Siodło skokowe
Ależ ja nie znam terminów u Bogdana - po prostu piszę, że wszędzie musisz czekać jeśli chcesz siodło pod zamówienie specjalne. Są firmy, gdzie ludzie po rok czasu czekają, i nie dlatego że siodło tak miało przyjść tylko ... no z powodów różnych...
Ważne jest, że jeśli obie strony się na termin zgadzają to termin ma być dotrzymany - i tyle.
Gdzie trzeba czekać rok na siodło?
Nie jestem upoważniona, niech się wypowiedzą Ci z tego forum, co tyle czekali na swoje 😉
Nie jesteś upoważniona. 🙄 Jak zostaniesz daj znać żeby ta rozmowa miała sens.
"Ważne jest, że jeśli obie strony się na termin zgadzają to termin ma być dotrzymany - i tyle."
Co ma piernik do wiatraka? Co to ma wspólnego z tym że Ja bym jajo zniosła..
Tyle, że dla Ciebie jest problemem nawet fakt, że musisz poczekać na popręg, który możliwe, że trzeba będzie zrobić - co w Daw-Mag trwa 2-3 dni. Więc to jest czekanie krótsze, niż gdyby zamawiać popręg innej firmy z jakiegokolwiek sklepu netowego (zazwyczaj czas oczekiwania 7-14 dni). Masz jakiś problem z tym czekaniem? Jak coś się robi dokładnie na zamówienie to chyba normalne, że się czeka.
A tobie jak by się chciało to byś się cofnęła parę stron wstecz i poczytała na jakie to siodło użytkowniczka tego forum czekała prawie rok... Tylko lenia byś musiała pogonić...
Dla mnie koniec tematu.
dlatego uważam nadal,że Bogdana siodła są za tanie.to manufaktura.to ręczna robota.to nie jest seryjna produkcja.jeżeli ktoś nie dojrzał do kupowania Maybacha,niech nadal jeździ w seryjnym autem...prestige też są od ręki.
my także czekamy na siodełko Bogdana a drugie będzie poddane tuningowi 🙂 czekamy bo warto poczekać 😉
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg919327#msg919327 date=1298962860]
dlatego uważam nadal,że Bogdana siodła są za tanie.to manufaktura.to ręczna robota.to nie jest seryjna produkcja.jeżeli ktoś nie dojrzał do kupowania Maybacha,niech nadal jeździ w seryjnym autem...prestige też są od ręki.
[/quote]
amen
to kwintesencja tego co można powiedzieć na temat jęków o długi czas oczekiwania 🙂
Ktoś Tak samo pikeury wypadają wieksze niz eurostar...nie wszystkie prestige są od ręki 😉
epk Rozumiem że zostałaś upoważniona do poinformowania mnie że jednak info jest w wątku..
Ja wszystko rozumiem, ręczna robota, warto poczekać itp.
Ale Ja bym nadal jajo zniosła 💃
Dramka, ale wszysycy wiedzą że jesteś niecierpliwa,co nie zmienia faktu,że pewnych spraw nie przeskoczysz 🙂
Czy ma ktoś może namiary na osobę rozprowadzającą lub znającą się na skokówkach Devoucoux? 😉
Karutek, proszę:
M. BYSZEWSKI Stanislaw
Tel. : +48 (0) 502 145 165
Fax : +48 (0) 612 816 534
A masz maila może do tego Pana? 😉
moim zdanie siodlo Bogdanowe jest warte tego, zeby tyle czekac. na razie mam stare siodlo krzywdy nie robi, jezdzilam w nim wczesniej to 3 miesiace w ta czy w tamta roznicy nie zrobi. poczekam w kolejce az nadejdzie czas 😁
A masz maila może do tego Pana? 😉
s.byszewski@devoucoux.com
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg919417#msg919417 date=1298970328]
Dramka, ale wszysycy wiedzą że jesteś niecierpliwa,co nie zmienia faktu,że pewnych spraw nie przeskoczysz 🙂
[/quote]
Ktosina ale Ja wcale to nie pisałam w złym sensie 😉 Ja rozumiem że na dobre rzeczy trzeba poczekać..tylko Ja bym oszalała 😜 nie moge sie doczekać siodła tunridy 😅
Kochana.....ale ja Ci go nie wyślę na testy, zanim sama się nim nie nacieszę. A ja nie wiem kiedy się nim nacieszę na tyle, by je gdzieś wysyłać w świat. 😁
Dziś wróciłam w swoje wszechstronne siodło i ... jakbym siedziała na wielbłądzie. 🤔 Koń jakiś gruby w tułowiu się zrobił, nogi jak na beczce, łydki trzeba pilnować. Łydka leży na boku jak na okrągłej beczce, a nie jak w takim jakby "wgłębieniu" jak w Bogdanowym siodle.
Niby fajne jest takie wszechstronne, miękkie siodło na leśne tereny, ale .... ja już go nie chcę. 😉
tunrida, pomysl sobie, ze jestem za Toba w kolejce🙁 😁
Bogdan nie ma siodeł "zastępczych"? 😁
Maybach też nie ma samochodów zastępczych- zamawiasz i czekasz 🙂
a tak serio o co Tobie chodzi Dramka?
Bogdan nie ma siodeł "zastępczych"? 😁
zupełnie nie musi... aut Williamsa, ani Bugatti też się nie dostaje się na próbę...podobnie jak butów od Kielmana i fortepianów Steinwaya 😎
Czytałeś co napisała tunrida? Czy masz manie prześladowczą?
Ja nie moge się doczekać wypróbowania twojego siodła. 💃 Też źle?
Niestety będziesz musiała poczekac, moje moce przerobowe są ograniczone. Możesz ewentualnie poprosic o użyczenie siodła od naszych klientów.
A ja mam pytanie, które mnie nurtuje.
Co to znaczy, że "terlica jest elastyczna" i "pracuje" oprócz tego, że nie jest z kruchego materiału, że nie pęknie i jest bardziej trwała?
Czy istnieje szansa, że taka terlica w jakikolwiek sposób "pracuje" na korzyść końskiego grzbietu?
Bogdan Przeciez pisałam że czekam na siodło Tunridy, własnie w tym celu 😉 Bo być może nie dopasuje idealnie arezzo do dramki i będe potrzebowała siodło szyte na miare.
Tunrida "elastyczna" terlica poddaje się ruchowi konia i może pęknąć.
Co to znaczy "poddaje się ruchowi konia"?
Rozciąga się? Wzdłuż? Na boki? ( jeśli na boki, to jednak Dramka- poszerza się? 😀iabeł🙂
Terlica elastyczna-
- powinna dac się skręcac na ławkach bez większego wysiłku, mam na myśli użycie ludzkich mięśni
- musi swobodnie poddawac się ruchom konia, przede wszystkim nie krępowac tych ruchów.
Myśle że najlepiej bogdan ci wytłumaczy a ja poszukam filmik
"A flexible tree saddle has a hard skeletal structure shaped out of material that flexes to accommodate the movement of horse and rider. The tree bar fits near the horse's shoulders and around its back, but shouldn't touch its spine. The innovative design of a flexible tree saddle allows the horse greater freedom, puts less force on pressure points, and adapts to fit during riding at a gait or a walk."
Czyli ta terlica porusza się nie względem samej siebie ( nie poszerza się, nie wydłuża), ale względem 'otoczenia" w jakim się znajduje?
Już wiem.
Czyli pracuje- względem ławek, pracuje "na boki".
Widzisz? Nie poszerza się 😉 Gdyby poszerzało się pod ciężarem dotykało by pewnie kłąb.