Tigerino ocena 1, NOM BIS, BOS 😜
ile nagród, legowisko, żarcie, piękne flo i kryształowa statuetka
Dziewczyny-ale ja zawsze na noc zostawiam mu pelna miske+picie,czysta kuwete......ech-chyba Strzyga ma racje-chce pogadac 😵 😀iabeł:
sanna, sam się jakoś wychował, jak stwierdził, że przytulenie się do pani i spanie nos w nos są o wiele ważniejsze od karmy i rozmowy. Właśnie jej dziś robiłam zdjęcia jak ze mną śpi, ale nie nadają się do publikacji 😀 Więc wrzucam trochę starszą fotkę:
Więcej zdjęć wrzucę jutro 🙂
strzyga, bardzo sympatyczne zdjęcie...
wistra, gratuluję! 😅
Strzyga, zdjecie super,Pinka w zamysleniu... ale.. wrzuc to gdzie spicie razem, please 😜
Wistra, gratululacje 😅,
Cieciorka, to chyba była rurka wystająca z pieca.
Po kawałku ją zjadał. On żarłok-szkodnik jest, ale nikt nie myślał, że połyka.
Dziękuję wszystkim za dobre słowa. :kwiatek: 🙂 Czort ma się coraz lepiej.
sanna, tak publicznie to sie wstydzę, mogę na pw 😀
Czerwononosy kociamber podczas obchodu gospodarstwa:

Wklejam tylko dlatego, że bardzo dawno nie udało mi się Sylwestrze tak dobrego zdjęcia zrobić 😉
Kiedy ta zima wreszcie się skończy..?
jkobus, chyba niedługo bo nawet moja kotka zaczęła gubić futro, a ona nie ma dużo do gubienia
Cobrinha, dzięki, Pince koszmarnie ciężko zrobić fotę. Ona nie umie stanąć kawałek ode mnie niestety. Pzoa tym zawsze futro ma przepalone, taki kolor w kijek.
Strzyga - ona jest cudowna 😍
wistra - gratulacje
cieciorka - dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie 🙂 Jak rozchylę futro, to u nasady jest białe i takie jakby bardziej miękkie. Znalazłam w domu takie zgrzebło jak wstawiła yegua i w sumie całkiem dobrze się spisuje. Wyczesane futro jest takie puchate i "fruwające".
U nas kolejne postępy 💃 Kocisko ustaliło sobie rytm wieczoru - najpierw biega jak opętana, powodując sporo hałasu, bo np. nie wyrabia na zakrętach, a potem przyłazi do nas, miauczy, pogada, wskakuje na kolana i "zmusza" nas do pieszczot 😀 Wynajduje sobie najróżniejsze zabawki, odkryła karmnik i przez okno poluje na sikorki. Coraz mniej też boi się Młodego - ucieka tylko jak do niej podchodzi, a ostatnio nawet goniła zabawkę, z którą przed nią biegał 😅
Ostatnie - zabójcze spojrzenia 😀
Cenciakos, jak niedobra możesz tak kota niedopieszczać?!
Horciakowa, dzięki!
Dziewczyny, wkopałyście się! Przejęłam się, że Pinka nie ma nowych zdjęć i ruszyłam z aparatem, więc niedługo was zasypię 😀
Edit:

Reszta, żeby nie zamęczać, w linku
http://s237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/Pinka/brazowo/
właśnie, z tymi włosami - już idzie wiosna? zaczęłam się niepokoić, bo moja europejka strasznie gubi sierść, zachowuje się dziwnie i prycha. martwi mnie to.
Baby pomocy, bo sie stresuje. Moj kocur dzisiaj zrobił sobie coś z okiem. Od rana jednago nie otwierał, jak owtorzył to była tam taka biała powłoczka. Calyu dzien byłam w pracy w zwiazku z tym nie mialam jak go zabrac do weta. Pozatym to oko nie łzawiło, ani nic, a kot ma apetyt, biega i zachowuje sie normalnie. Teraz wieczorem jak sępił ode mnie kolacje zauwazyłam ze to oko jest dziwne. Źrenica nie reaguje na światło, jest cienkim paseczkiem. Drugie jest normalne. Nie wiem co mam zrobić w ty. wet dopiero jutro po południu. Spotkał się ktos z czyms takim?
U mnie juz wiosna od paru dni 😀😀 Kocio przesiedzial caly dzien na balkonie i dachu. Trawka rosnie, ladniej sie robi🙂
Hypnotize, biała powłoczka to trzecia powieka. z niereagującą źrenicą do czynienia miała Cucula
Tak, u nas Łapa miała niereagującą źrenicę. Po wizytach w lecznicy i u okulisty oraz badaniu krwi okazało się, że ma toksoplazmozę. Ja leciałam z Łapką od razu do weta, nie czekałam na nic.
Przyczyny niereagującej źrenicy mogą być spowodowane innymi bardzo groźnymi czynnikami. Trochę informacji jest w internecie. W najlepszym przypadku kot doznał urazu głowy i samo przejdzie.
niereagującą źrenicą do czynienia miała Cucula
😂
teraz patrze na niego i ta źrenica z kreseczki zrobiła sie duza, ale nie reaguje. Jutro dopiero mogę iśc do weterynarza z nim. Kurde teraz to sei zaczełam martwic :/
Hypnotize, czyli wczesniej była kreseczka i nie reagowała, a teraz jest okrągła i nie reaguje?
cieciorka, spoko 🙂
edit.
Wczesniej byla kreseczka i niereagowała, teraz jest taki duzy ale nieregularny kształt. Jakby za mgłą reszta była.
Hypnotize - i jak tam oczko kociska?
Tył się obciął, ale przód 😵 nie daję już rady... Pogryziona, podrapana, ka-ta-stro-fa!
Powiedzcie, jak działa kocimiętka? Ktoś mi doradził, abym jej użyła przed obcinaniem.
Tylko, czy na niego podziała 🙄
Horciakowa
dostal krople i dzisiaj smiga jak nowy. Przespał wczoraj caly dzien. dzisiaj juz oko normalnie reaguje. Mamy remont w domu i najpewniej sie otwarł i coś i to oko mu sie zapruszyło.