Nastrojowe i klimatyczne zdjęcia

Presja od kiedy to  zawsze : nastrój + klimat = nadzwyczajność ?  Wrażliwość wrażliwości na to samo nie zawsze przecież jest równa, bo byłoby nudno 🙂
czułość...
A mnie się tam jedno podoba
http://stajniaoltrans.pl/Galeria9/index.html#23
pomijając styl jazdy z pozostałych ujęć.
ewamłoda- Powiem Ci że w sumie mało mnie interesuje czy w ogóle trafiają do Ciebie moje uwagi czy nie, ale uwierz mi że większość osób woli się nie odzywać już w tym wątku bo jest regularnie atakowana w ramach riposty przez takich jak Ty którym wydaje się że ich dzieło to mistrzostwo świata. Wytłumacz mi proszę, jaki klimat i nastrój miały zdjęcia wstawione przez Ciebie na stronie poprzedniej? Ucięty pysk, ucięty koń tyle że czarno biały i to jest ten klimat? Bronię wątku bo go bardzo lubię, i denerwują mnie zdjęcia które wstawia się chyba dla samego wstawiania licząc na cud .

czeggra1- Oglądałaś w ogóle ten wątek, widziałaś jakie zdjęcia tu były? Koń jedzący siano w boksie to nic nadzwyczajnego, sorry.
Presja, niestety popieram Twoje zdanie. Wiekszości brakuje KLIMATU, który ma zionąć od zdjęć! Oglądacz, taki jak ja czy Presja nie zna okoliczności robienia zdjęcia, np. czy koń na fotce to wredna zołza i akurat wyszedł genialnie, czy potulny misio, który wg. wstawiającego sam w sobie nadaje się do klimatyczności. Czasem przydaje się trochę obiektywizmu w stosunku do własnych prac 😉
Nie uderzam do nikogo personalnie.
cienie fajne, ale kadr kiepski
MsCarmen- Nie znasz się, popatrz w jego oczy  😁
Presja no pewnie, że się nie znam 😁 szczypioruję!
Zgadzam się z Presją, połowa z was (najczęściej szczypiorki) mają parcie na szkło...
nie wiem, chcą zaistnieć na forum czy jak?
Te zdjęcia nie oddają klimatu, nadają się na fotoblożka, a na pewno nie do tego wątku. Tam możecie spoglądać konikowi w oczka i rozczulać się.
Cierp1enie, Mówiąc "parcie na szkło", masz na myśli na aparaty fotograficzne?
To, niestety, nie tylko tutaj. To wszędzie 😵
Raczej na szkło ekranu  😁
Wydaje mi się że pasują.?

http://re-volta.pl/galeria/foto/28934
okrąglakowe "jezioro"  🙄

http://re-volta.pl/galeria/foto/28935
i takie padokowe  😉
Wydaje mi się że pasują.?

Co do pierwszego - masz rację. Wydaje Ci się.
Sankaritarina - bardziej chodziło mi o parcie na szkło ekranu 🙂 bo we wpływie treningu też wstawiają byle zaistnieć na forum..
to jakaś plaga  😵
co do parcia na aparaty fotograficzne o tak masz rację 🙂

Presja - Ty znasz moje myśli  😁
Zdjęcia z ostatniej sesji  😉
Siwy i Ja

i Siwy i Kaka (fatamorgana)
Z dzisiaj, po południu. Koń Widiusz

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
09 lutego 2011 12:36
Strzyga genialne!  😍
😉
Widok tego siodła wprowadził mnie w bardzo przyjemny nastrój. Dziękuję :kwiatek: 💘
Jeszcze jedno
omnia   żeby zobaczyć świat, trzeba przejść przez próg
09 lutego 2011 14:29
wg mnie dokładne określenie nastrojowości i klimatyczności zdjecia jest bardzo subiektywne, co w wielu wypadkach utrudnia ocenę stopnia w/w cech. dla mnie wiekszość zdjeć z ujeżdżelni oraz owych nudnych i banalnych zachodow słońca jest mało nastrojowa, a bardzo nastrojowe jest pierwsze zdjecie u kuco, bo kojarzy mi się z wiosennymi roztopami. rozumiem, że niektóre zdjecia moga być kiepskie jakościowo, albo rzeczywiście nienatrojowe zupełnie, ale ogolnie to trochę jak ze sztuka da sie ocenić warsztać autora, co w kim wzbudza jakie emocje to kwestia subiektywna. niestety.
kasiaaddham, pierwsze zdjęcie jest strasznie krzywe, a głowa jeźdźca jest ucięta w dziwnym miejscu - ni to zamierzone, ni przypadkiem (choć skłaniam się ku drugiej opcji), jakościowo też słabe...
Też z wczoraj... takie mniej końskie, ale stajenne klimaty są 🙂
Zapraszam też do poprzedniego (kilka postów wyżej)

Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
09 lutego 2011 17:40
koniara79 zdjęcie  genialne !  😍  takie  zdjęcia  ,  więcej poproszę 🙂
Może to wam się spodoba, wybaczcie jakość zdjęcia.
To jeszcze kilka 🙂

Niedawno zrobione, nie idealne technicznie, ale jakoś mi się spodobało (wiem, wiem zachód słońca hehe)

Z tego samego dnia, co poprzednie:

Też z wczoraj z tym samym koniem, którego pokazywałam kilka postów temu, tylko z drugiego, panierowanego profilu hehe

koniara79, Strzyga, theklaudia naprawdę nastrojowe zdjęcia  😜
dodaje jakieś nie wiem na ile są klimatyczne ...bo dla każdego coś innego

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się