Pensjonaty we Wrocławiu
Od 11, ale nie zawsze Pani Ala przyjezdza o tej porze, czasem jest obsuwka.
mam pytanie 🙂
Czy ktoś może robił u dr Kmiecika ( chyba, że inny wet też robi ) badanie końskiego włosa ?
W zeszłym roku robiłam to razem z pełnym badaniem krwi i nie mogę sobie przypomnieć ile kosztowało samo badanie ... ktoś coś wie ?
Ruda H - w okolicach 100-150zł zdaje się.
A czy wiadomo już coś o stajni w Wojnarowicach? Ktoś przejął interes po p. Przemku (ŚP [ * ])? Podobno ktoś szykował się na zagrzewanie tam miejsca. Pytam z czystej ciekawości. Mam sentyment do tego miejsca. 🙂
Sharma, zdaje się, że Łaciata pisała coś o nowym właścicielu-Darku?
ale szczegółów narazie brak 😉
Aha, czyli nic nowego. Dziękuję Ovco. To właśnie chciałam wiedzieć. :kwiatek:
Mam nadzieję, że ktoś to "odziedziczy".
Sharma - nic nowego dzierżawca jest 🙂 A ja coraz bardziej zadowolona,a źrebiczka jeszcze bardziej z wygody i obsługi 🙂
Łaciata, a wiesz może czy ogłoszenia o pensjonacie pojawiły się w necie ? Jestem ciekawa któż to taki ten tajemniczy p. Darek
taggi dzięki, najlepiej będzie dowiedzieć się u źródła, wydawało mi się, że to było w okolicach 80 zł
Ruda_H - niestety Pan Darek jeszcze nie robił ogłoszenia.Skupia się na razie żeby w miarę szybko odmalować stajnie i porobić potrzebne rzeczy ,bo z tego co wiem to już ludzie dzwonią 🙂 Dopiero od 1 lutego ma ją w dzierżawie i dopiero od tego dnia mógł cokolwiek robić w stajni porządki itp. Wpadnij to poznasz osobiście 🙂
P.S. ładny avatarek z Hebciem :*
@rosek0, tak z ciekawości - gdzie trzymasz swojego konika? Na indywidualnych padokach, czy na pastwisku z klaczami? (z Giną, Diuną itd.) Od dawna jesteś? Zmieniło się tam jakoś ostatnio?
Ja się wyprowadziłem ze Strachowic pół roku temu i nie żałuję. Choć miała ta stajnia i swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów, jak mówił obywatel Ochódzki Ryszard 😀
Pozdrawiam
@rosek0, tak z ciekawości - gdzie trzymasz swojego konika? Na indywidualnych padokach, czy na pastwisku z klaczami? (z Giną, Diuną itd.) Od dawna jesteś? Zmieniło się tam jakoś ostatnio?
Moja chodzi z końmi właściciela , z tymi dwoma 3latkami 😀
Ma sie zmienić na lepsze na wiosne ,czyli bedzie robione podłoze na ujezdżalni i dach na lonzowniku.
Ja jestem od srokatej Rosy (jedyniej srokatej w naszej stajni ;D ) napewno mnie kojarzysz 😉
A gdzie teraz stoisz , ze nie żałujesz?
A, no oczywiście 😉 Pamiętam jak Rosa wwiozła Cię na grzbiecie do boksu w drodze na lonżownik 🙂
Jesteśmy w Smolcu.
To, co mi się szczególnie podobało na Strachowicach, to rosnąca grupa naturalesów 🙂
Pozdrowienia dla wszystkich oraz Gienia 🙂
A, no oczywiście 😉 Pamiętam jak Rosa wwiozła Cię na grzbiecie do boksu w drodze na lonżownik 🙂
Jesteśmy w Smolcu.
To, co mi się szczególnie podobało na Strachowicach, to rosnąca grupa naturalesów 🙂
Pozdrowienia dla wszystkich oraz Gienia 🙂
Hahaha, no tak ,trudno to zapomnieć 🏇
A co do naturalesów to mamy całego jednego 🤣
Ja stałam na strachowicach kilka lat temu i musiałoby się naprawdę duuuużo tam zmienić, żebym poleciła to miejsce 😉 jedynym plusem była chyba lokalizacja i to, że konie cały dzień stały na dworze...
E tam, jest więcej plusów - mesz 2x w tygodniu, niezłe siano, czyste boksy, stajenny na miejscu (nad stajnią więc wszystko słyszy), nowe belki (na które się składałem, a nie miałem okazji wykorzystać), ponoć ma być wymiana podłoża na ujeżdżalni. Nie ma wprawdzie hali, ale lonżownik jest duży i zadaszony, więc można pojeździć przy opadach. No i cena jak na miasto jest atrakcyjna.
Co do koni na dworze, to do wyboru indywidualne padoczki i grupowe pastwisko.
@rosek0 - no jak to jednego. Paweł i przecież Iza też jeździ bez niczego (na samym cordeo). I jeszcze ktoś, kogo znałem tylko z widzenia... I coś mi się kojarzy, że Ty również 🙂
Ja to oczywiście mówię w pozytywnym kontekście. Sam bym się chętnie wciągnął, gdybym miał kogoś, kto mnie poprowadzi. Almera chodziła trochę w cooku i czasem wsiadamy bez wędzidła, ale to jest tylko wożenie, bo nie da rady jej zebrać.
Pozdrawiam
Ja stałam na strachowicach kilka lat temu i musiałoby się naprawdę duuuużo tam zmienić, żebym poleciła to miejsce 😉 jedynym plusem była chyba lokalizacja i to, że konie cały dzień stały na dworze...
No to chyba sie sporo zmieniło, bo ja moge polecić z czystym sumieniem, nie ma luksusow ale konie mają naprawdę dobrze. Tak jak wspomniał Bodiniusz jest duzo plusów, sa tez minusy, jak wszędzie.
Bodiniusz , my tez się tylko wozimy 🏇 Pawel bardziej poszedł w western rekreacyjnie, Iza skacze a ja wszytskiego po troche, chociaz teraz skupiłam sie bardziej na tej jeżdzie na cordeo ale dalej to jest tylko wożenie się ;D Takiego naturalsa od A do Z to mamy jednego (pan od siwej) 😀
mamy tu kogoś z Partynic ?
Jaka jest szansa na boks w okresie wakacyjnym ? ( potrzebny będzie na jeden miesiąc )
Kiedyś słyszałam, że pensjonariusze często wyjeżdżają z końmi na wakacje, jak to ma się teraz ?
Ruda latem zawsze możesz wstawić do boksu letniego, ja kiedyś wstawiłam konia na jakiś czas właśnie do letniej stajni, to jest kwestia jednego telefonu do biura.
www.wietrznastajnia.cba.pl - ogłosili się niedawno na internecie 30km od Wrocławia,nie wiem czy była mowa tu o tym,ale wstawiam.
ovca, jest to zawsze jakieś wyjście ... chociaż wolałabym go uniknąć 😉
ja jakoś nie mogę uwierzyć, że na Strachowicach będzie lepiej.... 😉
i poza lokalizacją i padokami które są niewątpliwym plusem, zauważam tez spoooro minusów
ja jakoś nie mogę uwierzyć, że na Strachowicach będzie lepiej.... 😉
i poza lokalizacją i padokami które są niewątpliwym plusem, zauważam tez spoooro minusów
Jak na stajnie we Wro , naprawde wypadaja dosc dobrze, a minusy są wszedzie 😉
Stajnia Wojnarowice BESTSELER
http://www.hipodrom.stadniny.pl/oferty/1296674377I już mamy ogłoszenie na internecie pierwsze 😅
Od czegoś trzeba zacząć 🙂
A ja stoję w Wierzbnej i jestem mega zadowolona, oczywiście koń także 🏇
Stajnia nazywana przeze mnie końskim hiltonem 🙇
Takie warunki i ludzie to marzenie każdego 😀
Tylko szkoda, że tak daleko 🙁
eeee droga szybka więc nie narzekam 🤣
Łaciata -> No to widzę, że stajnia działa. 🙂 Stoisz aktualnie w Wojnarowicach?
Sharma - stoję od samego początku tam 🙂
byłam raz w wierzbnej jak jeszcze wszystko się budowało i już wtedy stwierdziłam ,że będzie fajna stajnia znaczy się ładna i funkcjonalna. Przypadkiem załapałam się na imprezę więc jeśli stoi tam taka ekipa jak wtedy na imprezce była to musicie mieć wesoło 🙂😉
niedługo z dziewczynami robimy ściepkę na paliwko i objazd po różnych pensjonatach 🏇 pierwsza wyprawa to będą ozorowice, krzyżanowice, cały ramiszów, godzieszowa i może wielka lipa jak kasy starczy🙂😉
o ile ktoś wpuści do stajni takich wieśniaków z grobli jak my 🙂😉
Matrix69 -> I słusznie. Raz się wyda, ale przynajmniej będziecie miały świeżutkie informacje o pensjonatach w okolicach Wrocławia. 😎