NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE
nieźle. I pomysleć że ma tylko 18 lat ta Nirv i takie bogate "doświadczenie" już.
Przydałby się też maly zimny prysznic w postaci zgłoszenia na policji tych oszustw ze strony pooszukiwanych.
a jak sie ten inny użytkownik nazywał??
"za to, ze jej ogłoszenia były wystawiane przez "innego uzytkownika". czyli za posiadanie podwójnego konta - za to kazdy dostaje bana."
caroline A jeżeli ktoś pisze że sprzedaż grzecznościowa?
Dramka, to była prosta sprawa - IP się zgadzało. a niezgłoszone "multikonta" to konta do zbanowania.
a co do sprzedaży grzecznościowej - ostatnio z pewnych powodów sprawdzaliśmy pewnego uzytkownika, bo dziwnie znajomo jego ogłoszenia wyglądały 😉 mysle, ze w pewnych granicach nie ma powodu do czepialstwa, ale - zależnie od okoliczności - to może być nadużycie. waszą sprawę znalismy niejako od podszewki i rozumiem dlaczego tak to wyglądało.
bycie uczynnym dla koleżanek nie powinno spotykać się z karami i z tego co wiem dotychczas nikogo za coś takiego nie karalismy 😉 Przypadek Nirv to sprawa szczególna, tym bardziej, ze kara nałożona jest nie za wystawianie ogłoszeń a za samo podwójne konto.
Dobrze mieć takie koleżanki 😉
Swoją drogą nie rozumiem postępowaniem NIRV..nie potrafie tego pojąć 🤔wirek:
Nirv grzecznosciowo prosila mnie o wyjasnienie tej sprawy z modami tak wiec rozmawialam z Katiją. ale jednak chyba wszelkie prawa i dowody sa po stronie bana.
Na swoje usprawiedliwienie Nirv powiedziala ze to jej kolezanka mieszkaly razem na wakacje czesto siedza u jej babci razem.
Nirv nie ma czasu wiec Baś wystawiała ogłoszenia..
Zairko ale to bez kitu mało realnie brzmi nie?? Siedziały razem u babci ale nie miała czasu wystawić/? Poza tym jak się w czyimś imieniu pisze to z reguły jest wcześniej: grzecznościowo. Nirv ma też sporo niewyjaśnionych spraw, złych transakcji więc tym bardziej to wszystko śmierdzi.
Zairka ona zapewne nie ma jak udowodnić tego więc ...
a bany są już na amen, tak?
konto, z którego były wrzucane ogłoszenia, to konto koleżanki? koleżanka też zbanowana?
Nirv miała wiele możliwości żeby przyjść tutaj i się jakoś usprawiedliwić, miała wiele minusów, wielu z nas wkurzyła- ma bana- na zdrowie.
ja jestem tylko ,,kablem" przekazujacym info 😁
OGROMNY MINUS - dla Naski ale chyba i tak to nic nie da...
W każdym razie zamówiłam posciel z hooksa wpłaciłam terminowo 100,10 zł i w czerwcu 2010 kontakt w pażdzierniku sie jakos urwał na re-volcie ale odbierała telefony esemesy dostałam w grudniu ostatnia wiadomosć że nie ma czasu na hooksa ma problemy z koniem itp ... od stycznia zaczełam, dzwonić o zwrot kasy nie odpisuje na email ,na re-volcie nie odbiera telefonu chyba zmienieła numer .
Przynajmniej tu sie wyżaliłam ale i tak sprawa przegrana .
A ban dla Nirv nie jest strzałem w kolano ?
Jak teraz osoby które zostały przez nią wykiwane mają się z nią komunikować ?
OGROMNY MINUS - dla Naski ale chyba i tak to nic nie da...
W każdym razie zamówiłam posciel z hooksa wpłaciłam terminowo 100,10 zł i w czerwcu 2010 kontakt w pażdzierniku sie jakos urwał na re-volcie ale odbierała telefony esemesy dostałam w grudniu ostatnia wiadomosć że nie ma czasu na hooksa ma problemy z koniem itp ... od stycznia zaczełam, dzwonić o zwrot kasy nie odpisuje na email ,na re-volcie nie odbiera telefonu chyba zmienieła numer .
Przynajmniej tu sie wyżaliłam ale i tak sprawa przegrana .
sa osoby na forum ktore znaja ja osobiscie! napisz w ogloszeniach mzoe ktos sie do niej pofatyguje
Ninevet nirv nie oszukiwala w taki sposob ze brala kase i nie wysylala towaru, ona poprostu umawiala sie ze komus cos sprzeda a potem olewala.
Nie ma konta wysyla za pobraniem wiec poprostu osoby ktore czekaly na paczke potrafily sie jej nie doczekac.
Jezeli chodzi o wyamiane to raczej nie bylo problemow, wiec tu chyba sprawa jest czysta
Zairka dzięki za objaśnienie :kwiatek: myślałam, że też wykiwała kogoś na kasę.
Jezeli chodzi o wyamiane to raczej nie bylo problemow, wiec tu chyba sprawa jest czysta
Nie do końca- moja koleżanka sprzedała jej siodło i w ramach rozliczenia Nirv miała odesłać w drugą stronę puśliska. Oczywiście koleżanka się nie doczekała puślisk, a w przecież była to część transakcji, inaczej wzięłaby więcej za swoje siodło..
MINUS dla Yuusi.
zadeklarowala sie, ze kupi ode mnie derke. Poprosila, zebym ja wystawila na allegro. Wystawilam, podeslalam jej link, od tamtej pory pojawia sie na forum, ale na wiadomosci nie odpisuje. Derki oczywiscie przez allegro nie kupila. Niepowazna osoba, robi z ludzi debila. Deklaruje wplate i bez slowa sie wycofuje.
Angel sprawdz PW tam Ci wyjasnilam o co chodzilo. Moglabys tak pochopnie nie oceniac ludzi.
ok, sprawa z Yuusi wyjasniona. no sory, ale kontakt sie urwal w momencie jak wyslalam ci link do aukcji, wiec troche to bylo dziwne. zwlaszcza ze pisalam pw, oraz w ogloszeniach o kontakt do Ciebie. no ale juz niewazne.
😉
Wiem, wiem a dla mnie bylo dziwne ze nie dostaje wlasnie PW z linkiem 😉 I nie wiedzialam o co chodzi, dopiero dzisiaj do mnie doszlo ze moze jednak by glebiej zajrzec 🤔wirek:
dziewczyny, ja mam taką małą prośbę żeby nie przesadzać z wpisywaniem tu ludzi. Mam wrażenie ze teraz byle co, niewyjaśniona niedogadana sprawa i sru do tego wątku. Spróbujcie napjpiwer wyjsąnic sprawę poczekać, a nie od razu nazywać kogoś nieuczciwym.
Dopisuję do wątku użytkownika Karina7 Przykro mi, bo robiłam na RV kilka zakupów wszystkie z powodzeniem. W ogłoszeniu karina7 napisała że ma do sprzedania brillanta pink w idealnym stanie i czeka na propozycje cenowe, zresztą ogłoszenie to znalazła mi naciau . Napisałam do kariny7 z zapytaniem ile za niego chcę, oferta była kusząca więc się zgodziłam. Zapytałam ją czy to VS czy Dl, nic nie odpisała ale stwierdziłam że mam i takie siodło i takie więc cokolwiek przyjdzie będzie dobre. Do tego napisała mi PW z zapewnieniem że czaprak jest w idealnym stanie, czego jednak przyznać nie mogę. Teraz próbuje mi wmówić że w ogłoszeniu było napisane PD, co jest kłamstwem i nie kwapi się do zwrócenia pieniędzy. Żeby było mało, napisała że przesyłka 20zł a kosztowała 9.50. Rozumiem że można się pomylić o 2,3 złote ale o ponad 10? Napisałam jej kilka PW i odpisała tylko raz. Nie polecam transakcji z tą użytkowniczką.
Bo w ogłoszeniu nie było napisane że PD 😉 tylko już był tyle razy wystawiany że w sumie każdy widział chyba.
A ponadto czemu nie prosiłaś zdjęć czapraka przed kupnem? - wtedy byłoby widać od razu jaki stan.
A co do wysyłki to tyle to się płaci za kuriera (wiec jeśli pisała Ci że PP to 25 zł to płaciłam ale za wysyłkę siodła jak mi zważyli a nie za czaprak)
Fakt, nadziałam się ale w ogłoszeniu nie było napisane że PD, a pytałam ją na PW o to jaki rozmiar , nie odpisała tylko że stan idealny i w ogóle. Już teraz nie chodzi nawet o jego stan, ale o rozmiar, i fakt że próbuje mi mówić że pisało w ogłoszeniu PD a nie pisało 🤔 Chcę go po prostu zwrócić, bo zostałam oszukana i zrobiła to z premedytacją. Napisałam jej kilka PW i żeby oddała mi pieniądze i wszystko będzie Ok, zlała sprawę więc czy to jest podejście uczciwego człowieka? Nie sądzę.
moge tylko nadmienic ze Karina pisała do mnie kiedys w sprawie wymiany na ten czaprak, bo notabene ona sama zostala tak w neigo wrobiona 😉
dobrze wiedziala ze bedzie jej ciezko sprzedac PD dlatgeo to zataila, z drugiej strony wina lezy po obu stronach moglas zadac pytnie raz jeszcze, poprosic o foty czapraka, dla jednych stan idealny jest taki dla innych inny..
Zairka- Nie wygląda źle, tylko gwoli ścisłości napisałam że nie jest to stan idealny jak pisała. Widać po prostu że czaprak był prany nie raz ani dwa. Ładny jest nie powiem, gdyby był VS albo DL nawet bym nic nie mówiła, napisała mi że sprzedaje czaprak bo kolor jej jednak nie odpowiada. Naprawdę nie sądziłam że ktoś potrafi być tak perfidny żeby sprzedać PD dobrze wiedząc o tym że chcę DL albo VS, a dwa że odpisała mi jedno PW kłamiąc że w ogłoszeniu pisało PD a przecież nie pisało bo pamiętam. Oszustka i tyle. Dlatego odradzam zakupy u tej osoby. Chciałam załatwić sprawę na spokojnie, odda mi kasę już nawet bez tej wysyłki, odeślę na swój koszt i niech stracę bo w sumie zawierzyłam jak głupia. Niestety karina7 siedziała na RV dobre 30 minut i pomimo tego że wysłałam jej w tej czasie z 5 PW, olała sprawę i sobie poszła. Niepoważny człowiek.
kurcze do mnie pisala na gg ale w pracy.. a ja w pracy nie mam archiwum wiec nie pomoge ci z nr 🙄
Nie zostawię tak sprawy, po prostu nie popuszczę. Nie rozumiem takich zakłamanych ludzi. Żebym miała jechać do Warszawy i jej wepchnąć ten czaprak do gardła to pojadę, przyrzekam.
sory za lekki offtopic ale co to jest PD?
Presja szkoda mi Ciebie bardzo bo czaprak już dłuuuuugo wisi w ogłoszeniech i głównie jak PD właśnie prócz ostatniego ogłoszenia 🙁 ale ja jakbym miała taką sytuację też by nie odpuściła
edit:
branka pd to pony dressur czyli kucykowy czaprak ujeżdżeniowy 😉