Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Kastorkowa   Szałas na hałas
17 stycznia 2011 19:35
ale co w tym jest dziwnego ? Trzyma drugiego konia (zakładam że to koń osoby robiącej zdjęcie) . Nie zdarzyło się wam nigdy trzymać  w drugiej ręce konia siedząc na swoim??
wątek zamknięty
he he u nas to tradycja jak sobie robimy sik pauze 🙂albo ktoś schodzi z konia żeby wyczyścić kopytka ze sniegu,koniom 🙂
wątek zamknięty
Kastorkowa, nie wszystkie konie to hucuły żyjące w stadzie 24/h na dworze 😉
Takie trzymanie koni jest zwyczajnie niebezpieczne...
Ale tego zdjęcia bym się nie czepiła, bo stoją, może dziewczyna tylko trzymała konia przez chwilkę. Gorzej by było jakby tak jechała.
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
17 stycznia 2011 19:51
no tak ale mi chodzi o to ,że to zdjęcie nie jest żadnym kwiatkiem a poza tym nie każdego hucuła żyjącego 24h na dobe na polu razem nie przytrzymasz tak bo się to źle skończy 😀 😀
wątek zamknięty
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
17 stycznia 2011 20:59
http://stajnia-calypso.blog.onet.pl/Jazda-czyli-ocencie-sami,2,ID418239645,DA2010-12-12,n

Dziewczyna majaca 16 lat, na blogu po prawej stronie mianuje się "instruktorem bez papierów" oferuje naukę jazdy itp. Proponuje przejrzeć wpisy.  🙇
wątek zamknięty
kolorwiatru ; to co robię w MOJEJ stajni jest tylko i wyłącznie MOJĄ sprawą a ludzie skoro się na to piszą to oznacza, że jestem dobra w tym co robię...
Więc z łaski swojej odczep się od mojej stajni, mojej stronki.
Co CI się nie podoba?
wątek zamknięty
kolorwiatru się czepia i czepia,laska innego zajęcia nie masz????hmmm a daj stronkę swojego photoblogu chętnie go obejrzymy 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
17 stycznia 2011 21:26
kolorwiatru, powiedz ze slepne z wiekiem i ze mi sie wydaje ze ten kon nie chodzi czysto (patrz: klus)?
wątek zamknięty
kujka, o co Ci chodzi?
wątek zamknięty
że koń Ci kuleje/kulał, a Ty tego nie widzisz
wątek zamknięty
w którym momencie? gdzie?
wątek zamknięty
a ja za co ostrzeżenie????
wątek zamknięty
blankowe Na pierwszym filmiku, na przednią prawą nogę.
wątek zamknięty
tym na oklep, zdaję sobie sprawę czym to było spowodowane, jednak ponieważ weterynarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań odnośnie jazdy, tym bardziej jeśli chodzi o krótkie jazdy z małą ilością kłusa/ galopu.
wątek zamknięty
Kuleje, i to widocznie.
wątek zamknięty
17 stycznia 2011 21:48
blankowe, aha... a mozesz powiedziec czym byla spowodowana kulawizna?
wątek zamknięty
myślę, że to nie miejsce aby wylewać żale, a mia tym bardziej mówić o kontuzjach mojego konia, powiem tylko, że mój koń miał kulawkę i czasem zdarza się, że "bez powodu" kuleje.
wątek zamknięty
17 stycznia 2011 21:52
blankowe, dlaczego? tu wiele ludzi pisze o kontuzjach swoich koni, swoich wlasnych, niektorzy nawet o rozwodach i problemach ginekologicznych. nie wiem czemu nie moglabys napisac dlaczego kon kulal. moze voltopiry zrozumialyby, dlaczego jezdzilas na kulawym koniu.
wątek zamknięty
kujka po prostu z tego co widzę, to bardzo dużo tu krwiopijców i nie mam zamiaru zabawić tu długo bo to nie dla mnie, weszłam tu tylko po to aby wytłumaczyć tą nieciekawą sytuację...
wiem, że wszystko co powiem, zostanie użyte przeciwko mnie.
wątek zamknięty
17 stycznia 2011 22:01
blankowe, i tym wlasnie sposobem nic nie wytlumaczylas.
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
17 stycznia 2011 22:01
wystarczy, że oznajmisz nam, jaki był powód tego, że Twój koń kulał, a wet pozwolił na nim jeździć. Wiesz, tu nikt nic innego nie chce  😉 Ale jeśli nie masz racjonalnego wytłumaczenia to powodzenia w dalszym prowadzeniu stajni 🙂
wątek zamknięty
radzę czytać ze zrozumieniem, w poprzednim poście wytłumaczone jest o co chodziło.
jakoś mi wychodzi prowadzenie stajni...
wątek zamknięty
17 stycznia 2011 22:11
no no bez takich, dopiero po edycji mozna czytac Twoj post ze zrozumieniem, wczesniej nie bylo tam slowa o kulawce. to zmienia postac rzeczy.
wątek zamknięty
wiem, bo nie rozumiem jakim sposobem wysłała się połowa.
łatwo zauważyć.

i co lepiej wam?
wątek zamknięty
17 stycznia 2011 22:19
pomimo tego ze nie jestem pewna czy to wlasnie takie spokojne lajtowe jazdy mial weterynarz na mysli to tak, lepiej mi.  😎
wątek zamknięty
wiem co mój wet miał na myśli.
wątek zamknięty
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
17 stycznia 2011 22:28
blankowa, żadna złośliwość, lecz dobra rada:

Art. 61. § 1. Kto przywłaszcza sobie stanowisko, tytuł lub stopień albo publicznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie ma prawa,
podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany.

Art. 601. [Działalność gospodarcza bez zgłoszenia]
§ 1. Kto wykonuje działalność gospodarczą bez wymaganego zgłoszenia do ewidencji działalności
gospodarczej, wpisu do rejestru działalności regulowanej lub bez wymaganej koncesji albo zezwolenia,
podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.

wątek zamknięty
xequus zdaję sobie sprawę, że nie jestem instruktorem.  Ale na blogu tak pisze, dlatego, żeby pokazać ludziom jaką funkcję pełnię w stajni...
wątek zamknięty
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
17 stycznia 2011 22:32
to masz jeszcze jedno

Art. 601. [Działalność gospodarcza bez zgłoszenia]
§ 1. Kto wykonuje działalność gospodarczą bez wymaganego zgłoszenia do ewidencji działalności
gospodarczej, wpisu do rejestru działalności regulowanej lub bez wymaganej koncesji albo zezwolenia,
podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.

wątek zamknięty
zdaję sobie z tego sprawę. jednak jeśli wszystkie przepisy były by przestrzegane, najprawdopodobniej wszyscy byśmy siedzieli.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.