Kącik Małolata...:D

nightmare, jak masz dużo czasu to wbijaj do mnie  😁
nightmare   Dobra Lama nie jest zła <3
05 lutego 2011 14:53
Oj prestige ...
Weź ja mam totalnie beznadziejną sytuacje.
Nie mam konia bo nie mam stajni, nie mam stajni bo nie chce jeździć, nie chce jeździć bo nie mam konia (Budynia)  🙄

niemiłek ok chętnie ale... gdzie to jest ?  😀
trupka   Czterokopytne uzależnienie ;)
05 lutego 2011 14:54
Prestige, a ile masz lat?Z ciekawości pytam.
Byłabym na Torwarze ale mam koncert GRUBSONA wtedy:<
nightmare a nie ma w Warszawie żadnych ciekawych kursów, wystaw, spotkań? Na pewno coś jest, trzeba tylko poszukać, w końcu to nie 'Kozia Wólka', żeby nic się nie działo 😉

Hermes , dla tego nie wiele ludzi jeździ konno - każdy tylko o dzierżawie myśli , a żeby sobie kupić jakiegoś taniego 3 latka i go sobie układać to nieeee , ja nie umiem . Żal .
Też miałam kiedyś 13 lat, chciałam mieć konia tu i teraz, podbijać świat. Piękne marzenia, ale po tym tekście zaczynam się bać  😲
niemiłek ok chętnie ale... gdzie to jest ?  😀

pod Krakowem, jeśli byś się sprężyła to może i na nogach byś doszła  😂
niemiłek ja Cię muszę w końcu odwiedzić!  🙂
05 lutego 2011 15:01
Niemiłek   😀 To idę na piechotę !  🏇

JA CHCE JUŻ TORWAR!  😎
tylko pewnie nie dowiem sie gdzie sa bilety  🙄 i nie kupie i nie pojdę.  😵
moje szczęście...
Graba.   je ne sais pas
05 lutego 2011 15:10
nightmare a nie ma w Warszawie żadnych ciekawych kursów, wystaw, spotkań? Na pewno coś jest, trzeba tylko poszukać, w końcu to nie 'Kozia Wólka', żeby nic się nie działo 😉

Hermes , dla tego nie wiele ludzi jeździ konno - każdy tylko o dzierżawie myśli , a żeby sobie kupić jakiegoś taniego 3 latka i go sobie układać to nieeee , ja nie umiem . Żal .
Też miałam kiedyś 13 lat, chciałam mieć konia tu i teraz, podbijać świat. Piękne marzenia, ale po tym tekście zaczynam się bać  😲

Mnie cały ten wątek przeraża, a Prestige to już szczególnie :P
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
05 lutego 2011 15:10
nightmare, ok, to się zgadamy i zabiorę ci do siebie do stajni 😀 Bilety na Torwar prawdopodobnie będą dostępne jak tylko będzie wiadomo co i jak w pasi-koniku 😀
prestige, będę w Giżycku na 2 dni :P
idziosława, tylko powiedz kiedy, bo muszę posprzątać  :oczopląs:

nightmare, bilety, w zasadzie na wszystko, dostaniesz w Empiku  😉
05 lutego 2011 15:13
pytałam w empiku. I dostałam taką odpowiedź
"CSI? co to jest ?  🤔  możesz przeliterować?"

😂

Ej no... nie rozumiem o co chodzi z tymi 13latkami co chcą konie... jak do mnie do ...  🙄
05 lutego 2011 15:20
Ja już wiem, że własny koń to nie takie hop-siup, że to liczy się z tym, że nie mogę sobie tak po prostu wyjechać i mieć wszystko w du*ie. Teraz czuję się na tyle odpowiedzialna, że byłabym w stanie poświęcić te niewyjeżdżanie dla konia, a do dziadków jak jadę na wakacje to co za problem wziąć na 2/3 tygodnie konia, tam jest stajnia, do której bym mogła go wstawić na ten czas. 😀 Nawet moich dziadków znajomi mają stajnię z 150m od dziadków.
05 lutego 2011 15:22
Ja nie chcę konia. Ja bym się bała odpowiedzialności...  😵
Jedyne co ja chce to móc pojechać do Budynia, wyprzytulać, wycałować ...
05 lutego 2011 15:35
nightmare, dokłądnie, nie chce konia bo boje sie odpowiedzialnosci!
trupka ja to samo, ale z drugiej strony te wszystkie dzierżawy, rekreacje są do d**y, ale to moja opinia.
05 lutego 2011 15:39
Przez ojczyma ciasto spalone  😵
Hermes podobno węgiel jest zdrowy 😎 Bardzo się spaliło?
05 lutego 2011 15:42
idziosława, zależy gdzie trafisz tak naprawde.
DLa mnie dzierżawa jest super rozwiązaniem właśnie dla dzieciaków 13-18 lat.
Graba.   je ne sais pas
05 lutego 2011 15:43
idziosława, co złego w dzierżawie? Ależ oczywiście, że lepiej kupić konia(najlepiej trzylatka, niezajeżdżonego)po roku niedzielnego jeżdzenia.
Jaka jest średnia wiekowa tego wątku? 10, 11 lat?
trupka tyle, że nigdy nie wiesz co z koniem możesz zrobić i czy dostanie ci się za to czy nie. Albo właściciel w każdej chwili może stwierdzić, że nie opiekujesz się nim wystarczająco dobrze. Zawsze gdy dzierżawiłam jakiegoś konia męczyła mnie niepewność.
Graba. oczywiście, zależy na kogo trafisz. Ja trafiłam źle i myślę że lepiej mieć własnego konia, a dzierżawa jest świetnym "wprowadzeniem". I to jest tylko moja opinia.
05 lutego 2011 15:46
idziosława, no trochę tak 😁

Graba., ten wątek jeszcze niedawno był fajny, bo były tu osoby od 14/15 w górę, a tu nagle wysyp 10/11 lat 😵
Graba, pięknie to ujęłaś.
Idę spać
Hermes akurat w tym momencie nie ma nikogo kto ma 10 czy 11 lat, przynajmniej tak mi się wydaje.
I gdybym miała kupić konia (co pewnie nigdy nie nastąpi) to nie kupiłabym niezajeżdżonego trzylatka 😎, a raczej bardziej doświadczonego konia.
05 lutego 2011 15:52
idziosława, dokładnie. Jeżeli ktoś ma małe doświadczenie w jeździectwie to po jaką cholerę się pchać w młodziaki, z którymi sobie na pewno bym nie poradziła. Ja np konia którego będę kupować (Ikarię 💘 ) ona ma 12 lat i jak dla mnie na zaczęcie poważniejszej przygody z jeździectwem, typu zawody, itp, to idealny koń, bo może wiele nauczyć.
posiadanie konia to absolutnie nie jest hop siup 🙄. poza tym na pewno trzeba mieć pomoc i "błogosławieństwo" rodziców. ja co prawda dostałam konia w wieku 11 lat, ale była to przemyślana decyzja, po prostu na koniu szkółkowym nie osiągnęłabym niczego, a miałam się brać za sport. wyszło jak wyszło, może to i dobrze. rodzice jednak powinni się trochę orientować w tym temacie i nie spełniać tego jako nagłego Misia Widzimisia.
no, a do mnie Rudy już przyjechał. wszedł do przyczepy koncertowo, ale stworzyliśmy mu do tego niezwykle przyjemną atmosferę 😎. postał godzinę w stajni, teraz już wszystkie konie latają razem. dostał kilka kopniaków, kilka oddał, ale teraz już wszystkie razem grzebią w kałuży. fajny koń, uwielbia wszelkie mizianie, jest bardzo grzeczny i sympatyczy. no i cudny jest  😜 i jaki ma ruch! wspaniały zwierz. Happiowa wpadaj! xP
Hermes właśnie... Ja pewnie nie kupiłabym konia młodszego niż 7,8 lat. Doświadczony koń powinien uczyć młodego jeźdźca, a doświadczony jeździec młodego konia.
05 lutego 2011 15:57
ankers, skąd ty jesteś? To też cię odwiedzę ;D
idziosława, no właśnie. Ja miałam taki pomysł, że aaa kupię sobie źrebaka będę go wychowywać i go sama zajeżdżę, a tu psikus, bo bym nawet go poprawnie w chodach nie nauczyła, a tak to teraz wróciłam do podstaw, których w ogóle nie miałam i teraz dopiero bym mogła pomyśleć o takim manewrze za 5 lat jak będę na swoim i będzie mnie na to stać.
wschód, ok. 40 kilometrów od przejścia granicznego w Terespolu 😉.
05 lutego 2011 16:06
ankers, a to nie ciut mi za daleko ;P

Ja chcę taką pogodę 😵

Mam jeszcze porównanie jaka Ikaria jest w porównaniu ze mną 😁
idziosława   a miałaś podpisaną umowę dzierżawy? Jak właściciel ma podstawy do tego, by czepiać się, że dzierżawca nie opiekuje się jego koniem, to ja się mu nie dziwię, naprawdę.

ankers wstaw zdjęcia, aaa kocham rude  💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się