Obozy jeździeckie

Zapraszam do zapoznania się z regulaminem forum
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogłoszenie poza wątkiem ogłoszeniowym
mils   ig: milen.ju
02 marca 2011 11:51
Co powiecie o Kierzbuniu? Był ktoś albo ktoś z waszych znajomych? Chcę zdawać odznakę w wakacje i mama twierdzi, że tylko Kierzbuń wchodzi w grę, bo tak to za daleko. 🙄
szczerze to jedna wielka porażka, nikomu nie polecam kierzbunia!!!! I wiem co pisze zainteresowanym wyśle informacje na priv.
02 marca 2011 13:51
Hmmm, z tego co mówi turini wygląda to kiepsko. A w takim razie Ekwador/Robson?
Witam 🙂 Pierwszy raz udzielam się na tym forum więc wszystkich bardzo ładnie witam  🙂
Mam pytanie, słyszał ktoś o obozie w Golędzinowie http://www.kjarat.republika.pl/index.html , Leśnym Dworze http://www.lesny-dwor.com/Obozyjezdzieckie.html , lub też może o gospodarstwie agroturystycznym Wtórek http://www.konieikuce.com.pl/1/0/Strona-glowna/ .  Chciałabym się wybrać na jeden z nich i niestety mało o nich wiem, tylko tyle co na ich stronach. Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi 🙂

ja polecam Wtórek 🙂 byłam w zeszłym roku i w tym też się wybieram. Wspaniałe konie i kucyki, stawek do pławienia, wyjazdy w teren o świcie - super! I świetna atmosfera 🙂 Naprawdę, dużo się nauczyłam. I poznałam wielu ciekawych ludzi 🙂 POLECAM NA 100% :*
SrokateSzczęście oczywiście że Czarne Błoto.  😅

sprawdzałam i...nie szukam obozu w którym na ,ujeżdżenie' mówią ,ujeżdżanie'.  🤔 To dwie różne rzeczy a ludzie tak często to mylą  🙄
Ogółem szukam bardziej sportowego obozu w sumie to nie musi być ujeżdżeniowy ale byleby można było z własnym qniem przyjechać
a kto niby tam mówi 'ujeżdżanie'?  od kogo to słyszałaś?
Kawecan   Jeździec bez konia...
02 marca 2011 21:58
Ja byłam tam 2 tygodnie i takowego terminu nie usłyszałam.  😲
Jak na stronie to może po prostu natknęłaś się na literówkę?
03 marca 2011 17:31
Gdyby ktoś byłby zainteresowany czy coś... Jest już propozycja obozów w Żarnowie.
Hegemonia   Grunt to konik polny :)
03 marca 2011 18:59
Jest fajna alternatywa dla osób >17 lat. Poziom od podstaw do ambitnej rekreacji przeplecionej rajdami (nie ma opcji, żeby zieleniaczek zaraz po lonży wylądował na jednej jeździe z osobami zaawansowanymi), zrównoważone sporą porcją teorii. harmonogram dnia od ranka do zmroku pod znakiem konia. karmienie, czyszczenie, jeżdżenie, opieka nad sprzętem, rytualne pranie koni  😁 niekończące się konsultacje jeździeckie...  w związku z tym, że nie iwem, kiedy post staje się ogłoszeniem poza wyznaczonym ku temu działem "ogłoszenia", szczegóły zdradzam na PW.
ja polecam z czystym sumieniem Skręta, choć przed wyjazdem niektóre opinie mnie powoli zniechęcały, ale po powrocie byłam bardzo zadowolona ! może jeszcze kiedyś tam zawitam, ale tym razem chciałabym pojechać na jakiś obóz coś bardziej potrenować z własnym koniem, choć chyba w tym roku już się zdeka nie wyrobie... 😁
na stronie KJ Szarża Bolęcin (www.bolecin.pl) są już rozpisane turnusy na wakacje 2011. ceny podobno mają się pojawić w tym tygodniu.
możliwość przyjazdu z własnym koniem.
obozy dla dzieci, młodzieży, studentów.
możliwość udziału w zawodach rozgrywanych podczas wakacji (konkursy towarzyskie, oraz dla posiadających licencję możliwość normalnych startów)

moja koleżanka z Krk też dojeżdżała w wakacje do Bolęcina na pojedyncze jazdy, myślę, że jakby się dogadać to by była możliwość uczestniczenia w obozie na zasadzie półkolonii.
W 100% polecam obóź w Żarnowie 🙂
www.stadniana.zarnowo.site.pl
06 marca 2011 21:03
olcia1279 popieram i również polecam! 😅
Chciałam zapytać, jako kolejna osoba w tym wątku, czy jest jakieś miejsce, gdzie odbywają się w wakacje porządne treningi ujeżdżeniowe? Chciałabym pojechać z własnym koniem, ale też wsiąść na coś innego.
Odpadają Toporzysko, Lewada. Jesteście w stanie polecić jakiś obóz?

Ewentualnie chciałabym się dowiedzieć więcej o obozach w Czarnym Błocie, czyli, jak są przygotowane konie, z kim prowadzone treningi, na jakim poziomie będąc warto tam się wybrać.
08 marca 2011 22:23
robaczek_dresażowy spytam się mojej trenerki, ona pewnie coś zna, postaram się jutro powiedzieć. 😉
Co możecie powiedzieć mi o Kluczu, pod W-wą? Był ktoś?
mils jak chcesz to więcej informacji na pw co do Klucza  😉 bo o obozie to chyba nie za bardzo pasuje  🙂
mils, dziękuję i czekam 🙂
W wątku ogłoszeniowym się już ogłosiłam, a tu was mogę serdecznie zaprosić na naszą stronę internetową:
http://polna6.pl/index.php?id=157&id2=101
Co do Żarnowa. Taka tam typowa rekreacyjka.

Był ktoś może na obozie tkkf hubert w Koczku?
Witam,
szukam fajnej oferty na wakacje. Najbardziej interesują mnie opinie na temat OJ Skręt, oraz HorseWorks (intensywny). Chciałabym wiedzieć czy dostaje się tam 1. konia na cały turnus, jaka jest ilość godzin przejeżdżonych na maneżu i w terenie, jak to jest z pracą przy koniach, oraz jak wyglądają jazdy dla osób, które dopiero liznęły galopu.

Gdyby ktoś miał informacje o obozie na którym jeździ się mninimum 2h dziennie i pracuje przy koniach to będę wdzięczna. Warunki w łazienkach(zauważyłam, że lubicie takowe rozpatrzać) można pominąć. Interesuje mnie jeszcze ilość czasu"bez koni" i jego urozmaicenie.
Podkreślam niektóre wyrazy, ponieważ byłam na 1. obozie i się rozczarowałam 🙁 w ofercie było napisane 3h jazdy dziennie a wyglądało to w ten sposób: podzielono nas na 3 grupy i każda jeździła 1h a przez 2 się nudziła. Z "pracy przy koniach" zostało 1x osiodłanie na wpół osiodłanego konia i danie mu suchego chleba
Tak więc szukam obozu na którym "zmęczę się" końmi

Mam nadzieję że nie zraziłam was moim postem, bo to mój pierwszy wpis 🤣

P.S: jaka była cena (mniej więcej) na obozie z HW? bo próbowałam się doczytać i nigdzie nie umiałam znaleźć 🤔
Kawecan   Jeździec bez konia...
09 marca 2011 21:08
Jeśli chodzi o Skręta to już mówię:
1. Różne konie.
2. Minimum 3 godz czyli 1,5 w terenie i 1,5 maneż.
W jakim sensie praca? Praca w sensie wywalanie gnoju czy w sensie teraz lonżujemy konia. (przykłady)
Bo jeśli chcesz to pomagasz , jak nie to nie. Praca z koniem może zastąpić maneż zajęciami z Naturalu.
Nie wiem wszystkiego ponieważ byłam tylko raz, a w wakacje wiadomo że fajniej.  😉

Tylko jeśli szukasz miejsca na te wakacje to Skręt odpada bo już nie ma miejsc o ile wiadomo.  😉
dziunia95 z ręką na sercu mogę Ci polecić Leśny Dwór. Jeżdżę tam od siedmiu lat regularnie, w roku szkolnym, a od sześciu co roku jestem na obozach letnich i zimowych. Możesz się naprawdę dużo nauczyć, oczywiście, jeżeli będziesz chciała. 🙂 Konie są na różnym poziomie, te łatwiejsze i te trudniejsze, dobierane pod kątem Twoich umiejętności. Jeśli masz jakieś pytania to oczywiście śmiało zadawaj. 🙂
I polecam wszystkim: www.lesny-dwor.com
inniejsza,   ja do horseworks napisałam i dowiedziałam się, że  w tym roku będą organizowane na kaszubach, cena podobna do tej co w zeszłym roku (tylko, że nie wiem jaka była w zeszłym 🤔) a informacje znajdą się wkrótce na stronie. Dowiedziałam się tego 21 lutego
easiertobe, ile godzin dziennie jeździ się w leśnym dworze? I co się robi w czasie wolnym, jeśli takowy jest?
Kto wie coś jeszcze o Ranczu Hajnos i Zbrosławicach? Jak tam jest? Dużo idzie się tam nauczyć?

edytuj posty!
W zeszłym roku intensywny w HW kosztował bodajże 1990 zł.
Hmh... Mam nadzieję, że niedługo dodadzą tą ofertę...
11 marca 2011 16:08
robaczek_dresażowy pytałam trenerki, ale powiedziała, że kiepsko się w tym orientuje. Z tego, co wie to Lewada tylko.
Lainwia ja jadę do Rancza Hajnos. podobno tam jest świetnie, ma się 1 konia na cały turnus. Jest tam 8 osób na turnusie, małe grupy, 2 godziny jazdy, praca przy koniach. Jeszcze tam nie byłam, ale znajomi mówili same dobre rzeczy na temat tamtych obozów. Można zdawać a odznaki 🙂
platka   Audere est facere
12 marca 2011 11:46
Polecam Ranczo Hajnos! Wspaniałe podejście instruktorki, bdb jedzenie, konie też świetne!!!
Byłam już 2 razy i na żaden inny bym nie zmieniła 😀
Witam!  😀
Jestem tu nowa  szukam jakiegoś godnego polecenia obozu jeździeckiego. 👀
Z czystym sumieniem mogę polecić Rancho Pcim  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się