wabankowa, ok dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
aga, jesli na angielskim- to kupuj kupony 😎 tam sie wtedy mozna fajnie zabawic hodowla 🙂 jesli na polskim to... wal to 😀
wątek zamknięty
Na angielskim... A żebym to ja jeszcze rozumiała co tam pisze w tych formach płatności ... SMS-em się da??? 👀
wątek zamknięty
nie, przez paypal najłatwiej i najbezpieczniej 😉
wątek zamknięty
A jak to się robi? Przepraszam...Zielona jestem w takich sprawach... 😡
wątek zamknięty
wabankowa, Na dzień dzisiejszy na sprzedaż mam:
Zestaw Posejdona x1
Zestaw Hery x1 (Herę za minimum 50.000 chcę sprzedać. Mniej nie)
[s]Strzała Artemidy x1[/s]
Czarna Orchidea x1
[s]Krew Meduzy x1[/s]
wątek zamknięty
ja chetna na strzale i krew 🙂
wątek zamknięty
wabankowa, Krew Meduzy za 8.500 equus.
Florcik, Za strzałę i krew 11.000
wątek zamknięty
Działam właśnie na koncie Liberte. Jak dobrze pójdzie to za niedługo wyhodujemy gwiazdkowca! 🏇
wątek zamknięty
Ja chcę wreszcie wyhodować klaczkę z gwiazdką, bo niestety jak na razie ogiery same mi się rodzą... 😤 😵
wątek zamknięty
O właśnie mam pytania dotyczące tych gwiazdek! Więc tak: jak wyhodować konia z *? Co dają gwiazdki? I po ile wchodzą konie z gwiazdką? Idą za jakieś kupony czy raczej equs?
wątek zamknięty
Tak. Konie z gwiazdką chodzą za kupony. Gwiazdki są najbardziej poszukiwane w sumie, ale na razie mało dostępne.
Gwiazdkę osiąga się kiedy w jednej z umiejętności osiągnie się 100 pkt, potem już gwiazdki są liczone co 10. Czyli na 110 pkt w galopie przypadają już 2 gwiazdki jakościowe.
Gwiazdki też można wyspecjalizować w danej dziedzinie. Najlepiej oczywiście w dziedzinach, w których konie mają rasowe predyspozycje (angliki - galop, prędkość).
Nam jeszcze brakuje jakieś 1,20 pkt do gwiazdki w galopie.
wątek zamknięty
Młahaha a ja kupiłam fryza z gwiazdką za tylko 20 tyś equus 😁
wątek zamknięty
To mi tylko jeszcze powiedz jak osiągnąć 100pkt w danej dziedzinie i będę szczęśliwa 😉
wątek zamknięty
Po prostu kryjesz najlepszym ogierem jaki jest dostępny na kryciach publicznych. Musisz kliknąć dwa razy w pg. za pierwszym razem ci się ustawi najniższe (klikasz raz, jak w linka), a za drugim razem najwyższe. Można nawet brać te na minusowym blupie. Ważne jednak, by ogier miał wyższy pg od klaczy.
Najlepsze jest to, że kryjemy kobyłę ogierami od elyty 😂
Kobyla też jest od elyty 😁
wątek zamknięty
Wymienie kamien filozoficzny bo mam ostatni a mi niepotrzebny.
Propozycje na Pw
wątek zamknięty
Nasetta- moglabys mi zarezerwowac kamíen ? przepraszam,ze nie na pw. ale na telefonie jestem 😉I zbytnion nie umiem tu nic napisac 😉
wątek zamknięty
Najchetniej equus bo dopadl mnie dzisiaj limit . moge dac 20 tys. - co ty na to ? ; )
wątek zamknięty
Equus mam bardzo dużo, za kamień chciałabym coś z CR, pozatym uważam że 20 tys equus za kamień to mało bo już osobiście sprzedałam 2, dostałam za jeden 75.000 tys equus i to wcale nie ja proponowałam cene, zreszta na wymianach tez ponizej 60 nie widziałam 🙂
wątek zamknięty
Florcik a ode mnie masz pw... 😉
wątek zamknięty
Notarialna ale jeżeli ogier ma poieedzmy PG 380 i minusowy BLUP a poniżej jest ogier 379 z dodatnim to urodzi się źrebak z lepszym PG (-:
przecież BLUP wpływa na dziedziczenie PG, nie jest tak?
wątek zamknięty
Nie wiem o co chodzi w tych gwiazdkach 😁 Hej za ile może pójść ogier arab z pg 380 i 40 ileś tam wrodzonych umiejętności? Konik jest młody. Kupony czy equs? Ile equs ile kuponów? Za odpowiedź z góry dzięki 😉
wątek zamknięty
kto krył rano klaczki ? ja wstałam specjalnie parę po 6 i jak przyszło do godziny krycia to mi internet wysiadł 😵 😤
dobrze że jest jeszcze wieczorne krycie 🙂
wątek zamknięty
konik66, Koń może pójść nawet za 4 kupony.
MsCarmen, Na przykładzie naszej (z Liberte) klaczy opiszę jak to działa. Zaźrebiłam kobyłę praktycznie na blupie -95 pkt. Klacz miała nieco ponad 380 pg, ogier 378 pg. Obydwoje na minusowym blupie. Blup w sumie wpływa na dziedziczność umiejętności, nie blupa.
Urodziły się źrebaki z połową wartości potencjału genetycznego matki i ojca czyli 378 ponad przed grami. Im większy blup tym większe wrodzone umiejętności. Na wysokość pg wpływają w sumie tylko gry.
Ja tak od dawna robię i nie widziałam by minusowy blup nie sprzyjał podnoszeniu pg. Pogarszał tylko umiejętności, ale one nie są aż tak ważne jak pg.
Mam nadzieję, ze nie zagmatwałam 😉
wabankowa ja chciałam pokryć, ale siadł serwer. Większa awaria.
wątek zamknięty
a moim zdaniem ma znaczenie (-: dałam klaczy objęcia i kryłam ją ciągle tym samym ogierem. przy wzroście jej PG rodziły się coraz lepsze źrebaki.
wątek zamknięty