termobuty

takie?

Musza być z gumą?
Nie nie muszą być. Mają być takie do połowy łydki (jak spirale właśnie) na zamek rzepy wciągne, byle nie sznurowane. I fajnie zeby nie kosztowały ponad 300zł. Wszędzie pustki, nigdzie dostać zadnych butów nie mogę. Najpierw mnie bandola w jajo zrobiła a teraz okser napisał ze termobuty które wybrałam będa w czerwcu. po kija mi termobuty w czerwcu??????
http://www.decathlon.com.pl/PL/arpenaz-snow-200-137656766/ te są super !!!!!

a sama mem te: http://www.decathlon.com.pl/PL/arpenaz-snow-400-warm-137355216/ tylko chyba nie dokładnie takie, bo sprzed 2-3 lat, czarne i są nie do zabicia 🙂
siwaa ale patrz jaki rozmiar 42 i 43 :P Ja  potrzebuje 37 🙂
edit:
a no tak nie napisałaś o jaki rozm dokładnie chodzi.
Teraz ciężko jest dostać termobuty w tych rozmiarach ;/
Doszły moje fair play, dzisiaj jeździłam, cudeńko! Cieplutko, sucho, wygodnie, miodzio.
Z tych wszystkich fairplay są chyba najcieplejsze.
moje ES umarły po 1,5 sezonu.

jeden but tak się do środka wykrzywił, że prawie się nie dało już chodzić, mega mnie obcierały, suwak się strasznie zacinał, a w dodatku rozkleiły mi się/przedarły z boku na wylot...

żeby nie było - buty używane były do chodzenia po stajni, czyszczenia, jeżdżenia, w dodatku sporadycznego.

😵
teraz też jestem szczęśliwa posiadaczką fair-play'ów, jeździłam w nich 2 razy (potem już było +10 :cool🙂, jestem wstępnie zadowolona.
Jedyna wada moich fairplay to że się zsuwają  😤
Chciałabym zamówić sobie te buty:
http://www.siodlarnia.com.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=191
jednak w większym rozmiarze. Myślę, że 40, 41 byłaby dobra.
Czy ktoś z Was może natknął się na stronę, gdzie można je zamówić?
Było o nich wałkowane parę(naście) stron wczesniej, nikt ich nie poleca ze względu na brak ocieplenia na palcach i przekierowujemy w stronę hkm elegance. 😉
A ja się wkurzyłam, bo co mi się spodobały termobuty to nie było mojego rozmiaru  🤔
I poszłam do E.Lecrec czy jakoś tak i dorwałam śniegowce młodzieżowe za 2 dychy 😀 haha
Powiem wam że jak na taką cenę jest świetnie😀 przetestowałam je na wszystkie sposoby i jest cool  😁 Trzymają się strzemion jak na klej.

Oto moje kartofelki. 😁
Moje fairplay zsuwają się  😵

Całkiem fajne jak za 20zł 😉
Dramka, widać są dla Ciebie za szerokie, moje ani drgną.
http://www.galopada.pl/sklep/product_info.php?products_id=9451
czyli polecacie te?
Chodzi o to, by były cieplutkie, bo moje nóżki to zmarzluchy no i jeszcze żeby się w miarę ok noga w nich trzymała.
Było o nich wałkowane parę(naście) stron wczesniej, nikt ich nie poleca ze względu na brak ocieplenia na palcach i przekierowujemy w stronę hkm elegance. 😉

Ja polecam, bo mam je już 4 sezon i jestem bardzo zadowolona, nigdy w nich nie zmarzłam, nic mnie nigdy nie ocierało, nic nigdy nie pękło, do jazdy są bardzo wygodne i po 4 latach codziennego używania są nadal ok. POLECAM.
Burza Są za szerokie, ale na padok i do gnoju super  😀
Ja dalej w swoich nie jeździłam ale chodzę w nich nawet w cywilu do lasu itp i jestem zachwycona.
Ja w swoich też nie jeżdżę, służa tylko do prac stajennych  😀
Z jazdą w Fair-play'ach jest problem, bo się zwyczajnie nie mieszczą w mniejszym strzemieniu (mam tu na myśli te sprengery od Ciebie, Dramka)... jeśli chodzi o zsuwanie się z nogi, mają trochę za wysokie podbicie, ale stosuję metodę grubych skarpet i jest ok 🙂
Moje też się nie zmieszczą (strzemiona 11cm) ale wole miec mniejsze strzemiona bardzo dopasowane do stopy (36) niż za szerokie  😉
Anderia   Całe życie gniade
24 stycznia 2011 10:45
A u mnie elegancko się mieszczą w 11 cm. I nie są na styk 🙂
moje termo horze sa po 2miesiacach jazdy bardzo bardzo nadwyrezone. podarte-przetarte na lydkach, gumowy but prawie odpada od reszty. nie mam do nich pretensji bo byly tanie, a pracowaly 6-7koni dziennie, ale mam pytanie, czy jesli kupie buty drozsze,jak euro star czy mountaine horse , to wytrzymaja dluzej? czy ktos kto jezdzi kilka koni spotkal buty ktore wytrzymuja wiecej?
ES-y żyją już ponad 2 miesiące! dają radę w śniegu,błocie, kałużach i w minusowych temperaturach... polecam! 😉
ententa, z całym szacunkiem, ale dla butów za taką cenę 2 miesiące to nie jest chyba żaden wyczyn 😁
Ja jestem zadowolona ze swoich HKM Elegance, dają radę we śniegu, są ciepłe, nie marznę w nich
tylko mają jedna wadę - mają śliską podeszwę, więc na śniegu można wywinąć orła  😤
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
24 stycznia 2011 20:13
Ja jestem zadowolona ze swoich HKM Elegance, dają radę we śniegu, są ciepłe, nie marznę w nich
tylko mają jedna wadę - mają śliską podeszwę, więc na śniegu można wywinąć orła  😤

ja mam termooficerki polo to dokladnie to samo co HKM i też wywinęlam dzisiaj w nich orła.  😂

mają niestety jeszcze jedną wadę, nie maja ogrzewania w palcach, termiczna pianka kończy się na tym odcieciu gdzie zaczynają sie palce-gdzie jest sztuczna skóra, moje żyją juz 3ci sezon ale juz raz je szyłam na łydce i niestety pusciły szwy, w naszerszym miejscu stopy, tam dzie jest materiał.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się