... ślub :) ...

Ja bym ślubu nie chciała szybko brać ani jeszcze tym bardziej niczego z nim wiązanego załatwiać, ale to chyba fajne uczucie być narzeczoną 🙂 Tak po prostu, bez dalszych konsekwencji 😀
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
22 lutego 2011 10:54
Ja siedze w narzeczeństwie 3 lata 😀 i jakoś tak od zeszłego roku marzyło mi sie aby zostać żoną 😀 nie wiem takie jakis głupie uczucie- mój miał to samo ... i w zeszłym roku w maju stwierdził - No kochanie chyba wypadałoby się w końcu pobrac, wyprowadzić i zacząć żyć po swojemu 🙂 Myslałam że ze szczescia to sufit rozwale  😀

incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
22 lutego 2011 11:12
zabeczka17- bedac narzeczenstwem nie mieszkacie razem?Z ciekawosci pytam 😉
22 lutego 2011 11:28
Nie stac nas było  na wynajem.
Narzeczony ostatnie 4 lata robił zaocznie studia inżynierskie. Szło na to kupe kasy. Dopiero w zeszłym roku się obronił i tą częśc która szła na szkołę moglismy przeznaczyć na opłaty miesięczne.  Ja niestety nie mam roboty ale nie zbijam bąków cały czas rozsyłam cv 🙂
22 lutego 2011 11:35
To życzę powodzenia i mam nadzieje,że niedługo bedziesz mogła się chwalić w tym wątku kiecką na ślub 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
22 lutego 2011 11:37
zabeczka17 już się pochwaliła jakiś czas temu kiecką!
22 lutego 2011 11:47
A to wygląda na to,że muszę przejrzeć bliżej wątek w celu popodziwiania,nie bywam tu za często stąd ta niewiedza 😉
22 lutego 2011 12:00
przepraszam za dubel ale specjalnie dla incognito
o jaaaa !!!! ale sliczna!!!!
naprawdę rewelacja  😵

wiem że gdzieś to już pisałaś ale gdzie kupiłaś ?? i jeśli można wiedzieć cene

Dzionka chyba wszystko zalezy od wieku i ... partnera
ja jestem drugi raz narzeczoną
za pierwszym razem byłam z kimś innym, miałam 21 lat i fajnie było się chwalić pierścionkiem z brylantem... i tyle
niby coś załatwialiśmy ale tak bez emocji, narzeczona tak, żona nie
zresztą po roku wszystko się rozpadło

teraz mam 26 lat, inaczej patrze na świat , inny partner
pomimo że jestesmy razem rok wiem że to ten
i bardzo chce być "żoną" nie tylko "narzeczoną"
22 lutego 2011 12:51
allegro ;] jak wspomniałam za 450 zł z przesyłką. jest nowa 🙂 made in china hahaha 😀 😁 😜

Suknia ma szwy po bokach  wiec w razie czego jest mozliwość zwężenia   😀 czy rozszerzenia 😀iabeł:
Zamierzam w nią wstawić ramiączka - bo mam cięzki biust a suknie nie ma stelażu.
22 lutego 2011 12:53
uwaga! potrzebuję Waszej pomocy!!

jakie ceny za osobę obowiązywały na Waszych weselach? Chodzi mi Warszawę i jej bliskie okolice.
Mój brat miał wesele 5 lat temu i nie bardzo jest nawet co porównać.
22 lutego 2011 13:13
zabeczka17- wow🙂 nie spoedziewałam się,że będzie,aż tak ładna 😀 planujecie ślub kościelny?
22 lutego 2011 13:15
a w życiu :P
Raz że jestem agnostyczką przechylająca sie w stronę ateizmu 🙂 Mój też 🙂 no a  dwa, że 2 tysiace w kieszeni 🙂- cene wytrzasnełam od znajomych którzy brali slub w kościele i za wszystko- kwiaty, organiste, opłaty, cuda wianki zabulili nie mało.
22 lutego 2011 13:20
No mi jeśli już w przyszłości to również się na kościelny nie zapowiada,bo nasze wierzenia są dośc ujmijmy to ekscentryczne 😉 i "nieco" odbiegają od zasad przyjętych przez katolicyzm
2 tys? tyle kosztuje ślub kościelny??

ja w okolicach Oświęcimia i nam wychodzi ok 200zł za osobę, bez ciast i alkoholu
22 lutego 2011 13:28
nakatarzyna  tyle kosztuje w mega wypasionej parafiii- ,,co łaska"  plus kwiaty, organista z 10 stopniem szkoły muzycznej, wokalistka która zaspiewa ave maria., plus chyba jakas opłata jest konkordatowa... 🙂 Jedni płaca 500 zł inni 2 tysiące 🙂
my w samym kościele zmieściliśmy się bodajże w około 450-500 zł (kwiaty, organista, ksiądz). Ave Maria w cenie grał nam gość z zespołu, który był na weselu i grał na trąbce... robi wrażenie, choć większe już zrobiło na mnie oglądając film niż stojąc przed ołtarzem (nie z nerwów, bo oboje byliśmy wybitnie "wyluzowani", ale jakoś w kościele nie zwracało się na wszystko uwagi)  😉

Co do wesela to z tortem, ciastem i szyszkami wyszło nas 170 zł za osobę, wódkę i wino sami kupowaliśmy.
plus nauki przedmałżeńskie....

zaczynam poważnie zastanawiac się nad samym cywilnym...

fakt, wiedziałam że ślub to droga impreza, ale zaczyna mnie to wszystko przerażać
Nauki przedmałżeńskie u nas to było 30 zł od pary 🙂 a przy przedślubnych trzeba było kupić komplet materiałów za 50 zł.
22 lutego 2011 13:42
Kościelny to średnio licz 700-1000zł... dla mnie to sa ogromne pieniądze zwazywszy na to że cywilny stoi 80zł 🙂  ale oczywiście każdy sam dokonuje wyboru  🙂
Kościelny slub to dla niektórych także duchowe przeżycie... wtedy nie licza sie żadne pieniądze.
Ja jednak podziękowałam edukacji religijnej w 6 klasie podstawówki , wiedziałam że nie będę miec typowego / wymarzonego przez dziewczynki ślubu w kościele z mega welonem i tp..
Jednak dzisiaj nie żałuję.
22 lutego 2011 13:44

Kościelny slub to dla niektórych także duchowe przeżycie... wtedy nie licza sie żadne pieniądze.

dokładnie!!
22 lutego 2011 13:47
Dlatego mimo swoich przekonan zawsze szanowałam i szanowac będe tych uduchowionych 🙂
Śluby w kościele na pewno maja w sobie jakąś tam magię nieporównywalną z tymi w urzedach.  Ja tego niestety osobiście nie czuję...
22 lutego 2011 13:49
i dlatego na szczęście jest opcja wyboru! 
22 lutego 2011 14:02
Ee  jakby wyboru nie było ..... to ja bym se zrobiła ślub a la  słowiański 😀 Bez papierka a ze wszystkimi pradawnymi wierzeniami. 😍
W noc Kupały puszczałabym wianki na Odrze. Miłosć przysięgała przy druidzie... a po połnocy czary odprawiła i przez ognicho skakała 🙂
Przyznam bez bicia że o takim ślubie nawet marzyliśmy ale koszty przerosły nas podwójnie.... Ehhhh 😡
ash, cena za osobę u mojego brata na weselu (pod Warszawą) to 230zł.
22 lutego 2011 14:05
zabeczka17-widziałam taki ślub-naprawdę ciekawe widowisko 😀
22 lutego 2011 14:06
Dzionka, dzięki!  :kwiatek:
22 lutego 2011 14:08
incognito wiem,wiem... 🙁 ehhh....
[quote author=maleństwo link=topic=34.msg908739#msg908739 date=1298359529]
Hija, odpisali, podali ceny - też mocno wysokie... :/
[/quote]
Skoro też, to wychodzi na to, że ceny mają wszyscy podobne.

Tak z ciekawości ile kosztuje fotograf? Tak ogólnie. Więcej niż 2000 zł? Domyślam się, że cena zależy od tego co wchodzi w skład pakietu typu sesja, przygotowania, kościół, wesele i jakieś inne atrakcje.
22 lutego 2011 16:28
Fotograf z tego co się orientowałam to koszt od 2400 do nawet 8000zł  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się