KOTY

A jesli ta cewka nie jest  rozwinięta jak należy?

Zabeczko, u 3-4 miesiecznego maluszka moglabys miec takie obawy, ale 7-miesieczny kocurek to juz prawie-prawie facet, juz ma wszystko tak jak nalezy  😎 Bedzie dobrze, kciuki zacisniete, Marcel nawet nie zuwazy, ze cos tam sie dzialo  😎
cieciorka   kocioł bałkański
06 marca 2011 18:11
po przetestowaniu karm: royal canin, orijen, ancana, tatse of wild, nutra, nuntra nuggets, josera, zostanę chyba przy purinie pro plan. i ile młoda zje wszystko, nutre nuggets bardzo jej pasowała- to większy wybrzydza okrutnie.
morke podaję gurmet i shmusy. czasami feliks, czy shiny cat. sheba wrażenia nie robi, bozity nawet nie skubnie. rozpuszczony strasznie! nawet jak kupię saszestkę 20% miesa, ten wybrzydza. ze "smakołyków" zje surową szynkę, ale każdą inna się wzdryga, na zjedzenie pasty na odkłaczanie trzeba go namawiać, żółtko zliże z palca lub łyżeczki, inaczej nie. a młoda? wszystko jak leci- nawet płatki śniadaniowe zjada, na dodatek kradnie.
podawał ktoś sanabelle albo biomill?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
06 marca 2011 18:14
Moje rude od jakiegoś czasu jedzie na feliksie. Kota bardzo zadowolona, wcina bez wybrzydzania. Gourmeta podaję od czasu do czasu, ale tylko perle, bo zwykły to trociny.

Dla przypomnienia Ruda Zuza:

Ja karmie sanabelle 🙂😉 Jestesmy zadowoleni, ale tez mam wszystkozernego kota, wiec nie jestem sie w stanie wypowiedziec co do niejadkow.
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
06 marca 2011 19:47
Kilka fot coraz bardziej "oswojonej" Walentyny 🙂
Od kilku dni stałe miejsce obserwacyjne - w drzwiach

gołe brzucho

sfinks

Ma ktoś kota z przewlekłym zapaleniem trzustki ?
06 marca 2011 21:21
Horciakowa, jest śliczna!
Horciakowa twój kot jest absolutnie zjawiskowy!!

Uwielbiam oglądać zdjęcia kotów w tym wątku, dla mnie to fajniejsze niż wątek Zdjęcia Naszych Koni  😎

A w ogóle okazało się, że moja młoda należy do bardzo rzadkiej rasy Kota Doniczkowego:

😉
Kolebka, zajrzyj na www.miau.pl , tam znajdziesz koty z trzustkowymi problemami i doswiadczonych ludzi ktorzy wiedza co i jak z tym robic..
Horciakowa przepieknie umaszczona kicia!!! bardzo mi sie podoba 😉

U nas piekne slonce i kot siedzi pol dnia na balkonie i obserwuje ptaki na drzewie obok. Fajnie to wyglada, jak mu cale futro sie stroszy, kiedy ptaki sa bardzo aktywne na tym swoim drzewie 🙂
07 marca 2011 11:35
Dzięki dziewczyny 🙂 Ja też uważam, że jest zjawiskowa 😀 Srebrzysta maść, a do tego ukryta szylkreta - na grzbiecie ma delikatne rude plamki tylko strasznie trudno mi je uchwycić 🙂
Na jednym zdjęciu ze strony schroniska trochę je widać:

Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
07 marca 2011 12:08
Notarialna, przepiękna ruda! strasznie chciałam mieć rudego kota.
Horciakowa, zjawiskowa maść!
no i nasz debiut tutaj, przedstawiam moją Karafkę 🙂
Horciakowa, ale niespotykana! PIĘKNA!

Tigerino mój cudny (właśnie biega po domu i wydaje dziwne dźwięki)

zaba   żółta żaba żarła żur
07 marca 2011 17:12
Bee.-przecudny pyszczek!  💘
07 marca 2011 19:55
Bee. - śliczności i jakie fajne imię  💘
wistra - w co taki wpatrzony? Jedzonko czy jakaś zabawka?

A odnośnie Walentyny to po różnych schroniskach szukałam kota z rzadką maścią. Ją znalazłam w Koninie (80km od Środy 🙂 ) już we wrześniu i chyba była mi przeznaczona, bo tak długo na mnie czekała 😀
Teraz szukam dla niej towarzystwa, również jakiegoś niezwykłego. Mam już nawet jednego upatrzonego, tylko muszę męża przekonać i namówić 😉
Leoś mój mały futrzasty przyjaciel i dziś kończy swój pierwszy roczek 🙂 przez ojca nazywany Bykiem ;p przeze mnie kiciu-pysiu  i synu ;p

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
07 marca 2011 20:23
Notarialna -  😍
Horacikowa - piękna jest, ma cudne spojrzenie... i  te oczka pomalowane ;]
branka hehe doniczka najlepszy punkt obserwacyjny 🙂
bee - jaki miły pysio 😉 fajna niunia 🙂

To ten pan w środe straci jaja 🙂 Marcel ;]  Nos porysowany przez Borutke 🙂
Zapakuje go w ten karton bo od kilku godzinw nim siedzi 🙂 😎
07 marca 2011 20:28
Jak wyrósł! 😲

Pudła to najlepsza kryjówka i zabawka 😀
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
07 marca 2011 20:32
A no było to takie małe, nieporadne, zziębnięte, niechciane ...
A dzisiaj? 😀 najszczesliwszy dzieciak pod słońcem - wykochany, wygłaskany , wykarmiony 🙂 no i rośnie 🙂

edit:
07 marca 2011 21:22
Bee., witaj w klubie:
07 marca 2011 21:26
Cudne są takie mordki. 😍
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
07 marca 2011 22:54
zaba, zabeczka17, dziękuję w imieniu panny 🙂
cieciorka, przepiękny! one od tego ubarwienia mają takie szczupłe mordki, prawda?
Bee. - śliczności i jakie fajne imię  💘

imię z dwóch powodów - z sentymentu i wielkiego uwielbienia pisarza J.L Wiśniewskiego. w jego powieści była Karafka, i przepiękny cytat: "Bo widzisz Karafka, ja nie mogę, ja nie potrafię w ciągu jednego dnia przyjąć do siebie tyle szczęścia, (...) nie mam w sobie tyle miejsca."  💘
Horciakowa, Twoja kotka dołączyła do moich ulubionych kotów. Jest niezaprzeczalnie piękna i urocza.
08 marca 2011 18:01
Bee., szczupłe, w końcu koteczka 🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
08 marca 2011 22:43
cieciorka, za rzadko pokazujesz!!!

Horciakowa, śliczna, chwyta za oko.

A to moje Szare Syjamskie:

09 marca 2011 09:35
Strzyga, po pierwsze bo to menda straszna, po drugie zapomniałam jak się zdjęcia robi, a jak widzę twoje to się w tym utwierdzam!
A właśnie, w jakim wieku najlepiej ciąć jajca kocurkom?
zen,
Najlepszy okres to powyżej siedmiu miesięcy.
09 marca 2011 12:43
standardowo ocenia się właśnie koło pół roku- siedem miesięcy, ale można i wcześniej. sprawa indywidualna.
Findus zmienił już zęby?
Nie mam zielonego pojęcia 😡 ale chyba jeszcze nie, bo nadal ma takie igiełki 😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się