Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Zen to na pewno uzdrowicielski wpływ ciotki Forty  😁
wątek zamknięty
Z całą pewnością 🙂 To kiedy wsiadasz na sesje uzdrowicielskie? 😀
wątek zamknięty
Moje brykająco-pracujące chłopaki  😉
wątek zamknięty

magda, Ruda wygląda super profi. kicacie tez coś?

dzieki 🙂
raz mialam trening skokowy i dosc 😉 ja sie nie nadaje do skokow hehe
wątek zamknięty
Zupka   bo jesteś TY :)
15 marca 2011 16:56
Mąka fajne te Twoje pracujące brykacze, wesolutkie  🤣
wątek zamknięty
(...)Wszystko co proponowałam wychodziło, poza galopem, właściwie zagalopowaniem. Rzucał się do przodu jak struś pędziwiatr, łeb w górę i ehh. Wyglądało to zabawnie dla kogoś z boku- galop-prr prr hola- galop- prr prr hola- galop- prr_prr_hola gamoniu! 😵 Poprzestalismy na jednym sensownym zagalopowaniu, bo ewidentnie na galop jeszcze nie pora. Po tym zagalopowaniu oczywiście Skary uznał, że ojojojoj coś chce więcej, coś się będzie działo, więc odbębnijmy to jak najprędzej, więc co teraz? Ustępowanie? Łopatka? Trawers? Co tam chcesz? Nie byłam przez chwilę w stanie jechać prosto, bo ustępowania pod każdą postacią Skary lubi, więc tylko wyczekiwał na sygnał- a jak go nie było, to sam usiłował iść bokiem. Taki był zajęty swoim wymyślaniem, że nawet nie załapał że się konie w hali spłoszyły 🤔 😂
(...)

Zen, mam wrażenie, że mamy podobne konie 😉 U nas zagalopowania, szczególnie po przerwie, wyglądają podobnie. A po galopach (lepszych czy gorszych) zaczyna zgadywać, czytać w myślach i wywijać 😉 Plus jeszcze to co pisałam w poprzednim  poście o długości szyi (i nie tylko) i wodzy. Twój jest jednak chyba trochę bardziej nieprzewidywalny 😉
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
15 marca 2011 18:39
Bardzo wszyskim dziekuje, miło mi ze Rudzielec sie podoba  :kwiatek:
efka-ja sama tez nie byłam do niej przekonana, ale cena byla bardzo atrakcyjna i rozmiar odpowiedni, a potem sie jeszcze okazalo, ze czerwien w takim polaczeniu na rudym wyglada calkiem fajnie  🙂
deborah-oj to juz całkiem niedługo 🙂 A maj to najpiekniejszy miesiac 😉
Mąka-wesołych masz tych chłopców  😀

A ja dzis miałam cudowna jazde, było po prostu rewelacyjnie  😜 🏇
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
15 marca 2011 19:03
epk super Twój kasztan się prezentuje!
disco wyglądacie absolutnie przecudownie... A w Aro tylko na zawodach byliście, czy też na treningach/konsultacjach? Nie jestem na bieżąco, więc pytam 😉
quantanamera szybkiego powrotu do funkcjonalności 🙂 Wiosna tuż tuż, więc hoduj nową twarz 🙂
MoniaaA błotny potwór jest mega 😀 Ale młodzieńcowi dobrze. Ale ja czekam na jakieś zdjęcia z roboty w końcu 🙂
Dzionka pierwszy krótki rękawek w tym sezonie! 😀 Macie jakieś startowe plany?
kujka zgadzam się - zacnie Gil wygląda 🙂
croopie, arivle o tak, nawet stęp, lekkie kłusy i codzienne doliczanie minut przynosi mnóstwo radochy 🙂
mlusia jak to jest "bycie trochę nie w formie", to ja dziękuję 😵 Kiedy teraz będziecie w Aro na treningach?
Nasturcja-Renata trzymam kciuki za Żara 🙂 Kurujcie się.
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
15 marca 2011 19:07
milusia 😍 Zwiastun jest moim absolutnie najulubieńszym revoltowym koniem 😁
zen, malenstwo miło się czyta takie pozytywne rzeczy 😉 oby tak dalej!
wątek zamknięty
milusia - to dzisiaj chyba jakiś fajny dzień był, bo ja też miałam rewelacyjną jazdę na rudym i stwierdziłam, że mam wyjątkowego konia 🙂
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
15 marca 2011 19:12
Lov-no ciekawe dlaczego? 😁 🙂
Raven-wiesz jak to jest-magia zdjęc i internetu, że się tak powtórzę za kujką  😉
polonez-to ja zamawiam takie dni już na zawsze  😜
wątek zamknięty
Mąka dzięki  :kwiatek: Chłopaki bardzo ładne, a srokaty zakapiorek przypomina mi naszą Niespodzianeczkę  😁 Ta maść, ten charakterek...
neśka dziękujemy!
equi.dream super wyglądacie 🙂
Fantazja, milusia macie PW.

A ja dzisiaj tonę w zachwytach nad moim sierściuchem  😍
Nie dość, że ogarnął i po półrocznej przerwie od normalnych skoków gibał dzisiaj nad gimnastyczką jak szalony (aż mi szkoda, że aparatu nie wzięłam), to jeszcze później bez wędzidła chodził bez marudzenia! Ba, nawet lepiej, niż na, śmiem stwierdzić 😉
Mamy pomysł na wiosnę, będzie ciekawie  🏇
wątek zamknięty
Łosz, ciężko za wami nadążyć 😁 Ludzie jeżdżą = wiosna przyszła na dobre!

Hypnotize, Cóż to za plan złowieszczy? :>
kujka, Ano, młody 5 lat skończył w lutym 🙂 Stateczny i poważny wiek = koń zaczął spać na padoku 😁
Ale racja.... ostatnio sobie tak na niego popatrzyłam i stwierdziłam, że coś dorośle wygląda. I pomyśleć, że takie to szczylowate i małe było 2 lata temu 😀
Poza tym, łaaa, skąd my to znamy -> wsiadanie na konia z 2,5 godzinnym opóźnieniem 😁 albo czasem niewsiadanie w ogóle tylko lonżowanie, bo się człek zasiedział z takim piwkiem 😁
Fajnie w stajni musicie mieć 🙂

disco, Zły, niezły, ale świetny :P w sumie się zgadzam ze zdaniem, które gdzieś w czeluściach padło: też mi się kojarzysz z taką katalogową zawodniczką ujeżdżenia -> dłuuuugie nogi, długie włosy ^^

epk, No wreszcie, wreszcie! Tak rzadko Dylana wstawiasz, że aż się zapomina jak wygląda. 🙂

wendetta, Nie mów nic o chudnięciu..... jestem ciekawa czy mój schudnie jak w zeszłym roku.... Oby nie.
btw - jeździcie już czy jeszcze spacerkujecie? 🙂

quantanamera, Oj tam, upudrujesz się kilogramem bieli dla gotyckich księżniczek i będziesz jak pan V. Wszystko się zakryje! 😁

Dada,Macie nawet identyczne czapraki czy mi się wydaje? 🙂

milusia, Jakoś dziwnie kucykowato wyszedł na tym pierwszym zdjęciu. 🙂 To pewnie efekt derki rzucającej się w oczy :P

a ja dzisiaj w ramach planowania maximum ciekawych rzeczy przy minimum czasu 😁 wyczyściłam konia na padoku bez przywiązania. Trochę się zdziwił, że o nogi proszę, ale stał 😀

wątek zamknięty
polonez-to ja zamawiam takie dni już na zawsze 

ja tez, ja też  😅
wątek zamknięty
15 marca 2011 19:41
milusia, hmmm... 😁 gdzie jest kącik sobowtórów? 😎

wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
15 marca 2011 19:45
Oj, baffinka, o Łosiowym ego nie pomyślałam. Może jeszcze nie potrzebuje terapii 😂
A na serio - ja dużo gadam/ piszę, ale on swoją porcję miłości dostaje (choć nie lubi), także myślę, ze nie cierpi. Zawsze powtarzam, że gdyby nie ja, to nikt by go nie lubił (bo sympatycznym konikiem to on nie jest).

Co do zdjęć - uuuu, cienizna. Jak się na dobre zrobi wiosna, to wyciągnę narzeczonego i coś popstryka.
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
15 marca 2011 19:46
dziś Smoczuś tak chodził  😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 raz próbowała się skubana ze mną zabrać 😉 ale potem  😜
wątek zamknięty
nooo mówiłam, że jakiś dobry dzień konia dzisiaj był  😁
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
15 marca 2011 19:51
nooo mówiłam, że jakiś dobry dzień konia dzisiaj był  😁

ona ostatnio tak dokazywała, że dziś weszłam na halę z nastawieniem albo ona albo ja 😉 pusta hala była, radio smęciło jakąś muzykę i po dwóch próbach zaliczenia jasnej długiej prostej zrobiło się tak że mi banan jeszcze nie zszedł z twarzy 😉
wątek zamknięty
u mnie niestety dobrego dnia nie było...

przedwczoraj był tylko jeden mały buncik, wszystko ok, nawet zrobiłam po kółeczku galopu
a dzisiaj  👿 tylko inny kon zszedł z placu to już się zaczęły barany, ponoszenie i stanęła dęba, poszłam na drugi plac, gdzie w pobliżu nie było hałasującego traktora i zabawa zaczęła się od nowa. Jak walnęła mi takiego dęba, ze myślałam, że się wywalimy to ją porządnie wylonżowałam. Niestety po lonży miałam tylko chwilkę żeby wsiąść, mimo, ze zmęczona czułam, że chciała kombinować  🙁

już nie mam siły do tego konia

[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_0656.jpg?t=1300219436[/img]
[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_0686.jpg?t=1300219435[/img]
wątek zamknięty
Sankaritarina - tak, czapraki takie same, a chłopcy półbracia 😉
wątek zamknięty
Zupka dzięki, cierpią na syndrom lekkich zadków  😁
milusia oj tak  🙂 dawaj więcej rudego!
xxmalinaxx dzięki  😉 oj tak.. charakterek to on ma...

Wszyscy weseli, zadowoleni z koni. Super się to wszystko czyta  😅
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
15 marca 2011 21:23
cieciorka a ja w drodze do stajni (znaczy - Twojej okolicy) widzialam juz wieeeele razy sarny. A na parkurze nie ma blota, podloze (sprawdzone niezawodnym w tym temacie Gilem) powiedzialabym ze jest bdb. Jakies 30% jest zablocone ale parkur jest na tyle ogromny ze jak widac - nawet mozna poskakac.

No właśnie wiem, dlatego tym bardziej się dziwiłam, że żadnej nie widziałam. Łosie, dziki, lisy, kruki, łasice tak, ale sarny nie.
Wiem, że podłoże wysycha, ale krajobraz wszędzie na około jest taki błotny- nieładny. Powoli się zazielenia, ale na razie jest jeszcze jesiennie.
W piątek za tydzień impreza u iranistów- jak chcesz to wpadaj.
Dobrze Gilek wygląda, nie narzekaj 😉
wątek zamknięty
A ja niedawno zdazylam oddac psa do nowego domu, a dzisiaj idac do stajni sie do mnie przyblakal wyrzucony przez kogos szczeniak. No nie moglam go tak zostawic samego pod stajnia 🙁 Wiec wzielam malucha...  😵

moze ktos przygarnie kuleczke ?  👀
wątek zamknięty
15 marca 2011 21:33
Angeel, jaka piękna kula szpiegula! 😍 gdyby nie mój walnięty owczwarek, z chęcią bym wzięła.. 🙁
wątek zamknięty
Angeel pięęękny. Ale ja też już mam swojego sierściucha
wątek zamknięty

wendetta, Nie mów nic o chudnięciu..... jestem ciekawa czy mój schudnie jak w zeszłym roku.... Oby nie.
btw - jeździcie już czy jeszcze spacerkujecie? 🙂

jeździmy, jeździmy, nawet jesteśmy po pierwszej jeździe z instruktorką- zdjęcia wstawiałam kilka stron temu 😀
ja trzymam kciuki, żeby ta wiosna wszystkim nam oszczędziła chudnięcia (tzn. naszym koniom, bo ja tam lubię chudnąć :hihi🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
15 marca 2011 22:07
cieciorka, mam parapetowke u kumpeli, nie wpadne, z reszta u iranistow nie mam tylu znajomych 😉

Angeel, aaaale jest cudny!!  😜

efka no no super!
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
15 marca 2011 22:48
Angeel,
oczka jak w pluszowyc misiach  😍 😍 😍 piękny  😜 ale ja już mam 3 szczekacze
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
16 marca 2011 05:27
Raven dzięki  :kwiatek:

Angeel piękny  😍 Trzymam kciuki, żeby szybko znalazł kochający dom, a luidzom, którzy zgotowali mu ten los, należy się porządne lanie  😤  🤦  🤬
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.