bo na lato to raczej odpada. Są jakieś alternatywy? Bo nie mogę znalexc nic ciekawego...
caroline   siwek złotogrzywek :)
07 marca 2011 18:23
czapsy zapinane na sprzączki?
Ramires, oficerki bez suwaka - wsuwane 🙂 Posłużą lata, a można trafić na okazje 😉
Ale o tym na pw 🙂
O kurcze, napisalam i zapomnialam sprawdzić odpowiedzi 🙄

Czapsy na sprzączki mi się nie podobają wizualnie.
A czy są w ogóle oficerki skórzane wsuwane? I czy da się je dopasować tak jak te zapinane...?
Ja mam oficerki wsuwane - Cavallo Allround, moje są na mnie za szerokie, a z trudem je zdejmuję, z dopasowanymi byłoby jeszcze gorzej, nie wyobrażam sobie nawet tego bez pomocy drugiej osoby...
Ramires, ja mam cavallo i sprawują się świetnie 🙂 I są dopasowane - nie tak idealnie jak w przypadku suwaka, bo nie dałoby sie ich zdjąć, ale dość szczupłe 🙂

Ps. a do zdejmowania nie potrzebna jest druga osoba, tylko tzw. piesek 🙂
kujka   new better life mode: on
12 marca 2011 12:09
Ramires, ja mam petrie anky wsuwane i do zakladania mam takie haczyki:

a do zdejmowania pieska

jestem z nich bardzo zadowolona, juz chyba 3? rok im leci i nie mam do nich zastrzezen 🙂

do tego polecam zakladanie rajstopowych skarpetek na zwykle skarpetki - wtedy noga sie slizga i latwiej zdejmowac/zakladac.
niestety po roku w moich Petrie padają zamki 🙁
A mogłybyście napisać mi jakie to modele? Bo google nie wypluwa tego tak łatwo...
caroline   siwek złotogrzywek :)
12 marca 2011 16:52
kazdy model "podstawowy".
dla odroznienia te z zamkniem są opisywane specjalnie, jako "z zamkiem"
poszukaj sama, bo w tej chwili prosisz o to zebysmy ci podlinkowali wszystkie marki oficerek
caroline proszę, nie mów mi czego ja chcę.
W sklepach internetowych trzeba przeczytać opis każdego modelu żeby dowiedzieć się czy mają zamek czy nie. Prawie wszystkie mają wszyty więc łatwiej by mi było gdyby ktoś podrzucił model (co chyba nie jest problemem) zamiast przeszukiwać wszystkie modele po kolei.
" A czy są w ogóle oficerki skórzane wsuwane? I czy da się je dopasować tak jak te zapinane...?"

Nie da się. Jeżeli dopasujesz nie wsadzisz noge.

Klasyczne:

http://www.sztyblety.pl/S105-A.htm

http://www.lamri.pl/cavallo/buty-i-czapsy/oficerki/cavallo-oficerki-klasyczne-weltmeister-2.html
Dramka dziękuje :kwiatek:
O takie chodziło??
Raczej tak. Te z Lamri wyglądają całkiem fajnie, może uda mi się takie przymierzyć gdzieś... bo trochę się boje, że mogą być niewygodne. No i cena średnia ale mam nadzieje ze idzie w parze z jakością.
Ramires, oczywiście, że są niewygodne. To nie są buty do chodzenia, tylko do jazdy. Ja swoje zakładam minute przed wsiadaniem i zdejmuję od razu po zejściu z konia. Nie da się w tym chodzić 😉 Ale do jazdy... 💘
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
13 marca 2011 09:25
Ramires w razie co pozostaja Ci jeszcze butki Guarnieri 😀 😉
Ramires, oczywiście, że są niewygodne. To nie są buty do chodzenia, tylko do jazdy. Ja swoje zakładam minute przed wsiadaniem i zdejmuję od razu po zejściu z konia. Nie da się w tym chodzić 😉 Ale do jazdy... 💘

Dokładnie. Robie identycznie. Zawsze mam pod ręką trampki. I ubolewam kiedy muszę w oficerkach parkur obejść  😕 A przy drugim mam łzy w oczach  😕
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
13 marca 2011 12:44
ja na szczęście nie mam tego problemu,normalnie chodzę w moich oficerkach,zamki nadal jak nowe,skóra,mimo,że jakoś szczególnie na nie nie chucham i nie dmucham bardzo ok,ostatnio zestawem petrie doprowadziłam je do błysku  😜 tylko idiotka nasmarowałam też od wewnętrznej strony i całą jazdę kur** pod nosem  👿 🤣

są fantastyczne i moje następne oficerki też będą De Niro  😍
croopie no pewnie, przecież nie kupuję ich do joggingu, ale nigdy oficerek nie mialam i boje sie w ciemno kupować. No cóż, moze uda mi sie w jakimś sklepie stacjonarnym dorwać.

Ktoś a jak długo już u Ciebie żyją?
Dziewczyny  :kwiatek: czy ktoś opatentował jakąś pastę do butów, po której oficerki naprawdę mega się błyszczą? (do tej pory używałam petrie-po glansowaniu wyglądają całkiem dobrze) używałam też sposobu chyba ??? opatentowanego przez Lovely czyli "palenia" smaru do butów koeniga -też całkiem dobrze wyglądały ale zawsze mimo starannego pucowania bez "Wow". Czy namierzył ktoś jakiś środek "cud" ?  😉
z tym paleniem pasty to pomysł był już dużo dużo wcześniej, a wypolerowałaś potem pończochą/jakimiś rajstopami
tak, tak ale jednak nie mam czasu żeby czyścić tak oficerki za każdym razem, wiec zastanawiam sie czy jest może jakiś "środek cud " 😉
Precelek chce sobie zrobić lakierki bez lakierowania 😁
przejedź szlifierką !! 😁
crooopie ja chce szlifierke w pudeleczku  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się