KOTY

Ami, ale sliczny pingwin  😍 ja zawsze wkladalam nowego kota do kuwety, grezbalam tam z nim chwilke, z reguly od razu lapal do czeo to sluzy, ja tylko wskazywalam gdzie to jest ;-) Karm glodomorka regularnie, kilka razy dziennie, jak wychodzisz to zostawiaj mu cos tam zawsze w miseczce.
Zabeczko, ciesze sie, ze juz szczesliwie po  😎
Jkobus, Krystyna taka dosc drapiezna kobita sie wydaje. No ale jest piekna Czarna Dama, to trzeba jej oddac 😎
że przepraszam...szare, czy czarne to Krystyna? 🤔wirek:
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
12 marca 2011 21:14
sanna no nawet nie masz pojecia jak my sie cieszymy. Bidula wczoraj była taka dzielna. Chodziła jak nakrecona zabaweczka- na wyprostowanych tylnych nogach. Dzisiaj już jest o wiele lepiej, ale dalej pozostaje w ubranku.
Z kuwety nie chce korzystać 🙁 wynosimy ja na spacerki.
Marcel czuje z młoda cos nie tak i daje jej spokój. On zapomniał juz ze mial jajka 🙂 Szalenstwu nie ma konca 🙂
Dzisiaj na giełdzie kupiłam drapaka dla moich milusincskich ;] jak bedzie czas to wstawie footki ;]

Odkryliście jak fajnie jest się bawić z kotem przy pomocy laserka?  😜
wistra, dawno, tak się wkręciliśmy, że baterii nie starczało.
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
12 marca 2011 21:38
wistra - Wala lata za nim jak opętana 🙂 A największy śmiech mamy jak jej zaświecę na przednią łapkę albo wyłączę jak już na niego skacze  😀iabeł:
Mała na szczęście od razu załapała z kuweta, wystarczyło jej pokazać gdzie jest. We wtorek weterynarz i przegląd  😉 Nie znam kotów, ale nie spodziewałam sie, że będzie aż tak przyjacielska i lgnąca do ludzi tzn jak na razie tylko do mnie, mojego chłopa gryzie, a za mną chodzi jak pies  🙂 teraz musimy popracować nad nabraniem masy, bo chudzielec jest straszny.
ami, super!

Ja pierwszy raz odpaliłam przy kocie laserek.
Tigerino latał jak burza, potem dyszał z otwartą paszczą  😡
Ale wyrobimy kondychę.

Biegł Tygrysio, za nim Murzilka, a za nimi psica. Ciocia z góry (mieszka piętro wyżej) mówiła, że słyszała tupanie  😂 😂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 marca 2011 22:14
wistra, Laserek u nas to największy hit. Moja ruda to wręcz lata po ścianach. Raz zdarzyło się jej skoczyć na firankę i zjechać z widowiskowym rozerwaniem materiału 😂
cieciorka   kocioł bałkański
13 marca 2011 00:01
Byłam dzisiaj na wystawie, kupiłam nowy drapak, dwie nowe wędki, 4 próbki karmy (1st choice, nowy orijen, pronature i regal), koszulkę i dwie mokre karmy. Koty zachwycone zakupami.

Fotki:

jak wam się widzi taka kuweta? 🙂
13 marca 2011 00:08
Druga część:

i moje:

cieciorka, jakie foty!
Obłęd w ciapki! Pewnie już pisałaś, ale.. czym focisz?  😜

Co to za berbeć, tzn rasa?  😍
?

Nas nie było na tej wystawie, niestety. Ale jedziemy do Jaworzna i do Łodzi  😁
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
13 marca 2011 08:58
cieciorka, wszystkie piękne, ale Twoje i tak naj!  😍 a kuwetki też fajne.
13 marca 2011 09:57
wistra, to brytyjczyk! 🤣
mam nikona
cieciorka, ale kolor jakiś taki niespotykany  😡
Cudownyyyy
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
14 marca 2011 08:25
czy  Wasze  koty  też polują  na  ptaszki ?
ja  swojemu  kupiłam  obróżkę    z  dzwoneczkiem 😀
heh  słychać go  na  całym  podwórku  a  ptaszki  są  bezpieczne 🙂
nie boisz się, że się gdzieś zahaczy tą obróżką i się udusi?
Na własne oczy widziałam kota zawieszonego na obróżce na ogrodzeniu...

Oczywiście, że koty polują - taką mają naturę.
deborah   koń by się uśmiał...
14 marca 2011 08:52
kochani poradźcie czy jest jakiś preparat którym mogłabym popsikać mój taras żeby znielubiły go koty z całego sąsiedztwa? wygrzewają mi się na tarasie całe tabuny 🙁🙁
deborah, najlepiej spraw sobie porządnego kocura  😁
Z tego co zauważyłam to koty nie lubią czosnku. Tu masz trochę odstraszaczy,
ale nie wiem jak z ich skutecznością.
http://animalia.pl/szukaj.php?search=odstrasza&submit.x=0&submit.y=0
deborah-Tzw. odstraszaczy kotów jest mnóstwo na rynku. Nie wiem jak z ich skutecznością, ale po deszczu trzeba zazwyczaj znowu wszystko psikać. Ciekawa jestem jak ze skutecznością tych ultradźwiękowych odstraszaczy (tego typu: http://tech.wp.pl/kat,1,title,Ogrodowy-gadzet-odstraszacz-kotow,wid,12222087,wiadomosc.html)

A ja zastanawiam się nad wzięciem jakiegoś kotka pod dach  🙂
Muszę tylko rozważyć czy w małym blokowym mieszkaniu się pomieścimy, bo na dobrą sprawę w moim pokoju nie bardzo jest gdzie kuwetę postawić  😉

Koty czy kotki są lepszymi kompanami? Jakie macie wrażenia?
Tristia, nie ma reguły, wszytko zależy od konkretnego zwierza. Ja mam kotkę indywidualistkę i kocurka pieszczocha. Jedno i drugie to szkodnik pospolity, szczególnie lubujący się w niszczeniu kwiatów ciętych.
deborah   koń by się uśmiał...
14 marca 2011 09:29
yegua, mam psa i już mi wystarczy. zwierzyńca 🙂
najgorsze że zaczynają się marcować i szczają mi na pranie 🙁
deborah, no to pozostaje kupić jakiś preparat. Przy okazji daj znać czy działa.
Kiedyś kupowałam w zoologicznym pierwszy lepszy jaki był, to było z rok temu więc nazwy nie pamiętam, ale zupełnie nie działał 🙂
Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
14 marca 2011 11:57
nie boisz się, że się gdzieś zahaczy tą obróżką i się udusi?
Na własne oczy widziałam kota zawieszonego na obróżce na ogrodzeniu...

heh nie  boje    się 😉 zawsze miał obróżkę  przeciw  kleszczową    i  nigdy    nic  mu  się  nie  stało , a  teraz  obrżóke z  dzwoneczekiem 😀
chwilowy  brak  aparatu ,  ale  za  kilka  dni  już  dojdzie  to  zrobię  mu  zdjęcie 🙂

Oczywiście, że koty polują - taką mają naturę.

taaa  ,  ale  bez przesady  , że  mi  potrafi  przynieść  do  domu  w  ciągu  dnia  kilka  małych  biednych  ptaszków 🙁
i  oczywiście  konsumuje  je  pod  stołem  w  kuchni ... wrrr
jeżeli kot jest wychodzący to obroża z dzwoneczkiem jest obowiązkowa!
kot jest okropnym drapieżnikiem w łowisku.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
14 marca 2011 22:05
cieciorka, ta kuweta w wersji granatowej zdobi od jakiegos czasu moja lazienke 😉
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
15 marca 2011 10:37
cieciorka - cudowne zdjęcia a modele na nich cud, miód  😍

Powoli mam dość walającego się wszędzie żwirku :/ Możecie doradzić jaka wycieraczka przed kuwetą najlepiej się sprawdza? Znalazłam do kupienia gumowe; wyglądające jak dywaniki samochodowe lub wykładzinowe.
cieciorka - cudowne zdjęcia a modele na nich cud, miód  😍

Powoli mam dość walającego się wszędzie żwirku :/ Możecie doradzić jaka wycieraczka przed kuwetą najlepiej się sprawdza? Znalazłam do kupienia gumowe; wyglądające jak dywaniki samochodowe lub wykładzinowe.

Mam tą, ale nie jestem z niej zadowolona:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/wycieraczki_kuwete/80533
jest sztywna, nie wygodna dla łapek i koty nie lubią po niej wychodzić z kuwety.
Faktem jest, że zatrzymuje żwirek, ale tylko drobniutki compact.

Za to znam walory tej:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/wycieraczki_kuwete/147011 i właśnie chcę ją zamówić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się