... ślub :) ...
Tania- załóż kieckę. Ślub to nie spotkanie biznesowe 😉
Ahawa, druga wersja (czerwona) rewelacyjna!
BUTY ZAKUPIONE! Menbur, te z dziurką, co wstawiałam wcześniej. Są piękne, eleganckie, wygodne i powinny pasować do sukni. Jeeeeee! 😀
Wczoraj oglądaliśmy obrączki - i dobrze, bo się okazało, ze te, co nam się tak podobały w necie, na palcu już nam się nie widzą. I zmieniliśmy wizję. Jutro jeszcze wyprawa do złotnika i może coś zdziałamy wstępnie.
Luby oglądał garniaki - i chyba będzie gorzej niż ze mną, matko, jak toto marudzi!
maleństwo, ciesze się że z butami się udało!
u mnie pewnie też będzie problem z butami, no ale nic! mam jeszcze czas.
W niedzielę idziemy na targi ślubne, a jak tylko zrobi się cieplej to jedziemy oglądać i mam nadzieję WYBRAĆ salę.
Zamówiliśmy obrączki, będą na koniec marca 😀
jakie jakie???
ja właśnie przeglądam w necie obrączki, te które mi się podobają mają mega ceny 😲 😵
[quote author=maleństwo link=topic=34.msg902335#msg902335 date=1297951909]
Zamówiliśmy obrączki, będą na koniec marca 😀
[/quote]
ale długo! gdzie zamawialiście?
Nasze z Kruka były gotowe za 3 tyg 😉
jak na razie podobają mi się takie:

ale nie wiem, jak to będzie po przymiarce na palec!
rtk, długo, robimy u jakiegoś lokalnego złotnika, któremu oddaliśmy jakiś "złoty złom", czyli oni biorą od nas nasze starocie i robią obrączki. Ślub we wrześniu, więc się nam nie spieszy, a za to płacimy 1/3 tego, co zakładaliśmy, jak nie mniej 😉
mniej-więcej takie będą, ja chciałam 100% białego złota, bo nie znoszę żółtego, ale w końcu ten cieniutki pasek mi się nawet spodobał
http://www.taxor.pl/obraczki_slubne_yes.php?ido=2&co=0&cd=99999edit: godzina 18.30 wizyta u księdza. Godzina 18.35 koniec wizyty. Wersja instant :-O . Ale termin zaklepany, ksiądz zdziwiony, że "Warszawa chce u nich brać ślub". Fajnie.
Dla tych z Warszawy polecam wizytę na tyłach mennicy u jubilera Lisiewskiego. Kruki, Aparty i inne sklepy wymiękają. My zamawialiśmy tam pierścionek zaręczynowy, ale obrączki też mają. I wybór mają przeogromny.
Lanka_Cathar, generalnie przy dobrych jubilerach, takie masówki wymiękają 🙂
czy ktoras organizowala slub razem zchrzcinami i wie jak to wyglada w praktyce...
Czy jezeli slub biore poza swoja parafia to mam jakies formalnosci do zalatwienia w swoim kosciele.
No i mi niestety zostaje zalatwic sobie bierzmowanie i zastanawiam sieczy sa jakies wersje przyspieszone.
Malenstwo,ladne te obraczki.
Pegasuska, przygotowanie do bierzmowania dla dorosłych trwa różnie, w zależności od parafii. U mnie trwało to ok 1,5 miesiąca (jakieś 6 spotkań), raz w tygodniu 30 minut. Wszystko zależy od osoby, która się tym zajmuje. Teraz chodzi moja koleżanka, ale ma już z innym księdzem. Powiedział, że do maja się uwiną 😉 Wystarczy dobrze zagadać.
Zamówiliśmy sobie obrączki 😀 Byliśmy na targach 😀 w piątek idziemy do przymiarki 🙂
Skromne, najtańsze jakie tylko moga być i z żółtego złota 🙂
4 mm 🙂
Byliśmy wczoraj na targach.
Ogólnie jestem zadowolona. Przymierzaliśmy obrączki i już mamy pełny zarys jakie będą. Na pewno z żółtego złota, moja 4 mm ,a narzeczony będzie miał 5 lub 6 mm.
Wróciliśmy ze stosem ulotek, połowę wywaliłam na śmietnik jak tylko dotarliśmy do domu. Ani jedna sukienka mi się nie spodobała na targach.
Pewnie dlatego, że ja już mam wybrany wzór jak ma wyglądać ta wymarzona!
Byliśmy też oglądać sale, oglądaliśmy 2, jeszcze jedna nam została na najbliższy weekend i najpóźniej do końca marca musimy podjąć decyzję i zarezerwować termin. Jak się okazało, na rok 2012 już czerwiec jest zajęty 🤔
Mężatki i narzeczone z zaklepaną salą, podzielcie się informacjami na temat cen za osobę w Waszym miejscach na wesele?!?! Robiłyście poprawiny????
Ostatecznie wybraliśmy datę 4.08.2012.
Kościół też oglądaliśmy, nawet jesteśmy po rozmowie z Księdzem. Bardzo się cieszę, bo w jeden dzień zrobiliśmy bardzo dużo.
Zespół też mamy mniej więcej wybrany, największy problem będzie z fotografem....
Wstępna lista gości też już jest 🤣 Chciałabym, żeby ślub był w tym roku 🏇
Ash, no to rzeczywiście sporo załatwiliście! Fajnie.
Z salami masakra, ze już 2012 pozajmowany... Co do poprawin, to my robimy, ale też nie takie klasyczne, planujemy piknik. O tyle łatwiej, że teściowie mają swój mały ośrodek wypoczynkowy i robimy to na ich terenie.
Z fotografem to i my mamy problem, gadaliśmy w sobotę ze znajomym mojego P, ale zdjęcia nie powaliły mnie na kolana, za to cena iście warszawska. Wczoraj przewaliliśmy tonę galerii olsztyńskich fotografów i spodobała nam się... jedna :/
Mamy za duże wymagania, czy co...
ash oj to jeszcze macie czasu duzo 🙂
ja mialam najpierw fotografa, a potem rok nic nie robilismy 😁 zreszta wtedy nie wiedzielismy czy sie wyrobimy ze slubem, mialbyc pozniej, ale potem zesmy sie jednak zabrali i zrobilismy juz we wrzesniu. i dobrze 🙂
malenstwo jakiego fotografa szukasz? w jakim stylu? moge ci naszego polecic 🙂
Jakiego? Hm, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, to takiego, którego twórczość pokryje się z moim gustem 😉
Chcemy żeby ktoś obfocił ceremonię oraz sesję plenerową. No i najchętniej z Olsztyna, to chociaż za dojazd nas nie skasuje
Gienia-Pigwa czasu mamy sporo, ale jak się okazało na zaklepanie sali mamy max miesiąc. Później może już nie być terminu skoro już na czerwiec są pozajmowane. Wolałabym wcześniej zarezerwować jeszcze zespół i fotografa. Reszta na spokojnie w swoim czasie.
malenstwo to nie, moj jest z poludnia, dolny slask.
Co do obrączek nie polecam białego złota, szybciej się niszczy (tj. rysuje), a w przyszłości przy ewentualnych przeróbkach (np. rozmiaru) zapłacicie jak za zboże, bo białe złoto trudniej przetopić niż żółte...
Ja wam powiem że nie będzie u nas typowego fotografa na ślubie.
Sesję zdjęciowa zrobimy przed i pisałam już w tej kwestii do Gosi Mąkosy. Jak tylko zaklepiemy urząd, zamierzamy umówić się na jakis konkretny dzień pod koniec lata 🙂
Na samym weselu poprosimy znajomych ( fotografia jest ich pasja) aby porobili nam zdjęcia.
A resztę ściągnie się z filmu - który będzie nagrywany w wersji HD.
Do tego dodam podróż którą zamierzamy odbyć z kamerzystą do Aten lub innej stolicy Europy ( póki co Paryż najtańszy).
Co jakiś czas są tanie loty czarterowe na 24 godziny za 80 zł tam i spowrotem- znajomi tak polecieli i zrobili niesamowity materiał na wstęp filmu ślubnego w Madrycie.
Wyglądało to bajecznie ... i my także zamierzamy sie skusić 🙂 😡
u nas nie będzie kamerzysty! 😅
U nas też nie, oboje mamy awersję do typowych wesel i filmów pt. ciocia i wujek przewrócili się w tańcu 😉
Ja też miałam do momentu kiedy nie zobacyzłam artystycznego filmu moich znajomych... był piekny. 😍 i taki sobie wlasnie zamierzamy zrobić 😀
Ależ co kto lubi 😉
U nas to też kolejna rzecz, na której można oszczędzić.
U mnie w rodzinie kłopoty, 17 lipca ślub, rodzice panny młodej przyjechali do pałacu w Wąsowie pod Poznaniem po to, aby dograć szczegóły przyjęcia i pomóc młodej parze.
Do pałacu nie dotarli, pałac wczoraj spłonął. Raz, że szkoda miejsca, bo przepiękne, dwa zastanawiam się jak oni teraz wszystko z powrotem dograją. Wesoło 🙂
Swoją drogą, to jakaś zła wróżba? (tfu)
ja w żadne złe wróżby nie wierze 😀
wczoraj oglądaliśmy 2 sale i pod każdą z nich zaliczyliśmy glebę 😂 raz ja raz A. Było tak ślisko, że szok 🤔
uf, dzięki dziewczyny za ten watek, w końcu czuje się na miejscu
w wigilie zostałam właścicielką pierściona zaręczynowego i została ustalona data na 19 maj 2012
i tyle z przyjemnych rzeczy
już nie mówię o załatwianiu wszystkiego,ale kwestia co i jak
własnie jestem na "nie" kamerzyście ( ew tylko ślub i pierwszy taniec) => rodzina twierdzi że to nie możliwe, nikt tak nie robi! ( wydrukuje z forum i pokaże że jednak większośc)
a mam pytanie odnośnie orkiestry
bo wg mnie oni są w pracy, za którą dostają kase ( i to nie małą) więc nie powinni pić alkoholu, chce to ustalić z orkiestrą ( jak już ją znajdę) ale narzeczony jest na nie, że obgadają itp
co wy o tym sądzicie?? mi w pracy pić nie wolno to dlaczego oni mogą??
a jak z posiłkami?? ja jestem żeby zamówić im pól porcji, tzn nie wszystkie dania bo kurcze, przecież w pracy są! wiadomo że to wszystko wcześniej ustalić, żeby nie byli zdziwieni,ale rodzina krzyczy żeby "wiochy" nie robić