Młode Konie

Lov, No, ja też nie uczyłam.🙂 Po prostu przywiązałam, bo musiałam i koń stał. 
Swoją drogą, mój na dwóch uwiązach też stoi grzeczniej -> po prostu stoi i już. Jak się "stracę" na 2 sekundy to stoi i wyczekuje, czasem grzebnie. Na jednym uwiązie wtedy zaczynało się kręcenie, rżenie i ogólne zwracanie na siebie uwagi. 😁

escada, No to stooo lat, stoo lat! 😅

armara, Oooojej, on jest naprawdę świetny 😍 Btw - jaki wzrost "przewidujesz" ?
galopada
Ale ja się olbrzyma w żadnym razie nie spodziewałam - matka 163, ojciec 166. Oboje raczej z tych suchych, na wyskoich nóżkach.
Twój jest bezkonkurencyjny, no może z innymi Barnabami może konkurować - Jafar wielki, Twój wielki, kobyłka znajomego w wieku 2 lat wyglądała jak duuża 4-latka, taki wielkokoński ród 🙂

Sankaritarina
Dziękuję  :kwiatek:
Nic nie przypuszczam, młodziaki tak dziwacznie rosną, że  😵 Nie mierzyłam Jr jako sysaka, ale zaraz po urodzeniu wydawał mi się malutki i drobniutki ( w porównaniu do siostry, której poród też odbierałam), wiosną myślałam, że nie przekroczy 160 cm, jako dorosły, a zrobił to teraz  😁

amnestria, Lov, Sankaritarina  dziękujemy  :kwiatek: :kwiatek:
wpadam w kompleksy!! to tylko mój Bonk jest takim wypierdem??!!śmiem wątpić czy ma chociaż 160cm. Chucham i dmucham na każdy milimetr jego wzrostu ale z tego chuchania to idą tylko mm..ba cm wszerz...

kujka   new better life mode: on
15 lutego 2011 22:29
krysiex213, Duszyna tez jeszcze nie dobila do 160 cm (w kwietniu bedzie mial 4 lata). Nie wiem ile ma lat Twoj, ale Gilu ostatnie centymetry lapal jeszcze w 2010 (a jest z 2004) wiec spokojnie 😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
15 lutego 2011 22:33
krysiex213   jeszcze w lipcu moja młoda miała raptem 156.. dzisiaj 160 a ma 3 i pół.  Myslę że niektóre osobniki potrzebują więcej czasu aby dorosnąć... a pozatym małe jest piękne 😀  i zwrotne 🙂 😍
galopada_   małoPolskie ;)
16 lutego 2011 06:40
ojtam ojtam, czy mały czy duży waze zeby z sercem do roboty  🏇 ja tam na siwym małym ( 161) sie bardzo dobrze czuje nie mowiac o szarym ktory ma moze 142  😉 uwielbiam tez półsiostre siwego ktora ma 158 ale takie wielkie serducho ze az miło wsiadac.  ale fakt troche jest roznicy jak sie przesiadzie z mojego wielkonia szczegolnie jesli chodzi o ilosc uciekającej spod kopyt ziemi  😁

Ja wczoraj jak weszłam do mojego to też mi się wydawało, że znów podskoczył... W sumie w tamtym roku zastanawiałam się czy jest większy od naszego hucuła.  😁 obecnie wielkościowo jest 4 od końca w stajni :P
Teraz jest znów na etapie "mam zad do góry i wyglądam śmiesznie" 🙂
Muszę go w końcu dokładnie zmierzyć
16 lutego 2011 09:42
galopada_, no tak ale ile Ty masz wzrostu? Strzelam ze niecale 170. Wiec Tobie moze byc faktycznie wszystko jedno. A taka ja (180) no to juz niestety nie mam tego luksusu.
16 lutego 2011 09:44
165  😉
16 lutego 2011 09:47
galopada_, no wiec wlasnie 😉
I teraz ja na Duszku:

😂
nawet nie probuje sobie wyobrazic siebie na takim Szaraku  😁 😜
16 lutego 2011 09:55
kujka oj no przestan. wcale nie jest zle! nie wiedzialam ze Duszek juz przyjal jezdzca! super!
16 lutego 2011 09:58
galopada_, bo nie zagladasz do KR 😉 btw byl bardzo grzeczny, generalnie sie nie bardzo przejal.
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
16 lutego 2011 10:20
kujka-ale to foto na Duszku takie z malo korzystnej perspektywy zrobione.Mysle, ze nie jest tak zle  😉
16 lutego 2011 10:23
milusia, no bo bylo robione przez wlascicielke vel amnestrie vel mistrza kadrowania 😉 kon tez stanal jak krowa, do tego pod gorke. w ogole wszyscy na tym zdjeciu jestesmy tacy piekni 😀 no ale trzeba bylo ta wiekopomna chwile zarejestrowac!
Averis   Czarny charakter
16 lutego 2011 10:26
kujka, z Twoim wzrostem, to siedząc na Karsonie spokojnie dałabyś radę poprosić go o nogę i ją wyczyścić 😁
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
16 lutego 2011 11:11
kujka-najwazniejsze, ze jest pamiatka  🙂
Bonku w czerwcu będzie miał 3 lata wiec jeszcze coś tam urośnie pewnie. Ale jak patrze na wszechotaczające nas mastodonty to mam wrażenie że od wieku roczniaka nic nie podskoczył  🤣 Zad ma wyżej od kłębu więc jest nadzieja że się wyrówna do tego poziomu...albo...będziemy korzystać z podogonia  😂 Cicho liczę że dobije do wzrostu braci i rodziców, bo inaczej nie mamy się co nawet pokazywać na kwalifikacjach do ZT...kucyka nie wezmą
krysiex213
Nie marudź  🤬, Bonnard już w ubiegłym roku w Białce miał na pewno ok. 160 cm. Wystarczy, żeby miał te 162-3 cm, jeśli jest ładnie rozbudowany to w żadnym razie nie powinien na kwalif. odpaść z powodu niedużego wzrostu 😉
Rozumiem, że widzimy się w czerwcu w Bogusławicach  😎

armara widzieć się widzimy ale Bońdzio się wybiera dopiero jako 4latek. On czerwcowy, kwalifikacje też w czerwcu, musiałabym go już niedługo zajeżdżać, a jak dla mnie to jest dzieciuch. Na spokojnie przygotujemy się na 2012 🙂
na moim przykładzie wiem jak bardzo może zmienić się wzrost konia, jako 3 latka miała 155 obecnie jako 5 latka ma 170 😉 i mam nadzieje ze to koniec bo nogi ma już koszmarnie za długie :P odpukać od jakiś 3 miesięcy jest wzrostowy spokój 😉
16 lutego 2011 15:12
...Zad ma wyżej od kłębu więc jest nadzieja że się wyrówna do tego poziomu...

To jak moja lolita ma zad ok. 3-4 cm  -wyżej od kłębu to mogę liczyć że jeszcze urośnie mimo wieku 3,5?
Cóż to budujące stwierdzenie 😀
A co powiecie o mleczakach 🙂 czytałam chyba w Pruskim - nie bić nie jestem dokładnei pewna- że jak koń pozbędzie się wszystkich mlecznych zebów także przestaje rosnąć wzwyż? Ktoś cos sie orientuje?
I czy jest to możliwe żeby oja baba miała jeszczew tym wieku( 3,5)  mleczaki na przedzie 😵
oczywiście ze jest możliwe, moja jeszcze ostatnio gubiła siekacze a ma 5 lat, wet poiwedział ze to normalne.
16 lutego 2011 15:18
dzieki bo myslalam ze mam jakies zwidy - a na dolnej szczęce jedynki  się prezentują jako dwa małe kwadraciki obok pieknych dorodnych zębisk ;] Na szcześćie babol nie ma problemów z pobieraniem pokarmu. Ciekawe kiedy je zwali 🙂 będzie chodzacy szczerbol  😁 👀
żabeczka17 no możesz mieć nadzieję że jeszcze urośnie. Brat mojego będąc za ZT miał 164cm na podkowach, aktualnie ma 165 na bosaka...wieć módlmy się że się wyrównają a nie zostaną z przebudowanymi zadziskami  😜
ash   Sukces jest koloru blond....
16 lutego 2011 15:27
mój zgubił ostatnie mleczaki jak miał 5 lat.
16 lutego 2011 15:28
u mnie to też jest sprawa że moja późno dojrzewająca  jest 🙂🙂 Będzie mi się cały czas zmieniac aż do 5 roku zycia 🙂  i mam nadzieję że wzwyż tez troszke się jeszcze pociągnie 😀 😍
Mój póki co to najbardziej wszerz się rozrasta w każdym miejscu :P
Milusiu zgadza się, zdjęcie jest koszmarne, koń wygląda jak trup jakiś z wielką głową, kujka jak nie-kujka zupełnie 😁
ale mi się łapki trzęsły, bo to przecież taki ważny momentu.

A jutro będzie powtórka 🏇

Galopada, siwy się jeszcze nie sprzedał, czy to nieaktualne zdjęcia? Fajny jest bardzo 🙂

Grast ja bym chciała, żeby mój wszerz trochę poszedł bo taki przecinek z niego, że szok 😂  (zresztą przez to wygląda na mniejszego niż jest) Chociaż i tak mam wrażenie, że zmienił się fizycznie od momentu gdy go kupiałam. Odrobinę (ale tylko odrobinę) jest masywniejszy. Ciekawe jak będzie wyglądał jak będzie dorosłym koniem :emoty327
17 lutego 2011 06:57
amnestria i zdjecia nieaktualnie i siwy sie niestety nie sprzedał. odstrasza wszystkich jego wzrost niestety  🙄 do tej pory sprzedał sie Jack tylko plus wisi w powietrzu sprawa Jafara i Jutlandii do ktorej na wiosne ma przyjechac jakas dziewczyna zeby sobie sprawdzic pod siodłem  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się