Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

jankesiara , z dużym zdziwieniem czytam to, co tu piszesz. Wczoraj wróciłam z dwoma kucykami z Pcimia i, o dziwo, wróciłam bardzo zadowolona, konie też. Byłam tam tylko dwa tygodnie, ale zastrzeżeń praktycznie nie mam. Wszystkie moje prośby były realizowane przez właściciela (zresztą przesympatycznego człowieka) w trybie natychmiastowym, konie praktycznie cały czas miały w boksach świeże siano i czyste trociny, wychodziły na padok na tyle ile chciałam i były cały czas pod nadzorem. Co do użytkowania hali, z tego co wiem, w kuchni wisi kartka na której były rozpisane godziny, w których jest zajęta.
Tak więc wszystkim zainteresowanym radziłabym osobiście zobaczyć stajnie, a nie kierować się jednym negatywnym postem.
Pacia tak chodzi o Igę 🙂 a Ty byłaś teraz w Toporzysku na obozie?

tak byłam 😉
jankesiara , z dużym zdziwieniem czytam to, co tu piszesz. Wczoraj wróciłam z dwoma kucykami z Pcimia i, o dziwo, wróciłam bardzo zadowolona, konie też. Byłam tam tylko dwa tygodnie, ale zastrzeżeń praktycznie nie mam. Wszystkie moje prośby były realizowane przez właściciela (zresztą przesympatycznego człowieka) w trybie natychmiastowym, konie praktycznie cały czas miały w boksach świeże siano i czyste trociny, wychodziły na padok na tyle ile chciałam i były cały czas pod nadzorem. Co do użytkowania hali, z tego co wiem, w kuchni wisi kartka na której były rozpisane godziny, w których jest zajęta.
Tak więc wszystkim zainteresowanym radziłabym osobiście zobaczyć stajnie, a nie kierować się jednym negatywnym postem.

dodam tylko że po koniach widać najlepiej czy w stajni jest ok bo te o których mowa najlepiej nie wyglądają!
ty byłaś tylko dwa tygodnie o ona kilka miesięcy mam nadzieje że post Jankesiary poprawi dziwne relacje w Pcimiu i właściciel postara się gorąco żeby to co napisała okazało się nieprawdą a stajnia odzyska dobrą opinię dziwne jednak jest to że nie tylko ona zabrała konie a kilka osób z tego co wiem i to w bardzo krótkim czasie
kuc czy kucyk to nie duży koń , który potrzebuje trochę więcej ...
W Pcimiu wszystko jest w porządku, nie należy wyrabiać sobie opinii na podstawie urażonej dumy i niespełnionej ambicji jednej rodziny.
Koniom i ludziom nie dzieje się krzywda. Nie mam zamiaru ciągnąć dalej tego tematu.  😉
Jak wasze futra? Bo mój Komar zdecydowanie poczuł wiosnę. Wyszedł na padok na dwóch łapach, brykał, podgryzał kuca, dębował. Na jazdę też mu sporo energii zostało i prawie udało mu się mnie zgubić 😉 No nieśmiało zaczyna linieć. A na naszych łąkach piękne bazie widziałam.
A siwy wręcz przeciwnie. Wyciszył się i czasem nawet jest do pchania na jeździe (zwykle jest do przodu). Zaczyna powoli gubić futro, ale na razie tak ostrożnie, na wszelki wypadek jakby zima miała jeszcze zawitać  😀
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
12 lutego 2011 20:20
mój 1,5 roczny Jaskierek już bardzo solidnie gubi sierść, ściągam kilka zgrzebeł sierści z niego przy każdym  codziennym czyszczeniu.. CHCE WIOSNĘ !! 😀

przez pierwsze kilka mesięcy tez jak dla mnie było wszystko w porządku. Kartka wisiała w kuchni do której nie chodziłam bo po co, zresztą informacji na temat że tam jest rozpiska nie dostałam. Przypadek?
a co do właściciela - miły człowiek

BBB czy ktoś tu mówi o urażonej dumie? Dla mnie ważne jest to żeby ludzie nie mówili za moimi plecami że moje konie wyglądają jak zabiedzone chabety. A takie plotki juz chodziły. konie miałam już dawno zabrać tylko nie było możliwości przez warunki pogodowe. Przypadek?
a te niespełnione ambicje to niby jakie?
Jak wasze futra?
Moje futra nie dość, że wytarzane na maksa, to liniejące okropnie. Myślę, że wiosna już blisko
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
14 lutego 2011 08:08
Myślę, że wiosna już blisko

a ja widzialam w sobotę 3 bociany w Radziszowie, nad łąką latały 😅 😅 😅 💃 💃
wiosna idzie!!!
Ja też spotkałam bociana w okolicy Szczurowej wczoraj!!!
A konie linieją na całego. Mojej Tani rośnie broda jak kozie a to zawsze oznaka wiosny pewna.
..ja trzymam moją małą tam, gdzie jankesiara i potwierdzam, że jej konie wyglądały na.. niedożywione...Sama kiedyś trzymałam Lunę w stajni, gdzie właścicel dawał jej jeść mniej niż połowę z tego, o co prosiłam - wyszło to po czasie..potem szukanie nowej stajni i organizowanie transportu - w efekcie ludzie patrzyli na mnie jak na potwora, bo koń był chudy..
Pewnych rzeczy sie od razu nie zauważy..ot, co...
Dziewczyny, jakie są stajnie w Alwernii? Tylko Klan, czy coś jeszcze? I czy Klan nadal funkcjonuje, bo daaaawno nie byłam w tamtych stronach i już się nie orientuję.
Klan się przeniósł jakiś czas temu do Wołowic
Klan od dłuższego czasu jest w Wołowicach ale jeśli chodzi o pensjonat nie polecam warunki koszmarne
Czyli nie ma tej stajni w Porębie Żegoty??
W okolicach Alwerni - Bolęcin.
Nie w Porębie nie ma już stajni rok temu przeniosła się do Wołowic
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
20 lutego 2011 09:31
Szukam pensjonatu dla dwóch koni w niedalekich okolicach Krakowa, najlepiej jak najbliżej Nowej Huty. Głównie zależy mi na pastwiskach. Ktoś coś wie, może polecić? Nic konkretnego nie mogę znaleźć...
Do nas (Stajnia Bodzanów) jest niezły dojazd z Nowej Huty, przez most w Mogile, Brzegi i Ochmanów. I pastwiska są 🙂.
Cariotka   płomienna pasja
20 lutego 2011 14:38
u Nas też są pastwiska🙂 I kilka boksów zwalnia się od 1 marca bo koleżanka z końmi przenosi się prawie na swoje🙂
Szumka, przenosisz się do Rexia?  😀
U nas również są pastwiska oraz wolne boksy🙂
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
20 lutego 2011 15:28
Czaszuniax3, Cariotka poszły PW  :kwiatek:
Czy ktoś bywa może teraz w Polsadzie i jest na bieżąco?
Chodzi mi dokładnie o konie Sehed i Raporta, co się z nimi stało - słyszałam, że  zostały psrzedane.
Raport sprzedany??? o kurde, a to był pierwszy koń na którym jeździłem, tego kłębu nie da się zapomnieć 😉
Ponoć sprzedany, właśnie chcicałabym się dowiedzieć, gdzie. Słyszałam złe wiadomości, mam nadzieję, że nieprawdziwe...dlatego fajnie by było gdyby ktoś dał znać co się stało z tymi końmi.
Ja za to z Sehed zaliczyłam pierwszą glebę, dobre 8 lat temu.. 😎
kiedy ja tam byłam ( na koniec zeszłego roku na wahcie ) to raport i sehed ponoć pojechały do jakiejś stajni w góry ? nie wiem dokładnie gdzie , zresztą to gdzie pojechały nie jest potwierdzone , mogły pojechać nawet ... chyba nie muzę mówić gdzie ? Raport kulał i nie nadawał się do jazdy , ledwo chodził  🙁
Ja słyszałam, że miał nieciekawą kolkę.
Podkreślam słyszałam , nie chcę tworzyć nieprzyjemnych plotek.
miał kolkę 😉 z resztą najlepiej napisz do dziewczyny z wahty to ci powie : gg : 24485854
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się