Młode Konie

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
17 lutego 2011 07:11
amnestria-to mam nadzieje beda fotki z powtorki? 🙂
I nie martw sie tak, jeszcze sie zdziwisz jakie bedzie z niego konisko 😉 Teraz to tylko dzieciak, jeszcze urosnie i wzwyż i wszerz  🙂
Czantoria jak ja zajezdżalam tez byla taka kobyłeczką ok 160 w kłebie, a teraz po 1,5 roku zrobiła sie klaczucha 167 cm z porzadnym dupskiem, klata i szyjskiem 🙂
Z tego co zaobserwowałam to małopolaki długo dojrzewaja i dorastaja.W wieku 3 lat zwykle wygladaja jak 2 latki innych ras, a potem sie niesamowicie zmieniaja i zaskakuja włascicieli  😀

edit
żeby nie być golosłowna
Czantoria 3lata i chyba 3 miesiace(poczatki pracy)

rok później  🙂

amnestria - mój w wieku 2,5 wyglądał już tak jeżeli chodzi o masywność:

a teraz ma ponad 3 i jeszcze troszkę się rozszerzył 🙂 i poszedł w górę. Mam nadzieję, że za bardzo nie pójdzie wzwyż, bo dla mnie małe konie górą  😁

milusia - piękny kasztan! 🙂
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
17 lutego 2011 10:21
grast-malowany gniady  😜 Moje marzenie, szczgólnie taki ciemno gniady  😉(dobrze widze czy na fotce jest tylko taki ciemny?)
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
17 lutego 2011 10:27
milusia, super się kobyłka rozwinęła 🙂
milusia jest ciemny zimą a latem bardziej w taki odcień czerwieni jakby wpada 🙂 tylko szkoda, że jednej białej skarpetki mu zabrakło :P
zabeczka w wieku 3,5 wypadają średniaki w wieku 4,5 wypadają okrajki.
Książkowo w wieku 5 lat wyrastają kły - mój nie ma jeszcze 4 a ma już wszystkie  😲
a jak u Waszych koni z kłami?
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
17 lutego 2011 13:40
Megane dzieki za oświecenie 🙂
grast-> ale cudo 🙂 fajna przytulanka 😀
kujka   new better life mode: on
17 lutego 2011 20:22
milusia, z powtorki (dzisiejszej) fotek brak. Tym razem Duszi postepowal troche ze mna (na gorze) i swoja matka (obok) po hali. Troche sie spial ale generalnie bylo w porzadku 🙂 im dluzej lazil tym mniej sie przejmowal, w pewnym momencie stwierdzil ze wachanie kupy jest ciekawsze niz to ze tam na gorze cos sie buja wiec uwazam ze chlopiec jest dzielny 🙂 oby mu tak juz zostalo!

edit 2: ej bez kitu, to sie samo tak poprawia, czy co? bo juz 2 raz edytuje i wstawiam C w wiadome miejsce...
Bischa   TAFC Polska :)
17 lutego 2011 20:50
Tak czytam i czytam i dojść nie mogę o co chodzi z:

wahaniem kupy

😁
Drugi raz wąchanie napisałaś przez samo h 😎
17 lutego 2011 21:00
Bischa L, aaaa! o matko, cos mi sie chyba ostatnio w mozgu zaklinowalo! juz poprawilam, bosz co za koszmarny ort  :wysmiewacz22:  😵
amnestria kujka, Gratulejszyn! Duszi za niedługo zostanie zupełnie okiełznany 😉 🙂

milusia, Co to za dojcz-maschina na tych dwóch ostatnich zdjęciach? 😉 😉

Sorry, że tak wpadam i wypadam, ale od jakiegoś czasu nie wiem co to wolny czas.... więc tak nieśmiało wtrącę, że Pallasiowi dzisiaj stuknęło... 5 lat!  😡

z aktualnych zdjęć mamy takie 🙂:

Lepsza rzecz niż jeździectwo 😉:

17 lutego 2011 21:25
Tak czytam i czytam i dojść nie mogę o co chodzi z:

wahaniem kupy

😁
Drugi raz wąchanie napisałaś przez samo h 😎

ej dobra, wydalo sie. to nie ja wale byki, tylko tak mi poprawia slowo wa.cha.nie. uwaga, probuje jeszcze raz: wachanie.
Bischa   TAFC Polska :)
17 lutego 2011 21:32
To pisz z kropkami, przecinkami, spacją żeby nie poprawiało 😁
kujka, albo używaj polskich znaków  😉
milusia Fajna zmiana 😉 Aż chce się pracować, czekając na taką 😅
grast mam nie odpartą ochotę wymiziać Twojego stwora, podrap go kiedys ode mnie 🙂
Sankaritarina Wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrówka  😉

Pozdrawiamy!
Sankaritarina - ooo..  dużo lepsza rzecz niż jeździectwo 😀 mogłabym tak godzinami 🙂
na pierwszym Twój stwór świetnie wyszedł 🙂

Shantowa nie ma problemu, zrobię to dziś 🙂 Klucha uwielbia być mizianym i odwdzięcza się podskubywaniem. Ślicznie umaszczonego masz konia 🙂 uwielbiam takie ciemne gniade!
Sankaritarina
Sto lat  💃

Ja się pochwalę, że dziś miałyśmy pierwszy teren z kłusem, od nieszczęsnej kontuzji. Młoda jest przekochana  😜
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
18 lutego 2011 15:09
Shantowa piękny konio  😍, mogę go pożreć?  🍴
Averis   Czarny charakter
18 lutego 2011 18:25
Wielkimi krokami zbliżamy się do zajazdki 😁

Choć Karson ma na jej temat wyrobione zdanie

Zdjęcie by Cieciorka 🙂
Averis, trzymam kciuki... wreszcie  😂
18 lutego 2011 18:30
Cobrinha, Oj tam, oj tam 😁
Averis, ła, jaki on ładny się zrobił! (nie, żeby kiedyś był brzydki 😉 )
Oj, kobity, zazdroszcze Wam zawzięcia,chęci i mobilizacji! Ja to tylko siedzę i marudzę (no i aktualnie jeszcze kaszlę i prycham)
18 lutego 2011 18:48
MoniaaA, wyładniał 😎 Dziękujemy 😀

Kaaarson , Karson , Karson !! 😍 😍
ale wyładniał !  😎
18 lutego 2011 19:46
Cieszę się, że się podoba 😀
grast dziękujemy :kwiatek:
kolorwiatru Dzięki, ja biore uszy i kopytka 🍴
Averis jaki słodziak! 💘

Główka 8)
jett   success is the best revenge
19 lutego 2011 14:55
A ja dzisiaj pierwszy raz przewieszałam się przez "moją" Młodą. Stała jak baranek  😅
19 lutego 2011 15:46
Averis twoj chlopczyk super sie prezentuje 🙂 widac ze chłopak oaza spokoju 🙂 😍

Moja dzisiaj dostawala amby na  sniegu. Dawno nie widzialam jej tak szczesliwej 🙂 💃
jett gratulacje 🙂
zabeczka - no to masz primabalerinę 😀 szał fotki  😜
19 lutego 2011 16:00
Teraz już wiemy w jakim nurcie pojdzie  jej szkolenie, trzeba wykorzystac ten czysty talent 🙂 💃

edit: wasze mlodziaki tez maja swoje ukochane miejsca przy drapaniu? Moja odwala fajne minki jak ją czochram cm za łopatką 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się