Wybór kierunku studiów

bianca   At first I'm shy but then comes wine.
17 lutego 2011 20:07
Alveaner Wiadomo, że trzeba się orientować. Stronę już widziałam dawno. W sumie fajnie brzmi. Tylko przebić tylu ludzi może być problem. Dzięki za odpowiedź  :kwiatek:
Nie ma za co. 🙂
No owszem, przebić się jest dosyć trudno, ale za to potem jaka satysfakcja. ^^
Chociaż tak naprawdę jak ktoś jest dobry i ma talent to i bez studiów może pracować w zawodzie.
co sądzicie o studiach podyplomowych w Gdyni - mam na myśli te studia podyplomowe w Gdyni na kierunku zarządzanie systemami logistycznymi. Jestem po licencjacie z logistyki. Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi.
Lov   all my life is changin' every day.
28 lutego 2011 17:44
Czy ktoś się może orientuje, jak jest z tą weterynarią na poznańskim UP? Zrobią w tym roku, nie zrobią? Na stronie raz jest, raz nie ma 🙁
Zazdroszczę wam, że macie jakiekolwiek pomysły na jaki kierunek pójść. Ja nie mam żadnych i kompletnie nic nie przychodzi mi do głowy  😵
28 lutego 2011 18:27
Frania, ja to samo... Masakra, nie wiem gdzie się podziać 😵
Frania, Nie załamuj się.... gorzej chyba być na coś w stu procentach od dziecka przekonanym, a później spotkać się z rozczarowaniem 😉
Ja właśnie tak mam. Zawsze chciałam być weterynarzem, a tu nici z tego... 🙁
Najgorsze jest to, że mnie NIC poza końmi nie interesuje  🤔
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
28 lutego 2011 19:09
Czy ktoś z Krakusów wie jak wygląda przyjęcie w tym roku na AWF? Nadal są testy sprawnościowe?
Dokładnie interesuje mnie turystyka i rekreacja. Czy na innych uczelniach też znajdę ten kierunek?
Adaaa   Me gusta el caballo, me gustas tu!
28 lutego 2011 19:13
Lov podobno tak! Weszłam teraz na stronę UP Poznań i w ofercie edukacyjnej jest weterynaria 🙂 w 2012 ma być też w Krakowie.
28 lutego 2011 19:30
Adaaa, bo najpierw miało być w tym roku, potem w przyszłym, teraz usłyszałam, że znowu w tym. Na stronie w 'kierunkach' jest weterynaria, ale w rekrutacji nie ma..
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
28 lutego 2011 19:40
Struc, masz tu stronkę, może pomoże  😁
ja ogólnie studiuję turystykę i rekreację - teraz ze specjalnością turystyka międzynarodowa, więc zapraszam na pw, jak coś. ( ale ja studiuje na prywatnej w Gda. : ) )
28 lutego 2011 19:43
Lov jest 🙂 http://rekrutacja.puls.edu.pl/?q=content/zasady-rekrutacji

1 uczelnia więcej= mniejsza konkurencja 😁
28 lutego 2011 19:51
Adaaa, ooo, merci :kwiatek:

Hm, dziwna rekrutacja jak na weterynarię. Biologia ALBO chemia ALBO matma? I liczony polski i angielski? Jaaaaaa teeeej 👿
28 lutego 2011 19:57
dziwne, dziwne. Jeśli dobrze rozumiem to liczy się pol i ang (podst lub rozszerz) Biol ALBO? chem albo mat? czyli tylko jeden z tych przedmiotów?..... masakra ..powinno być tak, że wybiera się dwa przedmioty z tych proponowanych, ale obowiązkowo np biol albo chem.
ja ogólnie studiuję turystykę i rekreację - teraz ze specjalnością turystyka międzynarodowa, więc zapraszam na pw, jak coś. ( ale ja studiuje na prywatnej w Gda. : ) )

Bee. co Ty za lipną stronę dajesz :P o naszej uczelni źle napisali bo nie w Sopocie a Gdańsku... ;P

ja studiuje na tej samej uczelni co Bee. Tylko ,że zarządzanie hotelarstwem i gastronomią więc jak chcesz to też PW Strucelka 🙂
28 lutego 2011 20:21
Adaaa, no właśnie to mnie mega zdziwiło. Byłam przekonana, że obowiązkowo biologia i chemia rozszerzona, ale nie wiedizałam, że polski i angielski sobie policzą... dobrze, że chociaż tu przelicznik taki sam dla podstawy i rozszerzenia.
28 lutego 2011 20:28
Czyli w gruncie rzeczy to może wyjść na + skoro podst liczy się w pol i ang tak samo jak rozszerz. wtedy by wystarczyło zdać albo biol, albo chem dobrze, a nie oba :P
28 lutego 2011 20:31
Bo rozumiem, że automatycznie wyższy wynik z biologii, chemii i matmy jest brany pod uwagę?
28 lutego 2011 20:36
no właśnie i tego nie wiem czy biol albo chem, albo mat liczą tak samo podsatwe jak i rozszerzenie??? To by było niesprawiedliwe akurat! bo przecież jak ktoś zdaje np rozszerzona biol i chem to nie pisze też podstawy, a osoby piszące podstawe to raczej mają wyższy wynik niż osoby z rozszerzenia ogólnie rzecz biorąc.. więc musi być jakiś przelicznik!
Coś marnie mi się ta veta widzi, jak mają tak niskie wymagania.
28 lutego 2011 21:13
Adaaa, dla podstawy z biologii lub chemii jest 0,4 przelicznik, a dla rozszerzenia 0,8
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
28 lutego 2011 21:30
[quote author=Bee. link=topic=132.msg918799#msg918799 date=1298922018]

Bee. co Ty za lipną stronę dajesz :P o naszej uczelni źle napisali bo nie w Sopocie a Gdańsku... ;P

ja studiuje na tej samej uczelni co Bee. Tylko ,że zarządzanie hotelarstwem i gastronomią więc jak chcesz to też PW Strucelka 🙂
[/quote]

Kasiu, dupa, w Sopku też jest taka uczelnia  😁
28 lutego 2011 21:42
Lov  :kwiatek: czyli wychodzi na to, że do Poznania będzie najłatwiej się dostać🙂 Pożyjemy-zobaczymy 🙂
28 lutego 2011 21:45
Będzie ciekawie... 😁 może się uda 🙂
26 marca 2011 21:59
Ktoś był dzisiaj na drzwiach otwartych poznańskiego UP? Na weterynarię tylko 60 miejsc... Przecież to mniej niż na medycyne 😵
Swoją drogą, Medyczny dzisiaj też odwiedziłam. Wydział Nauk o Zdrowiu, pierwszy wykład o... antykoncepcji. Jakieś pół godziny gadania o tym, co jest wałkowane x razy i zna się już na pamięć. Prezentacja poszczególnych kierunków zajęła razem jakieś 10 minut. I 3 słowa o rekrutacji.... Przyrodniczy o wiele lepiej się zaprezentował, naprawdę.
BTW, ktoś wie, gdzie zrobię te badania, które Medyczny sobie życzy przy rekrutacji?
Jest tutaj może ktoś studiujący geologię ?  😉
ovca   Per aspera donikąd
27 marca 2011 10:24
karolinaaa mam znajomych po geologii, co chcesz wiedzieć? 😉
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
27 marca 2011 10:28
Jest tutaj może ktoś studiujący geologię ?  😉

Ja po geologii nie jestem, ale zajmuję się paleogeografią i mam dużo wspólnego, więc również mogę pomóc.
[quote author=Kasija link=topic=132.msg918896#msg918896 date=1298923723]
[quote author=Bee. link=topic=132.msg918799#msg918799 date=1298922018]

[/quote]

Kasiu, dupa, w Sopku też jest taka uczelnia  😁
[/quote]Czy ktoś z Krakusów wie jak wygląda przyjęcie w tym roku na AWF? Nadal są testy sprawnościowe?
Dokładnie interesuje mnie turystyka i rekreacja. Czy na innych uczelniach też znajdę ten kierunek?

ta strona co jest podane to ma lipne informacje

Strucelka nie ma juz na TiR egzaminów sprawnościowych
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się