Król_Julian odpisała chociaż ? 😉
wątek zamknięty
daliasta Taak 😀iabeł: Cytuję: ,,dziekuej bardzo. gon sie 😉''
wątek zamknięty
Król_Julian a możesz napisać co do niej naskrobałaś ? 😉
Może być PW.
Ona taka jest z tego co widzę, spływa po niej.
wątek zamknięty
Tym facetem,ktory zamienil Kajtka za Karino jestem ja .
Zamienilem Karino za Kajtka bo stwierdzam, ze Kajtkowi bedzie u mnie lepiej z tego wzgledu ze nikt na nimnie bd jezdzil do poki nie dojdzie do siebie i nie skonczy 3 lat.!!! A na Karinie jak ktos bd jezdzil a ja to zobacze to go po prostu zabiore.!! 👀
Z dopiskiem aktualny wlasciciel Kajtka.
moje gg.20592146.
za duże zdjęcie 🤦
wątek zamknięty
czupur cieszę się, że masz chociaż takie postanowienia. 😉
I tak :
1. zmniejsz rozmiar zdjęcia, zanim cię kto inny dorwie, a nie ja !
2. nie pisz posta pod postem.
Takie dobre rady. 😉
wątek zamknięty
ja juz pomału nie rozumiem ludzi nigdy im nie dogodzi a te konie zimnokrwiste nie maja 2 lata po pierwsze tylko pokonczone 3 a po drugie lonzowanie 2 letniego konia to nie zbrodnia jemu czeba troche ruchu ten kon niema wogule miesni w jakis sposób musi je nabyc
wątek zamknięty
czupur jakby nie miał mięśni to by nie chodził 😤 A raczej koń w wieku 2lat nie będzie miał mięśni jak koń w wieku 10lat. A tak na marginesie to to zdjęcie z PB jakiejś dziewczyny które jej wysłałaś to dla mnie MASAKRA 😵 Paski byle jak... Podogonie do pasu do lonżowania?? Pierwsze słyszę. 🤔wirek: I czemu to jest zapięta pod łopatką ?? I ten koń wg mnie był 'spiłowany' tymi pomocami 🤬 I bardziej utrudniają mu ruch niż mu mięśnie wyrabiają. Ja jestem zdania że pracę na loży zaczyna się z koniem w wieku 3lat w siada się między 4-5rokiem życia. Wtedy wszytko jest optymalnie rozwinięte 🍴
wątek zamknięty
te paski nie były pozapinane tylko z tegoo wzgelędu ze on w tym nie pracuje zapiołem to tylko dozdjecia a jezeli zacznie w tym pracowac to beda odpowiednio pozapinane i odpowiednio dopasowane do niego wiec niebuj nic krzywda mu sie nie stanie 💡
wątek zamknięty
Tylko jak się zapina to zwykle dobrze a nie byle jak bo coś tam 🤔wirek:
Koń może ma pod pewnymi względami lepiej ale (bez urazy) wg mnie to znasz się tak jak kiedyś się znali.
Czyli jak kobyle się da jeść, pić i ma sucho, i spać ma gdzie to jest OK. Ale wg mnie trzeba umieć odpowiednio pracować z końmi.
Ja zawsze miałam wrażenie że taki koń się w pewnym sensie męczy... Ale to moje subiektywne odczucie 👀
wątek zamknięty
za duże zdjęcie 🤦
Właśnie o to mi chodziło...i o posta pod postem, tez cię dorwali. Więc już wiesz. 😉
Lonżowanie (czyt.przyzwyczajanie/krótki 'trening'😉 nie zaszkodzi..raz na 2 tyg. Ale nie wpadajmy w skrajności..i treningi to już co innego.
wątek zamknięty
daliasta wg mnie w połowie laik 🤬 Ale lepszy ktoś kto dba o konia niż tak jak Waneska 👀 Bo koleś konkretny tylko trochę lajkowaty jak dla mnie 😜
wątek zamknięty
Przepraszam za 🚫,ale czupur - Ty znasz polski jezyk? umiesz pisac po polsku? wiesz,co to ortografia ❓-jezeli tak,to sie troszke postaraj... 😤
wątek zamknięty
Król_Julian kojarzy mi się z samoukiem raczej (bez obrazy)
Gosc10 właśnie miałam dopisać !
wątek zamknięty
Gosc10 Wiesz nie każdy był na tyle zdolny żeby opanować język polski w 100% Więc lepiej sobie darować... I irytuja mnie osoby mające manie na tym punkcie 🤬
daliasta Mam koleżankę samouka - współczuje jej głupoty i tym zwierzakom ! 🤬 Ale dla niej to wiesz moja widza i trenera(mojego) to jest nic! Bo ona wszystkiego uczyła się sama wg własnego uznania 😵
wątek zamknięty
Osoby tzw. samouki są zazwyczaj po prostu niedouczone. Nie mają ogólnego poglądu na swoje błędy..bo nikt ich nie zauważa i nie koryguje..zazwyczaj.
wątek zamknięty
Dziewczyny uspokójcie się, bo po pierwsze tworzycie piękny offtop. A po drugie czy wy się bawicie w nabijanie postów? 🤔
[quote author=Król_Julian link=topic=24216.msg914781#msg914781 date=1298672269]
Gosc10 Wiesz nie każdy był na tyle zdolny żeby opanować język polski w 100% Więc lepiej sobie darować... I irytuja mnie osoby mające manie na tym punkcie 🤬
[/quote]
Sama sobie zaprzeczasz.
Cholera, nie każdy jest idealny, zejdźcie z człowieka i znajdźcie sobie coś lepszego do roboty, bo bawicie się w żałosną grę między sobą i si gratisowo wzajemnie nakręcacie 🙄
wątek zamknięty
nareszcie jest ktos ktomyli podobnie dziewczyny nakrecaja siebie na wzajem chyba nie potrafia zauwazyc dobrych checi tylo potrafia krytykowac dzieki
wątek zamknięty
Maddie Stwierdzanie faktów nie jest złe. 😵
czupur Chęci to nie wszytko trzeba mieć jakieś podstawy 😵 I coś konkretnego umieć... 🍴 Bo jak kobieta ma dziecko to musi wiedzieć jak się nim zajmować. I mnie nie prześladuj na GG bo taka prawda 🤬
wątek zamknięty
ja cie na gg nie pszesladuje tylko raz ci napisałem co mysle to ty pisałas na gg a tymczasem narazie nudza mnie twoje smieszne dogryzki innym ludzia i na ciebie pszyjdzie pora myslisz ze jestes wszystko wiedzaca mysliz ze wszystkie rozumy pozjadałas to powiem ci odrazu ze sie gróbo mylisz trafi kosa na kamien zawsze taak jest hehehe irytuja mnie twoje podteksty ale jak miał bym je brac do sb to bym łysy został
wątek zamknięty
czupur Trzeba umieć przyjąć krytykę 🤔wirek: A wątek jest o Celebesie 😤 A nie o Twojej świętości, dobroci i oddaniu.
Mówię co myślę a jak nie chcesz wiedzieć to nie czytaj. Proste? Proste. Najlepiej od razu się kanonizować jak ty to próbujesz zrobić. 😤
Nie martw się 😀 Mnie bardzo ciężko wyprowadzić z równowagi :jogin:
Sorry za offtop'a 😵
A jak z Celebesem??
Ktoś coś wie? 🏇
wątek zamknięty
poniewaz ten watek jest o niczym, nic konkretnego nie wnosi, a sluzy glownie nabijaniu postow- zamykam.
wątek zamknięty