... ślub :) ...

Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
09 marca 2011 14:45
ta trzecia opina ladnie biodra i talie 🙂 (to sie nazywa przedluzony stan ??) moja to samo robila, tego potrzebowlaam bo ja mialam wiecej niz tylko 7 kilo za duzo  😁
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
09 marca 2011 14:54
Ja tez wybrałam kiecke gdzie gorset jakby zachodził na biodra i delikatnie sie rozszerzał tworzac suknie.
Takie szycia zawsze zwezaja talie 🙂
09 marca 2011 15:19
to sie nie nazywa przypadkiem kroj A ?  😉
ash   Sukces jest koloru blond....
09 marca 2011 15:20
Gienia-Pigwa, masz rację. Jest to nazywane krojem A
09 marca 2011 15:29
moja tak sie ukladala 🙂

09 marca 2011 15:39
Nie , przedłuzony stan to taki gdzie gorset nachodzi na biodra.... krojem A nazywa się kiece  która rozszerza się ku dołowi ale moze byc ona ciągnięta nawet od biustu.

Przykłady :

pierwsza fotka:  krój A,- idzie od pasa w dół

druga fotka : widac dokladnie przedłuzony stan na biodra

edit: dodam ze zazwyczaj wszystkie ciuchy jakie mam praktycznie mają przedluzony stan, od swetrów po wszystki bluzki. Mam dosc spore biodra i tylko w taki sposob moge je lekko ukryc.
nakarzynka dziewczyny mają rację- trzecia najlepsza.  😉 Tylko koniecznie inne ramiączka, bo te poszerzają Cię w barkach.

Pandurska ja myślę, że taka ozdoba pod biustem jak Ty miałaś na swojej wygląda niekiedy fajnie, ale nie byłaby dobra dla nakarzynki. "Zrobiłby" się jej strasznie duży biust, co nie wyglądałoby ładnie. Coś o tym wiem, bo miałam kiedyś w tym kroju tunikę.
To i ja coś wrzucę...

Generalnie postawiłam na dość klasyczny ubiór... i skromy welon  🙂

We włosach niedużo ozdoba, żeby po zdjęciu welonu coś we włosach było

Plener za hotelem 🙂

Suknia klasyczna, w kształcie litery A, bez trenu, z wiązanym gorsetem zdobionym kryształkami

I podwójnym kołem hehe jedno (to położone nieco wyżej na halce pod koniec wesela mi się rozpięło, ale dolne trzymało, więc nie było źle)

dziewczyny dzieki bardzo za opinie  :kwiatek:

już przynajmniej wiem czego szukać 🙂
dziewczyny dzieki bardzo za opinie  :kwiatek:

już przynajmniej wiem czego szukać 🙂

szukaj jeszcze, przymierzaj,
w tych wstawionych wyglądasz masywnie...
może amerykański dekolt?albo wcięcie w literę V ??
no właśnie, myślałam że będzie prościej, przeszukałam internet wybrałam wzory
15 min w przymierzalni
i miałam nadzieję że znajde tą wymarzoną, a dokładniej ta w której będę wymarzenie wyglądać

no ale widzę że to sprawa grubszego kalibru i tak łatwo nie będzie 😉

dzięki za wszelkie porady i sugestie
wiedzę że nie ma co szukać przez internet, trzeba po prostu przymierzyć
ja swoją kupiłam po ... 1,5 godziny szukania hehe 🙂 no cóż nie jestem zbyt wymagająca, przymierzyłam kilka modeli w kilku sklepach no i stanęło na tej  🙂
To ja bylam lepsza- weszlam do salonu, popatrzylam na wystawie "to ta", przymierzylam i wzielam 😀
maleństwo   I'll love you till the end of time...
10 marca 2011 10:52
Ja podobnie jak koniara79, po 1,5h miałam wybraną, do tego w pierwszym salonie. Grunt to dobrze zacząć.
A jutro jadę na wzięcie miary z butami.

Słuchajcie, o co cho z tymi całymi protokołami w kościele? Co oni tam spisują? Naprawdę to taki sajgon i inkwizycja?
10 marca 2011 10:54
Pandurska ... mnie to nic nieprzebije - zero przymiarki,  facet kiecke wybrał, allegro i hajda 😀
nakarzynka, ja jestem razem z Dodofonem.

Dekolt w V, ramiączka 3-4cm, żadnych ozdób przy szyji, talii, (pogrubia).
w drugiej kiecce moim zdaniem najładniej🙂 dekolt mógłby być nawet głębszy żeby odsłonić trochę Twoje atuty 😉
10 marca 2011 11:07
maleństwo absolutnie nie. Po prostu parę pytań na które odpowiadacie. Przynajmniej u nas tak było.
a co myslcie o tej:

kujka   new better life mode: on
10 marca 2011 13:23
Chuda, chyba pierwsza ktora mi sie podoba od ostatnich kilku stron 😉 jakbym szukala sobie sukienki slubnej to mysle ze w cos takiego bym celowala. a nie w zadne bogate bezy z gorsetami.

no ale mnie moda slubna nie jara kompletnie, wiec sie pewnie nie znam 😉
a jeszcze ślubu nie biore co prawda ale już  powoli sobie oglądam (a co teraz mi można heheh)  i wiem jedno musi to być suknia która czymś się wyróżnia od innych sukien np zaje..iscie długim trenem jakimś np pasem w kolorze nie typowym (wstawiłam kiedyś z taka czerwoną wstązka)
  ta tez jest ładna
10 marca 2011 13:27
Kujka, tylko weź pod uwagę że to co Ci się podoba na zdjęciu nie zawsze wygląda dobrze na Tobie! Niestety tak jest w moim przypadku.
Moja wymarzona suknia była właśnie taka jaką wrzuciła Chuda, ale wyglądam w niej jak kretyn. Cała moja wizja została zburzona i muszę szukać zupełnie innej, bardziej bogatej na dole!
dokładnie zdjęcia sa przerobione w ps modelki chude jak wieszak wiec na nich wszytsko ładnie wygląda hihi

nie wiem czemu ale ta do mnie przemawia słowami "wez mnie jestem idealna" heheh

ta tez
kujka   new better life mode: on
10 marca 2011 13:38
Chuda, mi sie z tej strony - o dziwo - calkiem sporo sukienek podoba! o dziwo bo zwykle slubne katalogi zalatuja mi strasznie jarmarkiem 😁
np ta:

(chyba mam mocno babciowy gust :P )
i Twoja pierwsza tez jest bardzo si 😉

ash, jestem tego swiadoma ale mimo wszystko bezy bym w zyciu nie kupila chocbym miala zczeznac 😉 na szczescie mam figure dosc podobna do pan na zdjeciach wiec mam nadzieje ze jak mi przyjdzie sie bawic w takie rzecz to nie bede miala duzego problemu.

a tak w ogole to mam nadzieje ze nie predko bede musiala sie do watku dopisac, wpadam tu czasami zeby byc na bierzaco ze stanem cywilnym voltowiczek   😀iabeł:

ej, te wszystkie laski stoja na czyms, na jakims stoleczku, prawda? no chyba ze na turboobcasach, bo nie mozliwe jest zeby czlowiek mial tak zaburzone proporcje jak laski na niektorych zdjeciach...

edit:
AAAA moj hit!!

😂
ej, te wszystkie laski stoja na czyms, na jakims stoleczku, prawda? no chyba ze na turboobcasach, bo nie mozliwe jest zeby czlowiek mial tak zaburzone proporcje jak laski na niektorych zdjeciach...

oczywiscie 🙂 co wiecej 90% salonow ma takie cos w przymierzalni i cie na tym czyms pilnie stawiaja wiec jak patrzysz w lustro to widzisz wysoka i smukla modelke.
kujka ja sie dopisałam ale o ślubie jeszcze ani widu ani słychu. Narazie przechodzimy kryzys
yga   srają muszki, będzie wiosna.
10 marca 2011 14:05
Chuda, mi sie z tej strony - o dziwo - calkiem sporo sukienek podoba! o dziwo bo zwykle slubne katalogi zalatuja mi strasznie jarmarkiem 😁
np ta:
(chyba mam mocno babciowy gust :P )
i Twoja pierwsza tez jest bardzo si 😉

CUDOWNA !  😜

nie cytuj zdjęć 🤦
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 marca 2011 15:19
Dziewczyny, jezeli ktoras szuka zespolu w rejonie Wroclaw/Legnica i generalnie te rejony, to moge polecic bardzo, bardzo przyzwoity band- moja kolezanka w nim spiewa.

A ceny...hmm... nasze polskie gwiazdy za koncert zycza sobie srednio 20tys, a tu taki band z podworka chce 8...paranoja!

A jak się nazywają? Albo lepiej jak masz zdjęcia. Byłam w sierpniu na weselu gdzie laski śpiewały i były dla mnie totalna żenadą, a kasowały 5,000zł.
10 marca 2011 17:22
Kujka, tylko weź pod uwagę że to co Ci się podoba na zdjęciu nie zawsze wygląda dobrze na Tobie! Niestety tak jest w moim przypadku.
Moja wymarzona suknia była właśnie taka jaką wrzuciła Chuda, ale wyglądam w niej jak kretyn. Cała moja wizja została zburzona i muszę szukać zupełnie innej, bardziej bogatej na dole!

dokladnie!! a szczegolnie jak sie jest nieszczesnym wiekszym numerem od 38  🤣

mi sie podobaja suknie Rembo, Linea Raffaelli i creation of Leijten. z tej ostatniej firmy o maly wlos nie kupilabym kiecki, ale dobrze ze sie opanowalam, bo ceny byly straszne  🙄 tymbardziej ze mialam mozliwosc ich na zywo poogladac, przymierzyc i porownac i naprawde zobaczylam wtedy ze nie warto sie tak wykladac dla kiecy. zreszta mysmy mieli tania studencka impreze a nie typowe wesele  😉

co do protokolu to nic strasznego tam nie ma co katolika moze zaskoczyc  🙂 oprocz pytania o etyke seksualna, na co mozna sie nie zgodzic!! bo nie jest to przeszkoda kanoniczna, a nie wszyscy o tym wiedza i duzo osob  klamie w protokole :P a wcale nie musi  😁

dziewczyny, trzymajcie kciuki bo dalam wlasnie kiece do pralki  🏇
Macie może jakieś doświadczenia z przerabianiem sukien? Mam super jedwabną sukienkę sprowadzoną ze Stanów, ale niestety góra nie leży idealnie i muszę ją przerobić..znacie kogoś zaufanego w Łodzi?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się