Młode Konie

super jej w uj wersji, ani mysl o skokach! 😀
galopada
Faktycznie wydroślał, nawet spojrzenie ma takie bardziej dojrzałe. Śliczne dziecko. Kiedy wsiadasz  👀 ?

Shantowa
Ślicznie jej w różu, poprosze link na pw 🙂

Jako, że mój Jr kończy na dniach dwa lata, robiłam mu dziś zdjecia zootechniczne (robie je swoim młodziakom co pół roku, żeby mieć porównanie)

dla porównania równiutko rok temu wyglądał tak  😁

Bay ani mysle 😀
armara Dzięki :kwiatek: Linka już wysyłam. Wydoroślał Ci junior, na zdjęciu zimą wygladał jeszcze jak świeżo oderwany od matki źrebak 😉
btw ile ma w kłębie?
Katharina   "Be patient and trust in the process"
13 lutego 2011 16:10
Armara właśnie ile ma Twoje cudo w kłębie? Znowu się powtórzę ale uwielbiam na niego patrzeć  😍 Super wygląda taki smukły jest  😉 U nas Młody zapuścił trochę brzucha ale to też może dlatego, że wychodzi sam na padok i nie chce mu się biegać samemu, a Twój wojuje z koleżankami 🙂
Galopada  zaokrąglił się ten Twój młody 🙂 Jeździcie trochę, czy się obijacie do maturki? 😁 Wstaw jakieś fotki pod siodłem 💃
Shantowa
dziękuję  :kwiatek:

Katharina
Dziękuję  :kwiatek: Mój jest smukły po mamusi, to taki typ co choćby non stop na trawie stała to brzucha nie łapie, zawsze ma ładną sylwetkę. Z koleżanką/mamą wychodzi tylko pobiegać na duże pastwisko. Poza tym chodzi sam, na szczęście szczególnie tego nie przeżywa - jak ma jedzenie, to świat i ciotki mogą nie istnieć  😁
A Twój ma taki dolew oo, że nic dziwnego że pasze db wykorzystuje 🙂

Mierzyć będe go jutro albo pojutrze, w sierpniu miał 156. W linku daję zdjęcie z siostrą (176 cm)
[[a]]http://i560.photobucket.com/albums/ss42/armara/Zima%202010/arsene2-1.jpg?t=1297619434[[a]]
armara - wydoroślało Ci konisko 🙂 i jak pięknieje  😍
galopada_   małoPolskie ;)
13 lutego 2011 18:24
armara wsiade jak tylko ujezdzalnia pozwoli  😉 a twoj junior piękny! czekam na niego w Białce koniecznie!  😍

moj wydoroslal? to pozory, tylko zartowałam  😂

shakeyourbody nie jezdze bo nie mamy hali a młody dosc wesoły wiec czekam na lepsze warunki. Tak do maja bede wsiadala w weekendy i lonzowala jak znajde chwile, a od 17 maja ruszamy ostro z robotą!  🏇 🏇
13 lutego 2011 18:55
armara no właśnie, a też matka Irysa jak stoi na trawie w okresie pastwiskowym to niezłego lekko mówiąc brzuszka złapie  😵 więc to tak jak piszesz genetyczne zapewne  😉 Przepiękny jest aż  😍 z ciekawości jak będę w stajni to wezmę Młodego i zrobię sobie z nim takie zdjęcie poglądowe jak Ty wstawiłaś 🙂

A tymczasem takie 3 coś, bo zdjęciami to bym tego nie nazwała  😉 jeśli były to przepraszam  :kwiatek:

[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg896993#msg896993 date=1297621458]
armara wsiade jak tylko ujezdzalnia pozwoli  😉 a twoj junior piękny! czekam na niego w Białce koniecznie!  😍

[/quote]
Chyba już się doczekać nie możesz maja, a Białka zobaczymy. Od nas to straszna wyprawa, ale nie mówię nie.

Katharina
Dziękuję raz jeszcze  :kwiatek: Twój chłopak jest uroczy, przykuwa wzrok już teraz a jak wysiwieje całkiem to już będzie totalny szał  😜
Siostra Jr jest zupełnie inna, mniej szlachetna, w krótkich liniach, ale za to dość potężna. W dodatku odkąd przyszła zima ma taaaaki brzuch  😁
Rób zdjecia koniecznie, fajnie można sobie potem porównywać.
Armara piękny z niego młodzieńca rośnie, super jest..
13 lutego 2011 19:54
armara też się nie mogę doczekać jak wysiwieje  😉 Szkoda tylko, że nie dysponuje dobrym fotografem, który wydobył by z niego to czego ja na zdjęciach pokazać nie umiem niestety  😤
Katharina- a propos maści Twojego młodego: byłąm dziś z rodziną w Michałowie. Oglądamy roczniaki, dużo z nich właśnie maści Irysa. Mój mąż nie mógł wyjść z szoku, że wszystko to wysiwieje 🙂
13 lutego 2011 22:40
marysia550 eheh powiem szczerze, że jak ktoś przyjeżdża to tak samo wszyscy nie mogą uwierzyć, że Irys będzie kiedyś siwy i każdy zwraca zawsze uwagę pierwsze co na maść  😉
Lov   all my life is changin' every day.
13 lutego 2011 23:18
Jeszcze się wtrące 😁

Pewnie się przewijało już tutaj, ale przeglądać 200 stron, rozumiecie... 😉 a mianowicie, jak uczyliście swoje młodziaki stania przywiązanym na uwiązie/dwóch uwiązach? Bo słyszałam już o skrajnie różnych metodach...
kujka   new better life mode: on
13 lutego 2011 23:38
Lov, z Duszkiem to sie odbylo/odbywa bardzo prosto. wyjelysmy z boksu, postawilysmy, przypielysmy 2 uwiazy i koniec. troche sie krecil ale juz coraz mniej mu sie zdarza, mozna go zostawic samego i sobie pojsc a on nie rozrabia. zadna wielka filozofia szczerze powiedziawszy.
13 lutego 2011 23:49
kujka, i się nie odsadzał?
kujka   new better life mode: on
14 lutego 2011 00:13
nie 🙂 zapinalysmy na bezpieczne karabinczyki a uwiazy byly tez wezlami bezpieczenstwa w korytarzu przywiazane ale nasz trud okazal sie zbyteczny.
Swoją drogą Duchu zdecydowanie lepiej stoi uwiązany dwoma uwiązami. Myślałam na początku, że takie ograniczenie może go wkurzać, ale niespecjalnie zrobiło to na nim wrażenie.

Odsadził się raz, ale to nie było związane z faktem "przywiązania". Koń z naprzeciwległego boksu dość mocno go ugryzł (w zasadzie nie chciał Duszka puścić) no więc młody chciał jakoś zwiać. Nic się nie stało, martwiłam się jedynie, że jakoś negatywnie będzie sobie kojarzył wiązanie, ale jak widać nie było to zbyt traumatyczne przeżycie, bo tak jak kujka mówi stoi super grzecznie, można go przesuwać na wszystkie strony, nie wydziwia, nie kombinuje.

Ale on zasadniczo jest grzecznym koniem 😉
moje kochane dziecko obchodzi dziś 5-te urodziny 🙂 jak ten czas leci, dopiero była zajeżdżana...  😵 lece robić torcik  😍 😉

Stoooooo lat ;-)
Escada, ja dalej traktuję moją jak 3latkę i nie umiem się przestawić na to, że ma już 5 lat😉
mam to samo 😀 gorzej, że teraz przez brak treningu wygląda i zachowuje się jak 3latek 😀

edit:literówka
maleństwo   I'll love you till the end of time...
14 lutego 2011 12:52
Hmmmm, amnestria, czy ja dobrze mniemam, który to koń się w Duszynę tak wgryzł...? :/
maleństwo, podejrzewam, że dobrze myślisz 😁 ale spoko, nic wielkiego się nie stało 😉 zresztą kucka też potrafi czasem Duszka szczypnąć

i już kończę 🚫

Escada, wszystkiego najlepszego dla ślicznoty 😅
Armara właśnie ile ma Twoje cudo w kłębie?

Zmierzyłam dzieciaka, ma 160 cm. Jest wyższy jakieś 2-3 cm od siostry mierzonej w tym samym wieku (obecnie ma prawie 4 lata i 164 cm).

amnestria
Wrzuć czasem Duszka, strasznie skąpisz tymi zdjeciami  🤬
14 lutego 2011 21:19
armara noo nieźle Ci dziecko rośnie  👍 jak patrzyłam na te zdjęcia zootechniczne to od razu w oczy mi się rzucił jego wzrost  😉
14 lutego 2011 21:20
escada, chyba mój ulubieniec re-voltowy, zwłaszcza z maści 😁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 lutego 2011 21:44
armara, ale Ci rośnie chłopak!Jak na drożdżach!
Jeszcze się wtrące 😁

Pewnie się przewijało już tutaj, ale przeglądać 200 stron, rozumiecie... 😉 a mianowicie, jak uczyliście swoje młodziaki stania przywiązanym na uwiązie/dwóch uwiązach? Bo słyszałam już o skrajnie różnych metodach...

Jak na dwa uwiazy, to albo wezlami bezpieczenstwa, ale tak naprawde do pocigniecia na jeden raz na poczatek, albo sznurek od siana do kraty i dopiero uwiaz, plus zamkinij drzwi od stajni, bo to roznie bywa a z dwoch uwiazow kon sie zerwie latwo, bo sa dlugie, z drugiej strony nie zawiazesz ich za mocno, bo jak w jednym pojdzie karabinczyk to drugi jest dosc dlugi zeby sie zaplatal dookola szyi i klopoty gotowe.

Na jeden uwiaz na tyle krotko zeby nie mogl w razie czego sie schylic przerzucic glowy przez uwiaz zawiazujac go dookola szyi, a jak sie odsadza mocno, to pozostaje calkiem za twarz (nie za kantar ani wedzidlo, mam na mysli po prostu bardzo krotko) przywiazac, zeby sie odsadzic nie mogl (nie mial na czym wisiec) i miec bat w pogotowiu.

Jak masz powalonego ogiera to wiaz w boksie, bo szkoda uwiazow/ kantarow.
galopada_   małoPolskie ;)
15 lutego 2011 04:34
armara to mozesz oddychac spokojnie az taki jak moj nie urosnie  😵  😁 w wieku 2 lat ( niespełna) mial 167-8 i wygladało to tak:

za to nasz halogen tez jakos wzrostu twojego. az sprawdze w weekend jak sie uda  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się