Kącik Małolata...:D

ChingisChan   Always a step ahead! :)
08 marca 2011 06:30
Frania śpij. Ja umieram ze zmęczenia 😵.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
08 marca 2011 08:23
Wrrr, dzisiaj jestem w szkole ( mam infe), boli mnie ten kręgosłup, ale w sumie mniej. W zasadzie to mu się nie dziwię, bo biorę 2 razy dziennie naproxen. Zaraz mam 2 polskie gdzie na jednym mam sprawdzian z "Pana Tadeusza". Trzymajcie kciuki 😀

edit: dodam jeszcze, że zwalniam się po polskich, bo jadę znów do szpitala...dzisiaj się okaże, czy mogę jeździć czy nie...
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]a na 7 lekcji mam sprawdzian z chemii, na którym mnie nie będzie  😁[/size][/size][/size]
Frania mandat ? Osz Ty , niedobra .. 🤦
Hermes Trzymam kciuki za wynii z szpitalu . 🙂
borkowa.   silesian team
08 marca 2011 14:13
nic mi nie wychodzi ! historia - 3 z ćwiczeń i może 4 ze sprawdzianu, matma - 3 ze sprawdzianu i diagnozy, na szczęści polski idzie dobrze  👿
zapomniałam przedłużyć sieciówki i teraz nie mam kasy na ochraniacze 🤬
mils   ig: milen.ju
08 marca 2011 16:06
Frania skleroza nie boli. 😉
Mam szlaban. :/ Nie mogę nadrobić tych 2 stron, ale...  😅 Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Vana 😅
Frania jest głupia, fizyki nie było, pani od biologii kart nie sprawdzała, bo oglądaliśmy film, a sprawdzian z historii i tak wszyscy poprawiają. Całe szczęście, że głupota też nie boli. 😎 😁
Dostałam 3 ze spr. z Balladyny mimo, że omawiałam w podstawówce i dobrze znałam. Miałam 8/10 punków... Ale mieliśmy takie pytanie typu "podaj jakiś tam cytat z epilogu" No to sory  🤔wirek:
A jutro mam kartkówkę z pracy domowej z matmy a ja jej nawet nie umiem zrobić bo nie zrozumiałam tematu (jak 3/4 klasy)  :/
alabamika- z czego z matmy ? 🙂
Alabamka a z czego?  😎

edit: Florcik wyprzedziłaś mnie 😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
08 marca 2011 17:00
a ja wczoraj dostałam 3 z matmy, do tej pory dostawałam same jedynki, i większość klasy z tej kartkówki dostała 1, jak znam K. 14 lat nie widziałam jej tak zdziwionej 😀

Rozwiązywanie układu równań.
Może ktoś chętny na pracę domową?  😡 :kwiatek:
1.Do każdego zadania sporządź odpowiednią ilustrację, zapisz układ równań i rozwiąż go (ilustrację sama zrobię  🤣 )
a) Skrzynka i worek, wypełnione ziemniakami, ważą łącznie 20kg. Worek jest 4 razy cięższy od skrzynki. Ile waży skrzynka a ile worek?
b)Trzy kostki masła i bochenek chleba ważą 1,35kg. Bochenek chleba waży o 0,1 Kg więcej niż dwie kostki masła. Ile waży bochenek chleba a ile kostka masła ?
c) Suma długości dwóch desek wynosi 5,7m. Jedna z desek jest o 1 m dłuższa od drugiej. Oblicz długość każdej deski.
2. (Taka sama treść)
a)Długość kolejki złożonej z lokomotywy i 8 wagonów jest równa 19 dm, a zestaw złożony z lokomotywy i 6 wagonów ma długość 15 dm. Oblicz długość lokomotywy i wagonu.
b) Za 3 rogale i 1 ciastko zapłacono 5zł, a za 5 rogali i 1 ciastko-7zł. Ile kosztuje rogal a ile ciastko?
c) Dżem sprzedawany jest w słoikach dużych i małych. Dżem z 1 słoika dużego i 4 małych waży 1,4 Kg, a z 1 małego i dużego małego-0,65Kg. Ile waży dżem w małym a ile w dużym słoiku?
Ja wiem, że to podstawa jest ale ona ona tak tłumaczy, że nikt nie rozumie  🤔
1.
a) S+W=20kg
    W=4S
      5S=20kg
      S=4kg
      W=16

b) 3M+B=1,35kg
    2M+0,1kg=B
     3M+2M+0,1kg=1,35kg
     5M=1,25kg
     1M=0,25kg
        2*0,25kg+0,1kg=B
        B=0,6kg

c) d+D=5,7m
    d+1m=D
    d+d+1m=5,7m
    d=2,35m
      D= 3,35m

Zaraz będzie drugie. W razie pytań wal śmiało 😉

Edit:

2.
a) L+8W=19m
    L+6W=15m
    L=15m-6W
  15m-6W+8W=19m
  15m+2W=19m
    2W=19m-15m
    1W=1,5m
  L=15m-6W
  L=15m-6*1,5m
  L=15m-9=4m

b) 3R+1C=5zł
    5R+1C=7zł
      1C=7zł-5R
      3R+7zł-5R=5zł
      -2R=-2zł
      2R=2zł
      R=1zł
    3R+1C=5zł
    3*1zł+1C=5zł
    3zł+1C=5zł
    1C=2zł

c) 1D+4M=1,4kg
    1D+1M=0,65kg
      1D=0,65kg-1M
    0,65kg-1M+4M=1,4kg
    0,65kg+3M=1,4kg
    3M=0,75kg
    1M=0,25kg
  1D+1M=0,65kg
  1D+0,25kg=0,65kg
    1D=0,4kg
Cavaletti, Wielka jesteś!  🙂 Zaraz sobie przepiszę, przeanalizuje i najwyżej o coś zapytam  :kwiatek:
daliasta   Szkoda słów.
08 marca 2011 17:45
Hermes czekamy na wyniki, oby były dobre.  :przytul:
08 marca 2011 17:54
Potem napiszę wynik od lekarza! 😉
daliasta   Szkoda słów.
08 marca 2011 18:10
Oki, oki. Ja tu ( i inni pewnie też) czekam. 😉
Dlaczego ja w mojej głupiej szkole mam zawsze takie głupie szczęście?  😵 Jedyny plus dzisiejszego dnia to taki, że nie było kretyńskiego WOKu  😅

Mam jutro spr z franc. i nie umiem nic, mało tego nie zaczęłam się pakować, nie wyprałam sobie ciuchów, nawet nie przemyślałam co chcę zabrać, a wyjeżdżam w czwartek o 6 rano, pięknie, pięknie  👿
Kawecan   Jeździec bez konia...
08 marca 2011 18:29
Że tak powiem 'lajfszbjuuti'.  😅
Dostanę nowy aparat w przyszłym tygodniu. Może nie lustrzankę bo zależy mi na nagrywaniu ale takiego fajnego super zoom'a z ładnym wyglądem. Nie wiem jak zdjęcia w ruchu ale się jeszcze dopytam w sklepie.
Tylko poradźcie mi jak poprawić oceny bo takie prezenty zobowiązują niestety..  😵

A jeśli nie wygadacie to wam powiem że znalazłam odpowiedzi na test z biologii (nauczyłam się) i okazało się że dobre odpowiedzi znalazłam i prawdopodobnie piękne 5.  😍
Mam jutro spr z franc. i nie umiem nic, mało tego nie zaczęłam się pakować, nie wyprałam sobie ciuchów, nawet nie przemyślałam co chcę zabrać, a wyjeżdżam w czwartek o 6 rano, pięknie, pięknie  👿

To ty tak szybko zaczynasz się pakować?  😲
Frania pytasz poważnie, czy to ironia? Mam jakieś 24 h na spakowanie się, a ciuchy jak wypiorę jutro wieczorem to mi raczej nie wyschnął do czwartku  😁 nie zaczynam się tak szybko pakować, zwykle ostatnie rzeczy dokładam 2 h przed wyjazdem  🙄 i później żałuję, bo 1/3 zapominam  🤔wirek:
pytałam serio 😉 ja o takich rzeczach zaczynam myśleć 2 godziny przed wyjazdem  😁
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
08 marca 2011 18:49
Że tak powiem 'lajfszbjuuti'.  😅
Dostanę nowy aparat w przyszłym tygodniu. Może nie lustrzankę bo zależy mi na nagrywaniu ale takiego fajnego super zoom'a z ładnym wyglądem.

Nie żeby coś ale moja lustrzanka nagrywa filmiki 😎
Kawecan   Jeździec bez konia...
08 marca 2011 18:52
Wiem że są lustrzanki z nagrywaniem ale to już nie moja kieszeń.  😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
08 marca 2011 19:01
Ja miałam fajnego kompakta (panasonic) ale koleżanka zalała go sokiem i mu się "zakleiły" guziczki 😵 Przed włączeniem musiałam nimi poklikać i poruszać żeby dobrze działały 😂
08 marca 2011 19:10
No więc diagnoza lekarza...

Przez dwa tygodnie nie mogę jeździć, ale potem mogę! Mam skręcony mięsień śródmiedniczy? Coś w tym stylu. Po tym upadku z konia. A fart chciał, że trafiłam na lekarza, który jeździ konno 😅
[quote author=niemiłek link=topic=30353.msg927954#msg927954 date=1299529006]

denerwują mnie przerwy  😤

wyjaśnij
[/quote]

przerwy w TV ofc  😁

wiecie zapomniałam jakie to miłe uczucie, kiedy idziesz sobie ulicą, podchodzi do ciebie obcy facet i daje ci kwiatka z okazji Dnia Kobiet  💘

i nawet koń dziś fajnie chodził! mam filmik, jak go ogarnę i będziecie chciały to wrzucę  😀
Hermes przynajmniej zrozumiał, że Ci zależy 🙂
Skręcony mięsień ? To tak można ?  😁
Alabamka To jaką wy macie skalę, że 8/10 to 3????
Masakra, ja myślałam, że to u mnie jest beznadzieja, ale my chociaż mamy 4 od 68% czyli w zaokrągleniu 7 punktów...  😵
A może to ja jestem głupia?

Ej to nie fair!
Na sprawdzianie z oświecenia będzie głównie z znienawidzonej Rewolucji i USA  👿 WRRR
Już wolałabym rewolucję przemysłową i sposób działania latającego czółenka.
Historia jednak może być nudna  🤔
ja mam 4 za 76%
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się