Olsztyńscy voltowicze

ChocoPetrol   Jestem kim jestem .
27 lutego 2011 17:20
Frytkens , ja mieszkam na zatorzu i nie jest tak źle . Niedaleko mam aż dwa parki i las , ale wzięli się za las i jest tam park linowy . Ale ogólnie jest ok. Najlepiej jest chyba na Dajtkach - prawie jak na wsi tylko dom koło domu . 😉

...tutaj wszystko wydaje się takie proste, no i ta zieleń, której nie ma tyle np na południu.

ej, ej na południu tzn gdzie  👀  Bo ja mimo, że z południa to na brak zieleni nie narzekam 🙂 W centrum miast owszem za szaro, ale za to poza miastem jakie cudowne tereny i duuuzo lasów.

EDIT: też uwielbiam Poznań, w sumie do dziś się zastanawiam, czemu trafiłam tutaj, a nie tam  🙄 Ale cóż..."czałowiek uczy się na błędach.."

a tak w ogóle: zachciało mi sie powozić tyłek: jaką stajnie polecacie odwiedzić, by się "zrelaksować"?

Dobra dobra rozmarzyłam się i w zasadzie to chodziło mi o jeziora hehe
a to fakt, nigdzie nie ma tylu jezior i... tylu wielkich komarów  😁

Lubie Olsztyn, ale napewno nie jest to moje miejsce na ziemi...
Widać mieli powody dla których owa żaląca się Pani skakała nie wyżej niż 110 cm... 😉  (w którą to wysokość tak wątpię)

Tak, powody były ogromne, podobno na treningach nie dawali skakać więcej niż 110 żeby koni nie forsować.  😉
Co do samego forsowania to prawda, bo skoro koń jest dobrze naskakany to jak będzie taka potrzeba przeskoczy i wyżej bez żadnego problemu, a tak męczyć go dla samej przyjemności nie ma najmniejszego sensu.
A co do umiejętności owej Pani, to trudno mi ocenić, kto ją widział może ocenić... startowała na mojej rakiecie w Stękinach 🙂

[quote author=żużka link=topic=216.msg916744#msg916744 date=1298819883]
Kosteczka, mam całą sesję (czyt. kilka zdjęć) z Twoim Hektorem. Jest uroczy, klei się do wszystkich, nie boi się niczego. W ogóle nie porównałabym go do Hecy.[/quote]
Ależ oczywiście, że można go porównać do Hecy... maścią  😁 Jeśli możesz/masz ochotę to wstaw jakąś ładną fotkę  :kwiatek:

Wiecie co, nie tylko w mieście sporo się zmienia. 2 lata temu, kiedy się wprowadziliśmy byliśmy jedynym domem na końcu wsi pod samiutkim lasem. Teraz mamy obok siebie dwa wielkie stalowe molochy, przypominające domy, których nikt kupić nie chce, a już za nami powstają pierwsze prace związane z nową budową, wykarczowali większość drzew, ogrodzili i już jakieś tam słupki powbijali. Jak to dobrze, że następny jest już rezerwat na Pasłęce i las państwowy to już nam raczej nowych sąsiadów nie przybędzie.

Kosteczka a tak w roli wyjaśnienia bo nie do końca rozumiem co znaczy koń dobrze naskakany?
Może źle to napisałam. Chodzi mi o to, że nie ma sensu męczyć konia, który skakać już umie, ma doświadczenie i większe wysokości nie są mu obce. Co do mnie, oraz mojej wiedzy i doświadczenia w tej dziedzinie to posiadam bardzo niewielki zakres wiadomości, więc kończę się już wypowiadać na ten temat  :kwiatek:
takie kilka Hektorów. Za moją tam obecność, całkowicie psującą urok konia, przepraszam 🙂

Śliczny rudzielec 🙂
Brrrrrrrrr! O matko, żużka! Tobie to nie było tak zimno? Ja przez te mrozy to się straszny zmarźlak zrobiłam.
Śliczne Hektorki!  :kwiatek:
Ciekawe ma te trzy skarpeteczki. Na zdjęciach od megi tak ślicznie się ułożyły, od najkrótszej do najdłuższej.
no najcieplej to nie było, ale czego się nie robi dla Megi 😀 to raczej ona się powinna chwalić zdjęciami! Bo ani ja ani Hektor nie byliśmy bohaterami tamtego dnia :P
Catanzaro - heh, znam (niestety) uroki hipodromu 😉 Z Gosia Marcinkowska jezdzilas ? 😀 Nie jezdzilam z nia, ale stalam z nia w stajni. Za "moich czasow" jeszcze szkolki nie prowadzila, tylko sama jezdzila konie. Ale Goche uwielbiam, mega pozytywna osoba 🙂
Mnie tam Olsztyn sie podoba, ale Gdynia to jednak moje miasto 🙂
i pierwszy upadek z Laxji ehhhh i pamietajcie nie bierzcie wolnych koni w teren bo to się źle kończy... :/

no to gratulacje Żelka hehe
mocno sie poturbowałas?
nie mogę chodzic stope mam spuchniętą ale za pare dni się zagoi. Konie sp się nie męczą i nie idzie ich zatrzymac. ale jak Mały Ryj ma tyle mocy to się zaczną w końcu ostrzejsze treningi bo do tej pory ją oszczędzałam bo na jesieni miała popuchnięte nogi nie wiadomo od czego. Od następnego tygodnia ostre treningi 🙂
ircia2   KARULA ZOŁZULA:)
02 marca 2011 19:01
zelka2303
a które nogi miała opuchnięte?jak tylnie dwie to zrób jej badanie na słupkowce.
a co to na co to ? no dwie tylne. nie wiadomo od czego i 2 miesiace miala opuchniete. dostawala miliard zastrzyków i antybiotyków i tez nie pomagało
02 marca 2011 19:38
Poprostu jest zarobaczona,ale ja wetem nie jestem 🙂zrób badanie kału to kosztuje 10 zł.kiedyś miałam klacz której tak się działo jak Twojej.poco ładować w konisko antybiotyki i inne cholerstwa,poprostu specjalną paste na robule dostanie.A robisz badania krwi i kału co jakiś czas???może też mieć problemy sercowe
ale ona jest odrobczana regularnie
02 marca 2011 19:58
moja też była odrobaczana regularnie
tak zrobię 🙂 gdzie można w Olsztgynie oddac kupe konia?
03 marca 2011 09:13
Na kortowie robią,albo zapytaj swojego weta.Jak będziesz miała wynik daj znać czy to był słupkowiec 😉
okok. 🙂
🏇 my dziś przy pięknej pogodzie ruszyłyśmy nasze obiboki  🙂
Kara z Olą
🏇 i mój mamucik i ja  😉
03 marca 2011 15:31
Ślicznie dziewczyny 🏇.Kara jaki ma już brzuszek  :kwiatek:
Ślicznie dziewczyny 🏇.Kara jaki ma już brzuszek  :kwiatek:

no Kara bardzo delikatnie już 🙂
Ircia   Olsztyn Różnowo
03 marca 2011 15:59
Karej zostały już  tylko stępo-kłusy, ale wypróbowałam chociaż nowe siodło.
🙇 🙇 🙇
kto mi ogoli konia ?
wszędzie mam jego sierśc  😤

Służę pomocą, Olsztyn i okolice nawet bardziej odległe. Golenie koni 600 763 168.
[quote author=zielona33 link=topic=216.msg915164#msg915164 date=1298725409]
🙇 🙇 🙇
kto mi ogoli konia ?
wszędzie mam jego sierśc  😤

Służę pomocą, Olsztyn i okolice nawet bardziej odległe. Golenie koni 600 763 168.
[/quote]

odzywam się jutro 🙂  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się