Ogłowia

MajaK   Tina 2000-2013
01 marca 2011 18:41
Ja dokupiłam sam nachrapnik hanowerski do ogłowia - ale widac różnicę jakosci  😎 tylko, że mi to nie przeszkadza a mało kto zauważa  😁

Nachrapnik Loesdau.
Pytacie -czemu lepiej całe ogłowie a nie sam nachrapnik  - jak ja szukałąm ,to nachrapniki były niewiele tańsze jak całe ogłowia, a to zawsze wodze na zapas, albo jakiś inny naczółek  😀 jeszcze przy malutkim wyborze rozmiaru ZK / KB no to nie było co myśleć....
kujka pleciony naczółek jest bardzo ładny

ja zamówiłam taki (właście to p.Marek taki zaproponował bo nie mógł wykonać takiego jak sobie umyśliłam), żeby ogłowie było delikatne, mam też zapinania na haczyki, no ale mój koń ma głowę wielkości wiadra ( jak zamawiałam to jeszcze była nieproporcjonalna, teraz nabrała masy) więc musiałam coś delikatnego dobrać
Mam prosbe o rade i opinie! Uzylam wyszukwiarki i nei znalazlam duzo na temat 2 interesujacych mnei modelach Jacsona. Mam wybor miedzy Cosmos a Calypso. Czy mzoecie mi doradzic ktore lepsze? Jak ze skora? Dziekuje 🙂
ja bym wogóle nie brała jacsona, miałam kiedyś nachrapnik nie dość, że skóra strasznie twarda, to na dodatek kruszyła się i blakła do rudo-brązowego koloru. O jacsonach gdzies tu była mowa, ale musiałabyąś głęboko poszukać, jesli dobrze kojarze to asds chciała kiedyś kupować (kupiła?) model calypso (ale mogę coś mieszać  😉)
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 marca 2011 20:34
właśnie odebrałam, to się chwalę 😉 wspólne dzieło pana Marka i pana Wojtka 🙂

z dopiętym wędzidełkiem i na modelu już za parę dni 😉
No no wygląda fajnie, czekam na zdjęcia na modelu 🙂
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 marca 2011 20:39
w sumie to niewiele się to będzie różnić od naszego poprzedniego ogłowia 😉 też wielki nachrapnior i opadajacy naczółek 😉
jedyna różnica, ze paski na potylicy są odrobinke inaczej ułozone niż miałam w kiefferze. ale nazwałabym to tylko maleńkim upgradem 😉
mmm Caroline jak będę robiła ogłowie to będę się wzorowała na twoim nachrapniku  😍
Właśnie dostałam wymarzony naczółek, autorką jest caroline   :kwiatek:

caroline, śliczny ten płaski naczółek  🏇
armara, wow, caroline niezłe cuda tworzy.  💘
noen   A story of a fighter of our human race
01 marca 2011 21:14
Wie ktoś może, ile kosztuje taki naczółek u Pana Marka jak makorsik,  ? :kwiatek:
Dzisiaj dowiedziałam się że hanover jest dobry dla koni które się wieszają na wedzidle.
noen zadzwoń i zapytaj  😉
Siedze i macam swoj nowy nachrapnik meksykański od daw-maga  🤔wirek:

Skóra I klasa  😎 HKM jakościowo daleko do daw-maga, a daw-mag kosztuje 69zł, HKM 98zł  😤

Chyba sobie zamówie też wytok daw-maga  💃

I koniecznie musze porównać do Stubbena mojego, ale chyba stubben ma lepsza skóre.
kujka   new better life mode: on
02 marca 2011 00:12
caroline, drugie oglowie, bo ze starego ursusa zostal mi tylko naczolek i paski policzkowe. reszte oglowia Gil brutalnie zdarl z siebie 1,5 roku temu 🙁  aktualnie chodzi w oglowiu marki fouganza 😉 jednak wole ursusowa jakosc 😉 szczegolnie mi zalezy na standardowym ursusowym rozwiazniu na potylicy (z reszta nawet gdyby Gilson jej w 2009 nie rozwalil, i tak zamowilabym cale oglowie - tamto bylo podszyte na bialo rowniez na potylicy, a teraz chce cale czarne)

Forta, szczerze mowiac srednio mi sie podoba ale taki typ nachapnika zdaje sie byc najodpowiedniejszym dla mojego konia na ten moment.

korsik ja wiem ze pleciony naczolek jest ladny  😎 nawet bardzo ladny... tylko pytanie czy na moim dziadzie bedzie ladny 😉
Łaciata   Forever in my heart ♥
02 marca 2011 14:11
armara  - boski naczułek 😍 ,zazdroszczę !! 🙁 :P
poradżcie :kwiatek: gdzie można kupić naczółek 45cm , jeden czarny najlepiej Euroridinga( do ogłowia ER), a drugi brązowy (do ogłowia DAw Maga). Szukam i nie znajduję, a szukam klasycznego,, ewentualnie opadającego,anatomicznego czy w kształcie V . Są innych firm, ale mają znaczki fimowe , musiałabym odrywać, a wtedy zostałaby dziurka. Chyba, że jedynym wyjściem jest zamówienie u p.Marka...
Na kuca szetlandzkiego ogłowie musi być w rozm.0  czy 1 też będzie dobre czy za duże?
RioBrawo, Daw maga zamówisz w Daw Magu 😉
croopie Daw-mag nie prowadzi sprzedaz detaliczną, tylko przez sklep można zamówić  😉
mam pytanie :

które firmy oprocz HOOKS i DECATHLON robia takie meksykance z przeszyciami ?  👀

wiem ze , xxagaxx ma ale nie wiem jaka firma

prosze o odp  :kwiatek:
czy Caroline robi taki na zamówienie?? 😀😀 Kurde niezły biznes mogłaby rozkręcić  😍 😍 😍

Naciau ja mam hooksowe właśnie i firmy EQUESTRO
Naciau prestige  😎
a co to za problem przymocować wisiorek z cyrkoni nitką do naczólka?
kujka   new better life mode: on
03 marca 2011 16:18
korsik, zdziwilabys sie, ale dla kogos nieuzdolnionego jest to wbrew pozorom duzy problem.
czy Caroline robi taki na zamówienie?? 😀😀 Kurde niezły biznes mogłaby rozkręcić  😍 😍 😍

Tak  😜 W sobotę mierzę, mam nadzieję, że będzie ok  💃
tak prestige , fajnie by bylo i by pasowal do napiersnika  😎
Dramka, faktycznie, ja zawsze na sklep zamawiałam. Zapomniałam...
Nigna   Warto mieć marzenia...
04 marca 2011 15:53
Arwena - ja bede mieć za 2 tyg ; )
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się