Końska rewia mody cz. 3
haha teraz voltowicze bedą sie o nie bić
wątek zamknięty
fantazja nr 25 i 26 z czaprakow hkm to ciemny i jazsniejszy szary?🙂
ma ktos moze te odcienie na koniu?🙂
wątek zamknięty
madzixx - szczerze to nie wiem, w okserze jest kolor szary i stalowy, a czy to te- nie wiem. to zdjęcie mam z niemieckiego ebay dawno temu ściągnięte.
wątek zamknięty
kiedyś o doppio mówiono że to jest to samo co euro-star tylko z inną metką, dlatego tańsze, teraz o tych że to niedoróbki hkm, okazuje się że "prawie jak" hkm bo z inną spodnią stroną i proszę, chwilę potem awans społeczny, to są ex-euro-stary!
weźcie troszkę na wstrzymanie już lami-cell zamszowy miał się okazać padem anky z inną metką i przepikowaniem, i kilka innych podobnych przypadków też było.. to że coś wygląda bardzo podobnie nie oznacza z miejsca że jest produktem tego samego producenta
jakość jakością, nie podważam, nawet prywatny krawiec może użyć świetnych materiałów i zrobić ekstra czaprak czy derkę - porównywalną lub lepszą od wielu markowych - ale nie znaczy to że ten krawiec szyje dla euro-stara a założę się - niech puści w ruch serię fajnych jakościowo produktów "prawie jak", bazowanych na stylistyce jakiejś firmy - jak p. marek i jego ogłowia robione na wzór markowych, na podstawie zdjęć i opisów dawanych przez ludzi - i rzuci plotę że to niedoróbki ekstra marki i już ma zagwarantowany obrót
swoją drogą - może p. marek produkuje tajemnie ogłowia dla kieffera lub stubbena
wątek zamknięty
K_cian - prawda jest taka, że owijki i czapraki dla Euro-Stara były produkowane w Polsce. Teraz już od jakiegoś dłuższego czasu nie są. I właśnie u tego Pana z Allegro.
Tak się składa, że mam 2 czapraki od niego i jeden bardzo stary Euro-Star zielony (już mega przetarty) i nie różnią się niczym.
Oba się przetarły
(zreszto kiedyś ktoś dostał od niego po prostu czaprak z metką Euro-Stara,(ja akurat trafiłam na Hippoland i Doppio).
Miał jeszcze owijki, których także nabyłam jeden komplet. Niestety nie mam starszych owijek Euro-Stara akrylowych i nie mogę porównać, ale te są rewelacyjne (duże lepsze od owijek ES kupionych pół roku temu, również akrylowyh tylko, że w kolorze ecru).
wątek zamknięty
k_cian napisał: goha oj masa jest, własciwie wszystkie ooto schumachera są z tymi kryształkami, passiery także, zerknij na ich strony i katalogi, schockemohle też ma z ich kryształkami, podobnie euroriding
wiem, wiem że mają - tyko mi nie o takie chodzi 🙂 nie taki na skórze tylko takie co same koraliki są ze sobą połączone... nie wiem jak to wytłumaczyć
wątek zamknięty
k_cian
Czesto to co piszesz jest prawdziwe, ale czasem nie.
W biznesie powszechne jest, ze w tym samym miejscu produkowane są towary dla kilku marek.
I przykładowo Lamicele Prahdy są podobno szyte przez tych samych wykonawców, co pady Anky. A nikt nie pisał, ze są takie same z inna metką - bo wystarczy spojrzeć na krój...
Znam jeszcze z innych gałęzi biznesu przykłady jak IDENTYCZNE produkty szyte są dla dwuch marek różniących sie stylem marketingu (coś jak różnice w cenie w dwuch sklepach tego samego prduktu zależnie od lokalizacji itp- ale tu zamiast dwuch sklepów dwie inne marki). Ale nie wazne 😉
wątek zamknięty
Też tak myślę. To samo z ochraniaczami szytymi dla Eskadrona i Escapade.
W sumie mi to naprawdę wisi, gdzie kto co szyje, tak tylko mówię
wątek zamknięty
To samo z ochraniaczami szytymi dla Eskadrona i Escapade.
Niby tak, ale.... Mam i Eskadrony i Escapade i niestety, ale Eskadrony juz niezle dostaly w kosc i zupelnie nic im nie jest. A w Escapade poprzecieral sie neopren ( nie jakos znaczaco, ale roznica w stopniu zuzycia jest). Ochraniacze kupione niemal w tym samym czasie. Moze przypadek, nie wiem.
W sumie to miedzy podstawowymi Eskadrona a tymi Escapade to nie ma za bardzo roznicy w cenie. Eskadron 169zl, Escapade 149zl.
wątek zamknięty
K_cian- ale faktem jest, że ta spółka szyje na zlecenie zagranicznych firm jeździeckich. Szyli też bluzy polarowe dla Prestige'a. Też końcówkę serii puścili na allegro za śmieszne pieniądze. Kupiłam dwa. Potem porównałam na targach z bluzami na stoisku gdzie były sprzedawane produkty Prestige'a i to były DOKŁADNIE te bluzy z bardzo charakterystycznym polarem prążkowanej grubości.
A to jest właśnie ta bluza (nota bene ma już kilka lat i jest w idealnym stanie)
wątek zamknięty
Klami, tak też się zdarza.
Np. mój jeden czaprak od Elbarta się przetarł a drugiemu nic nie jest. Niektóre z czapraków Eskadrona też są już dużo bardziej zużyte niż inne tej samej firmy, kupione w tym samym czasie..
Tak jest bardzo często.
wątek zamknięty
dorotheah, laguna ależ oczywiście, zgadzam się że to nie jest żadna reguła i owszem zdaża się, ale same nie zaprzeczycie, bardzo łatwo ulec pogłoskom i się skusić bo ponoć to te same, a że wyglądają podobnie... prawie jak
dorotheah sama przyznaj - nie mogą to być krzywo przepikowane hkm skoro meriał spodni jest totalnie inny niż mają hkm a jednak pogłoska jest powtarzana i niektórzy nawet tu na volcie twierdzą że to hkm..
o padach anky zdaje się nie doczytałaś, bo napisałam, że z innym przepikowaniem -> a to samo w sobie wyraźnie mówi że jednak w innej formie (nie mniej materiały i wykonanie ponoć te same jak twierdzisz ) - anky miałam, miałam też okazję porównać z lami-celem - dla mnie kolejny raz PRAWIE JAK, zdecydowanie nie te same materiały.. podobne owszem, ale odbiegające jakością na korzyść anky.. a to że w jednej fabryce powstały nie znaczy, że to te same jakościowo materiały
i znów, nie ma reguły, różnie bywa ale nie ma co brać wszystkiego za jeden pewniak...
tym bardziej że każda marka ma produkty zarówno eko jak i te lepsze, wyglądają tak samo a jednak.. no właśnie.. 😉
wątek zamknięty
czy ktos z was posiada/uzytkuje ochraniacze transportowe firmy BUCAS?
http://24konie.webity.pl/product/ochraniacze-transportowe-bucas-821/
wątek zamknięty
gdzieś czytałam <na starej volcie chyba> ze t oświetne ochraniacze. ale kosmicznie wyglądają ;p cena też kosmiczna ;p
wątek zamknięty
cena kosmiczna, to prawda
ale u zachodnich sasiadow mozna juz od ok 300 zl dostac nowe na ebayu
ale jak ogladalam zdjecia u producenta to jeden ochraniacz sie obnizyl lekko. zastanawia mnie, czy przypadkiem nie beda sie zsuwac
wątek zamknięty
wydaje mi sie ze ochranaicze z tekiej firmy i za taką cene nie powinny sie zsuwać anie nie powinno sie nic z niemi dziać
wysyłam do Ciebie PW
wątek zamknięty
k_cian
Że nie doczytałam to, sorki.
Co do nowych Prahd LC i padów Anky. O wspólnym wykonawcy i material-E wierzchnim info. mam od poważanego producenta (- innej marki ). Dotykałam kilka padów Anky i wiele Prahd (z różnych partii). Sama użytkuje pad ANKY i dwie Prahdy. W porównaniu znajomych (-aż się upewniałam) i moim, materiał wierzchni jest faktycznie identyczny (a spód jest podobny; wypełnienie ciężko porównać). Dla mnie sprawa jest jasna 🙂 A jeśli ktoś myśli inaczej, taki laif - może np. miał do czynienia z padami Anky z innych partii (niektóre 'spórchlały' się podobno). Nawet jeśli to wersja eko to przy różnicy cen o niemal 100% - proporcje są super. Ja świadomie wybrałam (pikowanie, krój i kolory mnie urzekły) i uwielbiam równie mocno pad jak i czapraki. Od kiedy je mam, jakoś nie potrafię założyć nic innego.
Też wyłapałam i zgadzam się całkowicie, że potnik "taki jak HKM, ale z innym spodem" to już nie jest HKM /ani produkt identyczny. Może co najwyżej jest podobny.
O Escapade kiedyś przeczytałam, ze mają identyczne „skorupki jak Eskadron”. Można pomyśleć, ze może neopren, gumy, szwy są inne. Nie wiem. Obojętne mi to tak samo, jak sprawa LC. Ale lubię swój komplet Escapde (a samą skorupę wg mnie mają lepszą niż np. Tattiniaki, Hampy, Lamicelle, Mustangi itp. ).
Interesują mnie zazwyczaj fakty a nie opinie (opinie badam, sceptycznie do nich podchodzę). A identyczny jak do opinii mam, też zdrowy dystans do "marek" . Łapię schematy działania marketingu takich firm i to co składa się na cenę kreowania marki. I wiem, że jest możliwe znalezienie całkowicie identycznych produktów (poza gwarancjami itp.) pod innymi markami. Jeśli dobrze rozumiem, to bulwersuje Cię zwyczajne naciąganie podobieństwa produktów – do identyczności (zazwyczaj bez poparcia faktami). Racja. Spokojnie . W każdym bądź razie luzik, bo to błaha sprawa , a myślimy zasadniczo chyba podobnie
Losieczka
Super prezentują się te ochraniacze transportowe. A ten jeden to się chyba nie osunął tylko ma taki profil (co widać na drugim-łuk w dół ).
wątek zamknięty
Ja myślę, że lubisz swoje Escapade
A co do LC i Anky- ale to już byłooo...
wątek zamknięty
no ba, gdyby zabrakło dystansu do czegos co ma metkę to przyszloby nie raz zbankrutować wiele firm nabrało nieładnego zwyczaju wypuszczania tańszych w produkcji ale i jednocześnie gorszych jakościowo produktów za ceny tych exclusive.. dlatego też kupując sprzęt kieruję się czymś innym niż sama metka - ale też nie stać mnie na to by kupować pierwsze lepsze byle tańsze (choć bywa - jak w przypadku hkmów drobnopikowanych - że wcale te tańsze produkty nie są gorsze od tych teoretycznie lepszych, a wręcz na odwrót)
dlatego wierz mi nie musisz mi tłumaczyć aż tak swojego stanowiska - bo rozumiem, wiem ile potrafi kosztować sam napis na metce i jak bardzo podniesie on wartość produktu - nie raz kilkukrotnie..
ale nie zmienia to faktu i wciąż trochę mnie bawi te podejście - nie wszystkie plotki tego typu są prawdziwe, tym bardziej jeśli coś jest okrzykiwane, że to ten sam produkt co x, potem inni mówią że to to samo też co y, ale podszycie inne itd itp.. nie dajmy się zwariować
btw. ja cały czas jestem na luzie a już tym bardziej jestem spokojna nie moje firmy i nie mój interes żeby miało mnie to ruszać bądź emocjonować
w sumie nie wiem jak Tobie, dla mnie to całkowicie leciusieńka i pozbawiona większego zabarwienia emocjonalnego rozmowa
wątek zamknięty
Burza
Faktycznie bardzo lubie ten komplet -voltozastępczy kwiatek dla Ciebie.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce7061228ba219c3.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/194748f223912985.html
k_cian
Mnie właśnie denerwuje stopniowo pogarszający sie produkt w tej samej cenie. Dlatego zazwyczaj kupuje dopiero jak sama coś dotknę, porównam itp. Trzeba wszystko przecież najpierw podotykac ...
wątek zamknięty
ktoś jeszcze ma pomysł na jakiś ładny biały czaprak?
wątek zamknięty
korsik- a IW?
wątek zamknięty
Jeśli chodzi o ładny, biały czaprak to mi się podobają Euro-stary Super Light Cord. W pasi-koniku widziałam biały z błękitno-granatową lamówką- dla mnie cudo 🙂
http://pasi-konik.pl/pl,product,108185,eurostar,czaprak,super,light,cord.html
wątek zamknięty
Krosik a pad Anky? Ja się w końcu skusiłam i nie żałuję
wątek zamknięty
fin- są ubrania ale nie o to Ci chyba chodzi nie ? ;]
raczej mam na myśli ochraniacze, czapraki 🙂
Czy ktoś ma zdjęcie w realu derki Eskadrona w kolorze negro (nowa kolekcja) ? Najlepiej oddające kolor 😀
wątek zamknięty
korsik111 napisał: ktoś jeszcze ma pomysł na jakiś ładny biały czaprak?
hehe, wreszcie jakies pytanie na które moge w tym KOLOROWYM wątku odpowiedziec
z posiadanych przeze mnie bialych czaprakow:
- equest (pikowany w małą kratkę)- rewelacyjna jakość, bardzo dobrze uklada sie pod siodlem, bardzo dobrze sie dopieral. moim zdaniem zdecydowanie wart zakupu
(lepszych zdjec niestety nie mam, ale poproscie marti - pozyczalam jej go na zawody 😉)
- eurostar max - bardzo fajna jakosc, dobrze sie uklada. ma u mnie plusa za wielkosc 🙂😉 bardzo dobrze sie pierze, chociaz czase trzeba przejechac szczotka po szwach, bo jakis brud tam lubil zostac 😉)
- lamicell elegance - sporo osob na niego narzekalo (niektorym nie podoba sie to, ze jest taki duzy, innym, ze jest szmatowaty (miekki, a sztywny jak wiekszosc czaprakow), jeszcze inni narzekali na niego, ze szmacieje (niszczy sie) w praniu, ze z pralki wyciagaja wymieta szmate). ja jestem z niego zadowolona - cena adekwatna do potencjalnego zeszmacenia (co mojemu sie nie zdarzylo jeszcze a drecze go strasznie, bo to moj ulubieniec). podoba mi sie to, ze jest taki duzy, lubie to, ze jest mieciutki 🙂
(przed haftowaniem)
(po haftowaniu 😉)
- schockemohle coach - bardzo ladnie sie uklada, dobrze sie pierze. nie mam do niego zastrzezen i bardzo lubie 🙂
- ankypad - (akurat na zdjeciu offwhite, ale odczucia te same co do bialego) - ladnie sie ukladal, dobrze dopieral. zrezygnowalam z niego, bo pod moje siodlo byl troche za maly, a to mnie irytowalo 😉)
- stubben - moj ukochany wszechczasow - nie do zajezdzenia. dostalam uzywany (kilka lat), potraktowalam wybielaczem i jest jak nowy. idealnie uklada sie pod siodlem, idealnie sie dopiera. material wierzchni to taki jakby meszek - ani ciutke nie przesuwa sie pod siodlem. moj absolutny ulubieniec 🙂😉
(wybaczcie - musicie mi uwierzyc na slowo, ze on jest taki wspanialy, bo nie mam ani jednej fotki, na ktore byloby go widac w pelnej krasie. postaram sie to odrobic jak kon juz wroci do pracy 🙂😉
to jest ten model i tak wygląda pikowanie:
Z innych czaprakow, ktorych sama jeszcze nie uzywalam, ale widzialam i obmacywalam:
- IW - moim zdaniem sliczne, nie wiem jak z jakoscia (podejrzewam, ze niezle 😉), ale zdecydowanie robia wrazenie 🙂
- kavalkade - z kategorii nie do zajezdzenia 🙂 do tego ladne 🙂
(taki akurat mam - fajna sprawa 🙂😉
- eskadron - ladne, duze, bardzo mi sie podobaja 😉 nie wiem jak w uzytkowaniu, jesli podobnie jak inne kolorki - to warte zakupu 😉
(taki, ale kremowy, mam - bardzo fajny jest 🙂😉
(eskadron dressage - ten mi sie marzy 🙂😉
Moje ogólne wrazenie co do bialych czaprakow - wszystkie sa fajne, bo latwo je prac, a w razie uporczywych plam lub szarzenia mozna je bez obaw potraktowac wybielaczem. nie spieraja im sie kolory, nie blakna na sloncu. i nie ma problemu z dobraniem im towarzystwa do pralki 😉
poza tym - pasuja do kazdej masci konia 🙂😉)
wątek zamknięty
caroline
Wszystkie fajowe. niezła kolekcja bieli. Najbardziej podobają mi się krojem, na Twoim pady i elegance LC (on się lekko jakby błyszczy?) a najmniej schockemohle coach (taki dziwnie obły).
Co to za owijki na ostatniej focie? Boskie!
wątek zamknięty
hehe, ja chyba te obłe wole, bo i ankypad i eurostara sprzedalam 😉
a ukochane czapraki to wlasnie coache (mam ich dwa, zeby nie zajezdzic ich za szybko 😉) i stubben - zdecydowanie obły i najmniejszy z nich wszystkich 🙂
na ostatnim to owijki eurostar sportive 🙂
wątek zamknięty
Caroline_
Dzięki. Piękne owijaski, gdzieś takie można jeszcze dorwac ?
edit chyba wpadłam na ich trop 🙂
wątek zamknięty
Caro wszystkie bomba, a najładniej dla mnie wygląda w Coachu
A to mój grzech...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.