DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

ivett jeansowa derka  😜 ciekawie wygląda
ivett bajka ta z beżem ! I teraz mam zagwozdkę, która przeciwdeszczówka jest nam koniecznie potrzebna 😀

no jak to nie wiesz..........oczywiście, że obie  😁
ivett bajka ta z beżem ! I teraz mam zagwozdkę, która przeciwdeszczówka jest nam koniecznie potrzebna 😀

Jak zobaczysz na żywca to może łatwiej będzie z decyzją 🙂

Treningóweczki z dzisiaj:

ivett boooskie  😜 🙇  👍

ile za taką ??
ivett przez Ciebie choruję teraz na taką treningóweczkę  👿 😜 Masz swoja stronę internetową  👀 😁?
Zorilla całkiem całkiem  🤣
Dziekuje 🙂
Warto dodać że cena mattesowych to 300zł za 2 czyli 6 stówek za kąplet na 4 nogi  🤔?? Baranki które kiedyś nosiły te skóry chyba złoto jadły...
Gagulec   Mistrz lokalny
12 marca 2011 20:51
Zorilla - super ocieplaczki!
Ivett - treningówka z navy/green - rewelacja!
A ja z pytankiem: zapięcia do derek (o takie) można dostać tylko w jeździeckich, czy też w jakichś "zwykłych" pasmanteriach/sklepach?
Jak szukałam to nie znalazłam takiego czegoś, a ten link który podpiełaś to były najtańsze 😉
Zorilla, dzięki 😀
Ema_6   Liberty *22.1.2011* <3
16 marca 2011 19:54
pomoze ktos jak zrobic wlasno recznie  czaprak ?  :kwiatek: Prosila bym o instrukcje i wymiary jeslio to mozliwe  😉 moze byc tu albo PW  😅 Z gory jestem baaardzo wdzieczna  :kwiatek:
Ema_6 UŻYJ WYSZUKIWARKI

wymiary są np tu:
16 marca 2011 20:22
PRZEPRASZAM ale niestety nic w wyszukiwarce nie znalazlam  😉  a ten link co dalas to wymiary na shetlandy lub pony , a mi raczej chodzilo o full  🙂
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
16 marca 2011 20:30
Ema_6 no proszę Cię  😵 Pierwsze dwa OD LEWEJ to standardowe full DR i VS.
Pierwsze 2 wymiary sa przecież normalne, dopiero te nastepne kucykowe.
Wybacz ale temat czapraka jest najczęsciej tu wałkowany  😵 , rozumiem ze watek ma 160 stron i nie chce sie go przegladac ale albo popracuj z wyszukiwarką albo przegladnij watek, bo wapie zeby komus chcialo sie 100 raz tłumaczyć.
16 marca 2011 20:38
acha.. :P nie wiem co to  DR  i VS  😉 znam tylko ponny, Cob, Full ale tych innych jeszcze nie slyszalam ...  🤔 Ja zbytnio w ''robotkach''(?) nie jestem zdolna i nie wiem czy taki owy czaprak mi wyjdzie, ewntuelt så postaram sie cos wykombinowac  🙂
Kastorkowa   Szałas na hałas
16 marca 2011 20:39
Dr - ujeżdżeniowy
Vs- wszechstronny

prosze cie nie dobijaj
16 marca 2011 20:41
dobrze  juz nic wiecej nie napisze w tym watku  🙄
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
16 marca 2011 20:43
Ema_6 jeżeli ci czaprak ma nie wyjść, to pewna jesteś, że chcesz się za to zabierać? W dzisiejszych czasach taniej często wychodzi kupno nowego czapraka, aniżeli inwestować w coś, co może nie wyjść lub wyglądać na koniu jak... szmata  🙄
To taka moja rada, bo sama się za to raz zabrałam, ale jest to bardzo nieopłacalne.
16 marca 2011 20:47
myslalam ze to sie robi latwo ale jak poczytalam w necie jak to trzeba robic i wgl. to jutro lece kupic nowy  😀
No bez przesady, po 1sze wychodzi taniej, może przy jednym nie, bo i tak trzeba kupic gabke starczająca na 3 czapraki itp ale po 1 to przyjemna robota, wiadomo ze za 1szym podejsciem moze duzo nie wyjsc ale jak sie postara to napewno bedzie okej no i satysfakcja tez jest 🙂
17 marca 2011 15:28
w sumie tak 😉 a chciala bym miec jakas rzecz dla konia ktora zrobilam sama  🙂  To takie fajne uczucie jak ktos cie spyta gdzie kupilas  😀 pozatym ktos wyzej zrobil derke a moja kolezanka tez taka chce tylko nigdzie nie moze kupic 😁
Wzięłam się w końcu za robienie halterka, i oczywiście <można było się tego spodziewać>, największy mam problem z węzłem Fiadora.
Po pierwsze nie mam pojęcia w jakiej skali mają być te pętelki, nie wiem czy wychodzą mi za duże czy za małe.

A po drugie czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak po kolei ściągnąć Fiadora <za które sznureczki po kolei>, bo wychodzi mi strasznie koślawy i ogólnie tragedia.  😕

potrafię tylko dojść do tego momentu, dalej już mi nie wychodzi.
a moja znajoma kiedyś zrobiła nam takie nauszniki:

Czy umiałby ktoś takie zrobić?? Kontakt mi się z urwał z tą znajomą a chciałabym mieć drugą pare gdyż te mają już około 6-7 lat i nie wiem czy długo przeżyją jeszcze
kalaarepa ja 😉
Co do halterków to zrobiłam kilka na podstawie tych filmików (3 części)

Ivett, zielona derka cudowna. Jak tylko nazbieram kasę to się odezwę 🙂
A teraz przedstawiam moje "dzieło". Nie jest to nic specjalnego. Kobyła obcierała się od siodła więc musiałam na szybko coś wykombinować. Nie byłam chwilowo przy forsie więc znalazłam w internecie skórę owcy za... 15zł, do tego rzepy i uszyłam z tego dwie podkładki.
Mimo tego, że piękna nie jest to wspaniale się sprawdza. U nas w stajni jest bardzo wilgotno, ale nic się z nią nie dzieje. Już ponad rok jest puchata. Co prawda na zawody bym jej nie założyła pod względem estetycznym, ale na codzienne jazdy czemu nie 🙂

Poradźcie mi jakiego kolory zrobić lamówkę/sznur & lamówkę ? do takiego czapraka dla takiego pana? wena mi się skończyła :kwiatek:
Bordowy i biały sznureczek  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się