Derki
Tylko, ze wlasnie wyglada to tak, ze gdyby ta 145 lezala normalnie z przodu (byla szersza na klacie) to i na zadku byloby ok.
a 155 wlasnie, jak napisala szafirowa, jest troszke sukienkowata....
Klami
a jak kon sie zachowuje w derce
szanuje ją czy raczej potrafi z niej zrobić szmate??
Raczej szanuje, w kazdym razie nie przeszkadzaja mu. Jak do tej pory derke uszkodzil tylko raz i to w sumie przypadkowo. Jeden z pasow sie odpial i wstajac go przydepnal. Wiadomo, derka gdzieniegdzie puscila.
to myśle że 155 powinna byc ok
To wyglada tak:
Jak ma na sobie polar 145 to tak jak pisalam. Gdyby byla szersza w klacie to wszytsko byloby ok. No moze moglaby miec z 5 cm wiecej w dol.
A jak ma 155cm to w klacie jest ok, natomiast z zadka troche wisi a w dol sukienka do stawow.
Klami to wyglada na to,ze nasze konie powinny miec ten sam rozmiar 😉 ja powaznie mysle nad zakupem tej wstawki poszerzajacej derke. nieduzy koszt,a rozwiazuje problem wszystkich derek 😉
Hehe, chyba tak. Moze ta wstawka rzeczywiscie by pomogla na te rozmiarowe bolaczki..... Troche boje sie tej sukienki az do stawow.
W&W, dzieki za rady. 😉
Ja się przymierzam do kupna jakiejś derki zimowej (około 300g.) dla mojego kuca.
Bardzo podobają mi się Eskadrony, ale nie wiem jaki rozmiar wybrać, bo te derki są jakieś dziwne rozmiarowo. 115 jest za małe, 135 cm. minimalnie za duże. Jak wezmę 125 cm. to nie bedę mieć pewności, ze bedzie dobre..ech..
Co polecacie jeszcze w normalnej cenie?
Tylko żeby były dobre jakościowo, bo niestety mój kuc nie ma szczęścia do derek
Polecam derkę Kavalkade Alaska i Ecoline.
Ma ktoś już polarkę Horze z pasami?
burza ja nie mam polaru ale mam padokówke podszytą polarkiem i polarek jest bardzo fajny
tak się zastanawiam, jak mierzyłam konia to wychodziło mi, że derkę dla niej powinnam wziąć 115, dostałm dziś derkę 135, i zastanawiam się, jak bardzo będzie ona za duża? Tj potrzebuje derkę do stępowania i na chwile po jeździe, dlatrego się zastanawiam czy już jutro kombinować ze zmianą rozmiaru czy w poniedziałek mierzyć, i czy to będzie bardzo za duże.
Manta
ja myśle, że jek potrzebna ci derka na stępa to bez różnicy czy będzie dobra, za mała czy za duża. Za dużą moszesz zapiąć w klacie, za małą zarzucieć tylko na zad, myśle, że nie ma sensu z wymienianiem
.:lovely:. ma "sukienke" dla swojego konia i jej to nie przeszkadza
miała niedobra wstawić zdjęcia!
ooo i jeszcze właśnie się dowiedziałam, że fouganza w ogóle zawsze jest większa niż ma być, więc w ogóle będzie wielka, ale w sumie zawsze mogę z tyłu ją chyba jakoś podwinąć, a nie napewno nie zawsze będę na tym koniu jeździć, więc może w przyszłości derka bedzie na jakiegośkonia pasować =)
no mam sukienke ale fot niet , może dzisiaj zrobie ;] derka jest za duza i mi to nie przeszkadza, na stępa akurat 😉
Manta będzie ok bo trzeba pamiętać że derka do stępowania musi przewidywać "zapas na siodło"
A ja bede marudzic. Juz wlasciwie skladalam zamowienie, ale zrezygnowalam, bo znowu nie wiem. 145 czy 155 ?? Ratunku.....
klami- weź 155cm 😉 moja miała HKM 145 i byla sporo zamałe ale horze i kavalkade troszeczke wiszą za zadkiem ale w klacie przynajmniej są dobre 😉
Jakby ktoś nadal szukał derki padkowej bez wypełnienia albo z malutkim wypełnieniem (80gr) to po;ecam horze, mam przetestowane na paru koniach i są super, świetnie się układają, nie przemakają.
Aktualnie na allegro widziałam że się pojawiły brązowa i szara.
.::LOVELY::. napisał: no mam sukienke ale fot niet , może dzisiaj zrobie ;] derka jest za duza i mi to nie przeszkadza, na stępa akurat 😉
to mogę prosićo fotki?
Byłam sprawdzić w decathlonie czy mają 115, nie mieli, była 125 ale jakiegoś brzydkiego odcienia niebieskiego, taki dziwny, nie podobała mi się, już wolę tą 135 czarną
W sumie, jak do tej pory zarzucałam na konia kocyk "w panterkę" (nawet mam fotki ;P ) więc ta derka tak czy siak jest lepsza =)
erieen napisał: ,nie przemakają.
nie wiem co sie z moją stało ale przemokła.. cała. zdjęłam z konia to była mokra z wierzchu, potem przmókł polar...
a foty sukienki moze jutro będa 😉 dzisiaj znowu zapomniałam cyknąć
Dzis przymierzylam na konia oba polary 145 i 155. Stalo sie, zamowienie zlozone. Wybralam 145. Ta 155 jest jednak za duza jak na derke stajenna / padokowa. Jeszcze by sie w nia zaplatal.
Lovely no właśnie polar sensowny, kolory fajne a cena jak za derkę z pasami całkiem miła
Muszę wymienić polary na większe i szukam czegoś w dobrej cenie i jakościowo fajnego. Bo Jacsony już wyszły z produkcji- zresztą opatrzyły mi się też trochę.
Kumpela poleca mi Golden Horse jeszcze.
a to nasza treningowa dralonowa eskadronowa z jakiejś starej kolekcji. Jakość komórkowo- halowa niestety
Rudemu w niej lepiej, a już Agroskowi- mniam!
a ja jestem przeszczęsliwa bo w końcu sie zdecydowałam i kupiłam derke dralonową ;D znowej kolekcji- tej brązowo niebieskiej ;D
a wszystko dzięku Burzy i Cisce dzięki kwtk
Burza, my mamy dla Rudego. Bardzo fajna dereczka, polar przyjemny, pasy dobrze trzymają. Jak za tą cenę naprawdę warto.
Lovely sama przyjemność tylko trzymaj kciuki w piątek żeby była na stanie
T&N bejbitos, a mogę Cię prosić o zdjęcie?