Młode Konie

Ar! Boski!
żabeczka - gratuluję i nie mogę się doczekać fotek już z siodła 🙂

armara - cudownie wygląda konisko

quantanamera
-  😍  jest boski rudzielec
Bischa   TAFC Polska :)
10 lutego 2011 20:11
A nie gniady? Zawsze mi się wydawało, że Młody armary jest gniady 🤔wirek:
katka
Dzięki  :kwiatek:, wrzucaj swojego Rudzielca  🏇

Cierp1enie
merci  :kwiatek:

Bischa L
Gniady, gniady. Ale w zasadzie poza ciapkami maść mi jest obojętna  😁
żabeczka - fajne konisko Ci rośnie 🙂 a właściwie już urosło!

armara -  💘

Mój młody ma nowa misję 🙂 próbuje zjeść tylną nogę kasztanie, która ma ogromną cierpliwość, stoi z podniesioną nogą i ma minę w stylu "jak musisz to gryź.."

🙂
quanta ten Twój rudzielec będzie mi się śnił po nocach 😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
11 lutego 2011 13:15
grast, cierp1enie   dziękuję ślicznie.
Póki co czekamy aż podłoże się poprawi jak i pogoda.
Myślę że początki marca daja jakąś nadzieje na pierwsze przygody z jeźdzcem.
quantanamera, twój koń jest śliczny aż miło  popatrzeć
Lov   all my life is changin' every day.
11 lutego 2011 19:41
Quanta super rudy 😍 po prostu chodzi fantastyczne. I jak łapami macha... Miodzio! On już u Ciebie?

A mój młody przyjeżdża za 6 tygodni i 6 dni 😅
I jeszcze mam mały dylemat...
Jest ogierem, z tego co udało mi się z nim trochę pospacerować itp., wydaje się naprawdę grzeczny. Chciałam go wykastrować jeszcze przed przyjazdem, ale dużo osób mówi, że skoro grzeczny, to zostawić ogierem, niech nabierze "bukietu" szyi i wyglądu innego... Jest sens? W stajni tak średnio byłoby z ogierem, jak się uprę, to się poprzestawia konie w boksach, ale generalnie staby i tak blisko kobył..
quanta nie możesz go pokazywać ! Najpiękniejszy voltowy koń  😍 Napatrzeć się nie mogę !
żabeczka - nie mogę się doczekać 🙂 a pamiętam jak jeszcze niedawno latała jak szalona mając rok (wtedy ją poznałam). A teraz normalnie dameska 🙂
11 lutego 2011 19:54
dzieki ;] a no uroslo troszeczke to moje dziewcze 🙂
troszku  🤣 
gdzieś miałam zdjęcie tego małego szkraba 🙂

o proszę Iskierka ze mną 🙂
11 lutego 2011 20:11
AAAaaaaaaaaaaaaaaaaa to moja pannica 😀 hahahahaha skad masz to zdjęcie 😀 😍  rok tutaj miala 🙂 osiołek kochany  na szczudłach 🙂
to masz drugie
11 lutego 2011 20:19
😍 ja dalej widze w swoim koniu takiego szkraba 😀

edit: dodaje dla porównania 😀
no no piękna klacz wyrosła z tego niepozornego szkraba 🙂  🙂
11 lutego 2011 20:32
e tam 🙂 zwykły babsztyl ;] za to tutaj na watku niejednokrotnie widzimy prawdziwe pieknosci 🙂 😅
Quanta, po czym jest mlody? Ze Donnerhall gdzies dalej to widac, ale ciekawa jestem jakie ma pochodzenie. jak u niego z charakterem? Bo wyglada (i pewnie rusza) sie swietnie.
Lov, Nie ma sensu. Szyję będzie miał, puki jest ogierem, a jak go wykastrujesz, to zacznie wyglądać jak wałach. Cudów nie ma. 😉
Moim zdaniem - kastruj, na miejscu albo u siebie, nieważne, ale kastruj. Jak nie ma być ogierem rozpłodowym, to po co go ogierem zostawiać? 😉

Cierp1enie, Jaki zaciesz na Twej twarzy! 🙂
Sankaritarina - no zaciesz zaciesz, bo Iskra taka pocieszna była 🙂
to zdjęcie było robione 2,5 roku temu  😵 a wydaje mi się jakby całkiem niedawno 🙂
12 lutego 2011 11:41
..., bo Iskra taka pocieszna była 🙂

I jest dalej 🙂 😎
I jest dalej 🙂 😎

no w sumie racja 🙂  zresztą widać to po zdjęciach
Shantowa, czarka, Lov, equi.dream, dzieki dziewczyny, mam nadzieję, że rudy będzie koniem dobrym, a nie tylko ładnym 😉

delta, mam tylko grzywkę przednią, bo bez koreczków to w sumie to go rzadko widuję 😉 Ale prawda, on z tych zdecydowanie włochatych (te fotki wrzucałam już kiedyś do KR). Jak go pierwszy raz oglądałam, to dopiero pod siodłem, jak mu się grzywka odgarnęła, okazało się, że koń ma jeszcze jedną odmianę na czole 😎

armara, masz 100% racji, ten brak długości to był największy argument na nie przed wyborem konia i sporo się z nim ścierałam. Za dużej nadziei nie miałam, przyjęłam, że będziemy po prostu bardzo tą krótkość uwzględniać w pracy. Ale proszę, moje zaciśnięte kciuki zostały wysłuchane i koń się wydłużył 😁 No i dorósł do swojej głowy :P

karolina_, on jest po Don Ricoss / Don Frederico. Charakter ma świetny, w obsłudze pieszczoch, pod siodłem pozytywny wesołek. Chłopak jest inteligentny i kontaktowy, trudno mu zrobić zdjęcie bez postawionych uszu. Podobno też bardzo szybko się uczy, ale tego z autopsji zweryfikować nie mogę 😉

Lov,szyję robi się z pracy, a nie z hormonów. Jak masz szyję tylko ogierzą, to jest taka trochę ściema i proteza, prawda? 😉 Ale serio, ogiera bym zostawiała tylko jeśli w stajni są dobre warunki na takiego (ogrodzenia, osobne padoki itd.), albo by nad nim wisiał plan B na stanówkę. U mnie się już w sumie 3 różne ogry wykastrowały 😉

zabeczka17, małe konie są naprawdę super fajne do jazdy, lekkie i zwrotne. Wiem co mówię, bo mam dwa takie teraz w stajni 😀 A kobyłka Ci naprawdę ładnie wyrosła.
karolina_, on jest po Don Ricoss / Don Frederico. Charakter ma świetny, w obsłudze pieszczoch, pod siodłem pozytywny wesołek. Chłopak jest inteligentny i kontaktowy, trudno mu zrobić zdjęcie bez postawionych uszu. Podobno też bardzo szybko się uczy, ale tego z autopsji zweryfikować nie mogę 😉

To super Ci sie trafilo, bo Donnerhalle potrafia byc malo jezdne, znam ich sporo i zaden do latwych nie nalezy. Planujesz go przywiezc do Polski czy jechac do Niemiec na treningi?
12 lutego 2011 14:21
quanta ale Rudy jest poprostu mega ! i ta szyja  🙇  👍  no  nie idzie sie nie zakochac ;] 😍
Lov   all my life is changin' every day.
12 lutego 2011 16:20
Sankaritarina, Quanta , nie nie, kastrować będę na pewno, tylko pytanie, kiedy... Nie mam pewności, że kastrując przed przyjazdem zajmą się tam nim jak trzeba...

A tak od razu po przyjeździe do nowego miejsca kastracja nie będzie problemem? Chciałam go pozbyć jaj jeszcze rpzed zajażdżką 😉
galopada_   małoPolskie ;)
13 lutego 2011 09:40
młody z dzisiaj.  💃

i wgląda w końcu doroślej  😂

i co mój koń mśli o zimie:

moja też już łysa, nie dość ze ogolona to pierwsza zaczęła gubić futro 🙂

melduję, że mój Tadzik wraca do regularnej pracy i treningu. Aż ciężko mi się patrzy na to jak wygląda po 3 miesiącach bez treningu tylko po sporadycznych jazdach. Zębowe problemy zażegnane, reszta w trakcie rozwiązywania. Mam nadzieje, że nabuduje się równie szybko jak klapła, bo aktualnie koń składa się z brzucha i nóg jedynie 🙁
Nic mi nie mówcie.. wczoraj wyleciało z mojej 1/4 futra dopiero, a cczyściłam ją z 1,5 h 😵

A tu młodziak rozdziewiczający juziowy komplet:

btw startujemy w konkursie "najmodniej" ubranego kunia na fb, jakby komuś się spodobał komplecik i uzyczyłby swojego kliknięcia, podeślę linka na PW (bo tu pewnie mody zjedzą :lol🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się