X Factor
kujka, Jest menadżerem. Była menadżerką Dody i [s]jest[/s]/była Edyty Górniak 🙂
edit: Znalazłam odp. na Wikipedii 😉
jak dla mnie jury też nie zbyt super, Kuba jak najbardziej okej, za Mają nie przepadam, Czesław jest śmeszny 😀
kto z występujących wam się najbardziej podobał? mi Michał (tez z długimi włosami) i oczywiście Łukasz (16 latek, ale tu mogę być nieobiektywna 😀)
Alabamka, o dzieki, to juz mowi mi cos wiecej niz eee.. Marina :P
Ja o tej Marinie to wiem z Kuby Wojewódzkiego.😀
A, faktycznie była Dody.😉
W tej chwili Majka nie jest niczyją menadżerką, bo ją gwiazdeczki pozwalniały. 😉 Jedyne co mi się w niej podoba to sposób ubierania. 😉 Tego całego Czesława nie znam i drażni mnie to, że ciężko mu sklecić zdanie, Maja też za dużo nie wnosi... Porażka. 🙄
Pursat, czeslawa znaszy tylko pewnie o tym nie wiesz:
kurcze,
zasiadłąm...
oglądałam...
czekam na SZOŁ, nową formułę - tyle "sra.nia" było...
a to program już chyba był - tylko Czaszkowata-Foremniak była w Jury zamiast tej Sablewskiej?
to nie to samo co było??
Dodofon, mam podobne odczucia. zasiadlam przypadkiem, bo mi efka na facebookowym czacie napisala "ty ale ktos falszuje na tvnie"
kujka. Ja osobiście Czesława pierwszy raz na oczy widziałam. 😉 (Słyszeć tez nie słyszałam)
A co do programu i jury- Ja nie spodziewałam się szoł, oglądam dla muzyków a jury to dla mnie dodatek
Alabamka, serio? czeslaw byl ciekawym wydarzeniem na naszym rynku muzycznym, pozytywnie odcinal sie od wszystkich video, dod, ani wyszkoni, feelow i innych szitowych radiowych przebojowych "gwiozd"..
ale w tym programie to jakies nieporozumienie.
Jego nazwisko jest mi znane, ale oprócz tego jestem zupełnie niezorientowana w temacie jego osoby. 😉 Oczywiście, wokaliści są najważniejsi, bo to program dla nich, ale dla mnie istotne jest też to, kto ogarnia ten cały cyrk do kupy. Majki i Czesława mogłoby nie być, oni tam nie istnieją, uzupełnienie dla wokalnego show uczestników robi Kuba i naprawdę jestem pod wrażeniem - mądrze gada i niektórymi wypowiedziami trafia w sedno.
Czesław ewidentnie nie potrafi się tam odnaleźć, to zupełnie nie są jego klimaty.
A skąd się tam wziął? kasa, kasa, kasa...przy pewnej ilości zer naprawdę można zacisnąć zęby i pokomersić 😉
A ja jestem ogromną, przeogromną fanką Czesława i uśmiałam się setnie oglądając jak się mota żeby powiedzieć co myśli- a on lubi dużo i wiele powiedzieć, Kubę lubię niezmiennie od lat, Maji nie znałam ale pasuje do nich jako do jury. Ja się obśmiałam i podobało mi się, lubiłam Idola i cieszę się, że wrócił program gdzie szukają głosów- lubię to!
Alabamka, serio? czeslaw byl ciekawym wydarzeniem na naszym rynku muzycznym, pozytywnie odcinal sie od wszystkich video, dod, ani wyszkoni, feelow i innych szitowych radiowych przebojowych "gwiozd"..
ale w tym programie to jakies nieporozumienie.
dokładnie BYŁ...
dla mnie sie zeszmacił... jak to spiewa Kaziu "wszyscy artyści to prostytutki"
a można sie NIE zeszmacić... jako artysta - naprawdę można być takim SDM'em..., którego nia ma w mediach, a na których koncert miesiąc "przed" nie ma biletów...
pamiętam Czesława za moich czasów Krakowskich gdy siedział z Zabłockim na Kazimierzu w knajpie i układali texty do piosenek...
później płyta, o której szła fama pocztą pantoflową... a nie "wciskanie w radio" i tv...
szkoda, bo naprawdę mógł być to GOŚĆ! przez duże G... a tak został kolejną Dżoaną Krupą - kaleczącą jezyk
Ja już mam dośc tych programów. I w Polsce i na świecie. Naprodukowały one mnóstwo gwiazdeczek, które nic nie wniosły w świat muzyczny, dosłownie NIC. Zaserwowały nam show, pokazały, że umią śpiewac czyjeś piosenki, ale jak wychodzą z własnym programem, to ja jedyne, na co mam ochotę to wyłączyc telewizor/radio. Za dużo jest teraz "produktów" telewizjnych.
A jeśli o szanse wybicia się Polaków w showbiznesie, to jeśli się ma talent, samozaparcie i dużo dobrej woli, to da się. Świadczy o tym np. forumowa Kaprioleczka
A o czym świadczy forumowa Kaprioleczka?
kenna, Kaprioleczka się zawzięła i teraz siedzi w USA, jest na studiach muzycznych, ma praktyki w znanej wytwórni i jest menadżerką zespołu 🙂
Tylko do tego zawziecie Kaprioleczka miala tez kase na nauke za granica, no i sama nie spiewa tylko stoi po drugiej stronie. Oczywiscie respect dla niej i fajnie, ze jej wychodzi, ale wierzcie, ze jest jedna z nielicznych, ktorej sie udalo. Ja za to znam mnostwo, megautalentowanych ludzi, ktorzy poruszali juz niebo i ziemie, zeby zaistniec i mimo fajnego materialu graja na weselach, zeby zarobic na zycie.
Nie gadajcie wiec o tej latwosci wybijania sie, bo to jest troche zenujace.
Tak samo, jak i zenujace sa programy castingowe i te wszytkie show. Wszystko robione pod publiczke, tylko jakos dziwne, ze ta publiczka namietnie wlacza TVN i zasiada wiernie o danej godzinie przed TV. Przeciez telewizja, to komercja. Mozna nie wlaczac danego programu. Przeciez nikt nikomu nie robi krzywdy 🙄
Czesława wykopać z tego show, niech się zajmuje muzyką bo dobrze mu to szło 😉
Dodofon, noo i dlatego SDM jest taki fajny i taki oldskulowy bo gra po domach kultury? Dla mnie to beznadzieja, raz musiałam siedzieć na podłodze w takim domu kultury i sorry- Dodo jeśli dla Ciebie wyznacznikiem jest to czy ktoś ma do 3tys fanów czy więcej i dzięki temu może mieć normalne koncerty i pokazać się ludziom, to ja odpadam. Ja się cieszę, że Czesław będzie bardziej znany, że został przyjęty i zaakceptowany mimo że z jego muzyki parę lat temu się śmiano, i wolę żeby pustaki przed tv słuchały jego niż jakiegoś badziewia.
dobrze Burza prawisz. ja na to patrzę z nadzieją, na to całe show. no i co, że 'to już było'. mam talent, był/jest(?), nie wnikam. jako takiego programu dla śpiewających już dłuższy czas brakowało i dobrze, że powstał. nie oglądałam i nie wiem czy będę oglądać, ale strajkować przeciwko nie zamierzam.
exploited, bo mnie bawiły przesłuchania w Idolu, a koncerty nieraz nawet wzruszały, lubię muzykę więc lubię szukanie talentów- nie muszą sprzedać potem miliona płyt żebym ich słuchała ale przynajmniej dowiem się o ich istnieniu. Bo przyszli do X Factor a nie gniją w jakimś zapyziałym domu kultury.
Dodofon, noo i dlatego SDM jest taki fajny i taki oldskulowy bo gra po domach kultury? Dla mnie to beznadzieja, raz musiałam siedzieć na podłodze w takim domu kultury i sorry- Dodo jeśli dla Ciebie wyznacznikiem jest to czy ktoś ma do 3tys fanów czy więcej i dzięki temu może mieć normalne koncerty i pokazać się ludziom, to ja odpadam. Ja się cieszę, że Czesław będzie bardziej znany, że został przyjęty i zaakceptowany mimo że z jego muzyki parę lat temu się śmiano, i wolę żeby pustaki przed tv słuchały jego niż jakiegoś badziewia.
nie dlatego, tylko dlatego, że ma dobre texty do piosenek, nie gra z playbacku, są instrumenty, coś sobą przekazuje, tworzy klimat,
myślisz że Czesław pozostanie sobą?? ze swoją muzyką?? wątpię...
lepiej chyba grać dla rzeszy wiernych wykształconych muzycznie fanów niż grać sieczkę dla mas... pod publiczkę
Ale ja bardzo lubię SDM, ale dla mnie są ciągle za bardzo gdzieś poza światem, w tle, ciężko ich usłyszeć- co w tym fajnego 'zdobywać' zamiast po prostu 'iść'? 😉
Myślę, że Czesław zostanie sobą niezależnie od tego w którą stronę pójdzie jego muzyka- druga płyta bardzo różni się od drugiej, więc gdyby w międzyczasie byłby program to znaczyłoby że zmienił Czesława? Nie, on sam szuka swojej drogi, artysta nie stoi w miejscu bo zaczyna być tylko wykonawcą... Artysta się rozwija, szuka inspiracji, próbuje nowości, szuka siebie- jak każdy człowiek. To jego wola i charakter, on sam pokaże czego jeszcze szuka w muzyce.
I nie fair jest zakładanie, że Czesław będzie grał sieczkę pod publiczkę.
Czesław ma ogromny dystans do swojego "występu" w tvnie, i do przejścia na stronę sieczki muzycznej bardzo mu daleko...tak, jak już pisałam, to jest mega mądry facet 😉
Za taką kupę kasy, jaką dostał za udział w xfactor naprawdę można się trochę nagiąć na jakiś czas...
ovca, dokładnie.
On nie grał przeciwko systemowi i nie utworzył nagle piosenki pro-system. Nie ma po co robić z tego zdrady i dramatu.
Czesław jest też konsekwentny jak widać:
😉
Pursat, czeslawa znaszy tylko pewnie o tym nie wiesz:
Urwę Ci głowę. 😁 Odpaliłam jutjuba i... słucham, słucham, słucham. 😀
a ja nie lubię Czesława... ale to chyba dlatego, że budzi mnie codziennie rano :P
a jury tak średnio trafione, jedyną osobą taką wyrazistą tam jest Kuba, mogliby dać jeszcze kogoś, nie wiem, kontrowersyjnego, bardziej znanego? No taki mdły jest ten program przez to.
Carunia, budzi tzn?
Nie trzeba go lubić, ale nie ma co wyrokować, że skończy jak Chylińska- taaaka rockowa a teraz piszczy popowe pitu pitu w krótkiej sukieniuni 😉 JA wierzę w Czesława 😉