Czemu "naturalsi" wzbudzają tyle kontrowersji?
w niczym to nie zmienia mojej oceny...wiem co widzę.
sam mam jeszcze gorsze fotki, ale sie nimi nie chwalę, każdemu się skuchy zdarzają.
sadziłem ze Blaha sie tymi fotkami chwali na stronie, bo nie ma lepszych 👀
ps. nie mów ze ten parkurek to MS seniorów Czech... 😲
zakładam, że zawodnik ten sam, ale przepycha młodzież jakąś...
pps.Franke Sloothaak bym mnie nie wkręcił, z upodobaniem parodiuję go na przeszkodach mniejszych niż On skacze 😉
Ach, jak ja kocham przycisk ,,Ignoruj''.
Tania- wymiatasz 👍
Podziwianie Lorenzza ,wcześniej krytykując Honza jest czysta hipokryzją.
Zreszta , z całym szacunkiem do Lorenzza, ale skad możemy wiedziec w jaki sposób szkoli swoje konie. Ze totalnie odcina sie od PNH?
On sobie moze mówić nawet, ze czyta im bajki na dobranoc dlatego go słuchają ale jak jest naprawde nie wiadomo.
Ach, jak ja kocham przycisk ,,Ignoruj'', wreszcie mi się posty ,,Wszystkowiedzących Królowych Jeździectwa'' nie wyświetlają
super! wreszcie nie będziesz do mnie kierować swoich ruziowych wpisufff! Ale ja dalej cię dalej czytam (choc w zasadzie nie ma co) i tę ruziowość od czasu do czasu pozowle se skomętować.
rosek0- racja, nikt nie wie, jak te konie szkoli. Ja jestem pełna podziwu dla Lorenza, Honzo, naturalsów, klasyków i każdych innych jeźdźców. Puki się koniowi krzywda nie dzieje, fajnie na to popatrzeć.
Pozdrafffiam z klóbu rushoffych konisiuf 💃
Widzę, że ten zalew hipokryzji i uprzedzeń zaczyna wymykać się spod kontroli niektórym. Punkt dla Tani 🙂
widzę że hunwejbin znów pisze od rzeczy...punkt dla Tani 😉
po raz drugi zacytuje sam siebie z hipologia.pl
bardzo trafny artykuł! dla mnie wniosek jest jeden, jak ktos był dobrze szkolonym klasykiem, to cały natural go nie dotyczy, natural rozwiązuje problemy związane z brutalną tradycją westernu. w klasyce brutalność, to błąd, a nie tradycja, dlatego trzeba słuchać starych mistrzów, nie potrzeba nowych bożków. i to dedykuje fanom przebieranek 😁
widzę że hunwejbin znów pisze od rzeczy...punkt dla Tani 😉 po raz drugi zacytuje sam siebie z hipologia.pl
bardzo trafny artykuł! dla mnie wniosek jest jeden, jak ktos był dobrze szkolonym klasykiem, to cały natural go nie dotyczy, natural rozwiązuje problemy związane z brutalną tradycją westernu. w klasyce brutalność, to błąd, a nie tradycja, dlatego trzeba słuchać starych mistrzów, nie potrzeba nowych bożków. i to dedykuje fanom przebieranek 😁
Mówisz o facetach w czerwonych rajtrokach i białych kalesonach, w dżinsach i flanelowych koszulach, w kontuszach i hajdawerach, w jedwabnych falbaniastych koszulach i dziwnych wysokich butach, czy jeszcze do innych, a może "zusammen do kupy" do wszystkich?
PS. I coś się tak uwziął na tych hunwejbinów, którzy byli fanatyczni jak nie przymierzając niektórzy klasyczni "miszcze" na tym forum 😁
znowu projekcja 😵
otóż nie! pisząc o przebierankach, miałem na myśli pajaców w kapeluszach, co kowbojów udają i produkują "ost-western"😁
Aha, no to w wątku o west, to bym się nie pytał, ale naturalsi to nie westowcy, a westowcy to nie naturalsi (oprócz niektórych)
westowcy to nie naturalsi (oprócz niektórych)
pozostaje mi tylko napisać NIESTETY!
bo natural to produkt kompatybilny tylko z westernem, no i dzięki tej nakładce koniom westowym, może być w życiu trochę lżej...chociaż to i tak KS, z tym że nie przez podrzynanie żył plastikowym nożykiem jak w starowescie, a dzięki naturalowi za pomocą dożylnej iniekcji.
natural nie chodzi w klasyce, bo w klasyce przemoc to metodologiczny błąd, a nie metoda jak w wescie- klasyka ma inne okablowanie 😅
Widzę, że ten zalew hipokryzji i uprzedzeń zaczyna wymykać się spod kontroli niektórym. Punkt dla Tani 🙂
Moja , nazwijmy to, prowokacja na początku była wynikiem pomyłki a potem ciekawość zwyciężyła.
Nie służyła podważeniu kompetencji wrotki. Ja mam oczy i widzę na fotkach,że dobrze jeździ konno.
Ale , sprawiedliwie jest uznać,że i Honza trokiem od kaleson nie jest.
A buty i ja mam śmieszne i kalesony noszę. I na mojej planecie west nigdy ,nikt mi z tego powodu nie dokuczał.
Mamy wspólne jazdy, konsultujemy się, nieraz rzucamy sobie wyzwania , nieraz mieszamy style dla zabawy.
Jest też Anja -dresażysta - taki prawdziwy i jakoś nikt jej nie zadusił.
No,ale u nas już tak jest ,że o dobrym ośrodku pisze się źle albo wcale.
[quote author=Randal link=topic=11961.msg869616#msg869616 date=1295959649]
Moja , nazwijmy to, prowokacja na początku była wynikiem pomyłki a potem ciekawość zwyciężyła.
Nie służyła podważeniu kompetencji wrotki. Ja mam oczy i widzę na fotkach,że dobrze jeździ konno.
[/quote]
Podważeniu kompetencji nie tylko uprzedzeniom wynikajacych z niedouczenia ogólnie nazywanym brakiem tolerancji.
szkoda, bo lubie takie wyzwania...a jeździec na fotkach, prezentuje się naprawdę marnie- sprawdź może proszę, czy człowiek o jego personaliach, był zawodnikiem na MCz, czy może jednak tylko właścicielem konia, który tam startował 😉
Podważeniu kompetencji nie tylko uprzedzeniom wynikajacych z niedouczenia ogólnie nazywanym brakiem tolerancji.
Tak,tak -Ty jak zwykle WIESZ lepiej co ja miałam na myśli.
Jest taka ożywiona dyskusja w dziale technicznym..... Pewnie większość wizualizuje sobie kogo innego, ja Ciebie właśnie.
Tak,tak -Ty jak zwykle WIESZ lepiej co ja miałam na myśli.
Jest taka ożywiona dyskusja w dziale technicznym..... Pewnie większość wizualizuje sobie kogo innego, ja Ciebie właśnie.
i mi się klaruje obraz dwóch osób ktore zasługują na opatrzenie go zaszczytnym mianem omawianym we wspomnianej dyskusji. I jedna z nich byłby taki Rosek właśnie.
Ja nie napisalam o tym co myslalas , tylko o tym co z tego wyszło.
Elupe schodząc do waszego poziomu ,Ty akurat byłabys u mnie na 1 miejscu w kandydaturze do tego miana.
Ale naszczeście forum do czego innego słuzy, a tego typu zabawy i tego typu tematy są dla ludzi dla których forum to jedyne zycie towarzystkie 😂
o masz ,a ta nadal mnie czyta. Gdzie ten ignor?!!
Ty akurat byłabys u mnie na 1 miejscu w kandydaturze do tego miana.
no w to nie wątpię 😁
Odpowiadam Ci , jak zwracasz sie do mnie personalnie, tak wymaga kultura, która Tobie jest widać obca.
Wcześniej nie był to post do Ciebie, więc daj mi juz spokój, ok?
Masz problemy z czytaniem, chociaż zapewniam Cie ,ze juz mi sie powoli nudzi.
[quote author=rosek0 link=topic=11961.msg869448#msg869448 date=1295954215]
Odpowiadam Ci , jak zwracasz sie do mnie personalnie, tak wymaga kultura, która Tobie jest widać obca.
Wcześniej nie był to post do Ciebie, więc daj mi juz spokój, ok?
Masz problemy z czytaniem, chociaż zapewniam Cie ,ze juz mi sie powoli nudzi.
[/quote]a ty masz problemy osobowościowe, bo skoro wiesz ze Ela pisze coś "personalnie do ciebie" to znaczy, ze jednak Jej wypowiedzi czytasz, zatem nie ignorujesz- musisz najpierw ustalić zeznania sama ze sobą...albo ze swoim drugim "ja".
Ciezko nie zauwazyć , nawet nie czytając,jak sie rzuca sie w oczy moj nick. Innych wypowiedzi nie czytam i nie komentuje, cięzkie do zrozumienia? Czy z nudów te wpisy?Bo całkiem nie na temat.
znaczy się czytujesz i komentujesz wyłącznie samą siebie - czy tez jak zrozumieć twój wpis
OMG 🤔 Ostatni raz; Czytam i komentuje Twoje posty tylko jezeli sa o mnie , do mnie badż zawierają mój nick. Innych nie czytam , nie komentuje. Jasne? 😵
OMG Ostatni raz; Czytam i komentuje Twoje posty tylko jezeli sa o mnie ,
ciekawe skąd wiesz o czym piszę skoro przez ignorowanie mnie nie widzisz moich wpisów. Telepatia czy janowidztwo?
Koniecznie chcesz ciagnac ta dyskusje? Przewijając stronę ,czytając wypowiedzi innych rzuca mi sie w oczy jak w Twoim poscie jest moj nick. Nie wcisnęłam ignora, więc widze Twoje wpisy, teoretycznie, bo praktycznie ich zawartosci nie czytam.
Na gniadym koniu to nie Honza tylko klasyk z Mistrzostw Czech.
Miałam dać Franke Sloothaaka, ale była obawa,że poznacie.
Byliście uprzedzeni-parampampam.... 😂
🏇
a najlepsze jest to, że parka dyskutantów, o której nawet na regionalkach mało kto słyszał (to ten WIELKI SPORT, rozumiecie), usiłuje (specjalnie pisze usiłuje, bo to usiłowanie i ....tyle) przyklejać łatki (i to jak widać czasem słabo trafia) ludziom, o których wielu słyszało i wielu ich podziwia... Je też podziwiam Honzę, za to co potrafi. Sloothaaka też, zresztą.
Wpadam tu czasem i zawsze się dobrze ubawię 😍
tak tak cóz ci pozostało A+A jak tylko wpadać i się bawić setnie.
Je też podziwiam Honzę, za to co potrafi. Sloothaaka też, zresztą.
i co z tego wynika dla dyskusji?
[quote author=Tania link=topic=11961.msg869708#msg869708 date=1295962816]
szkoda, bo lubie takie wyzwania...a jeździec na fotkach, prezentuje się naprawdę marnie [/quote]
Ja moimi oczyma widzę, że na jednym ze zdjęć w skoku prezentuje się marnie. A nie trzeba być miszczem wkkw, żeby wiedzieć na czym polega prawidłowy dosiad skokowy, jaka powinna być długość puślisk (są mega za długie) i jak powinny być oparte stopy w strzemionach i ułożone całe giery, żeby móc dobrze się "zabrać z koniem" w skoku.
Taniu: Czy ten Honzik to zdjęcie umieścił na swej stronie
www? Bo jeśli tak, to źle wybrał zdjęcie. Jak się chce prezentować siebie, to trzeba dobre zdjęcia wybierać, a nie obciachowe.
Oczywiście obciachowe zdjęcie na koniu każdy z nas ma, a jak nie ma to nie jeździ, albo nie daje się fotografować... 😉
A taki wybór może sugerować, że się nie umie skakać i że się nie wie jak dobry skok wyglądać powinien.
Poza tym nic do Honzika nie mam i w ogóle do nikogo.
Może nawet Lindzie P. wybaczę, skoro się za jazdę z trenerem porządnie wzięła.
I niech rushoffee naturasoffe dziefczynki z niej przykład biorą!
Ależ refleks szachistów. Jeszcze z 300 stron i może Ela znowu jakąś eurekę odkryje 🙂
edit: lubię ten wątek za to, że tak ładnie pokazuje użytkowników typu chorągiewka.
tak tak cóz ci pozostało A+A jak tylko wpadać i się bawić setnie.
Je też podziwiam Honzę, za to co potrafi. Sloothaaka też, zresztą.
i co z tego wynika dla dyskusji?
Tyle co z twoich postów, czyli nic. (z pełnym szacunkiem dla A+A)
300 stron, a i tak jej będzie mało.
Zaraz wymyśli nowe metody.