jak bede nastepnym razem to je nizej poloze ale ono i tak zjedzie niestety to moge zagwarantowac...i tu jest ten problem. podogonie nie wiele daje i kon sie Wkurza na nie strasznie =/
jak polozysz je nizej, to potem przesun je o kolejne 5 centymetrow i od razu dopnij popreg.
podogonie nie "zabetonuje" siodla, a pewnie z taka silą siodlo ucieka do przodu, ze az koniowi to moze bol sprawiac jesli ma podogonie. podogonie moze pomagac, ale nie odwali czarnej roboty - w pierwszej kolejnosci siodlo musi byc dopasowane.
problemem nie jest przesuwanie sie siodla (to jest tylko OBJAW). problemem jest PRZYCZYNA przesuwania. jak pisalam - obstawiam, ze masz siodlo za wąskie.
Dramka, poniekąd 😉 jakby mój kon mial taką grzywe to nie wkladalabym mu w te grzywe siodla 😉 ale moj kon nie mialby takiej grzywy, moj kon mialby sport-loczek i tyle 😉
acha,
sakura, prosze, pierwsza lepsza z moich fotek (szukałam na szybko, to nie jest niestety ideał jeszcze 😉), gdzie jest ujecie z profilu. zobacz ile ja mam konia przed soba: całą szyje i jeszcze kłąb widze przed siodłem. zobacz gdzie jest popręg. zobacz gdzie jest konska przednia noga w relacji do popręgu.