SIODŁA

A uda się panu jeszcze w tym roku? 😉 Bo adres pan ma, siodło ponoć już od dawna zapakowane czeka na kuriera, więc w czym problem?
Niech Pani wyczyści swojego winteca 2000 bo zdaje się, że ktoś kto chce go kupić, właśnie ostatecznie się zdecydował. Mi nie pozostaje nic innego jak dokończyć tą honorową i deficytową finansowo transakcję.

Wszystko dla Pani szczęścia i dziękuję za cierpliwość wykazaną w tej transakcji.
w takim razie czekam na maila lub telefon 😉
kojarzy ktoś siodła Marcel Toulouse ?

http://intecperformancegear.com/M.Toulouse-brand-2.html
Ktoś posiada lub słyszał o siodłach PRINCEVILLE  :kwiatek:

Potrzebuje link do stronki  👀
czy DAW MAG SYLWESTER nadaje się dla długonożnych??
i czy uszycie siodła na miarę w daw magu bardzo różni się od cen tych siodeł w sklepach internetowych??
z góry dziękuję za odp  :kwiatek:
furmanka   zawsze pod górkę...
16 stycznia 2011 11:42
Można zamówić dłuższe lub krótsze o 3-4 cm. w danym rozmiarze siedziska. W Sylwestrze dla 17" i 17,5" standardowa długość tybinki to 44 cm, a w 18" 46 cm. O ile mi wiadomo wszystko w cenie siodła 😉
dziewczyny pomocy! szukam sprawdzonego rymarza z małopolski (ew. śląsk, podkarpackie)! Mam używane siodło westowe, właśnie je odnawiam, ale potrzebuję kogoś kto miałby sprzęt żeby mi to siodło podszyć miśkiem bo misiek jest najbardziej zniszczony.. Pomocy😉
Dramka ja miałam siodło Charlotte Princeville. Typowy Close Contact, skóra bardzo porządna, jeździło mi się w nim dość dobrze.
dorzucę się co do pytania o Charlotte Princeville i wiecie może jak z łękami w tych siodłach?
Adaaa   Me gusta el caballo, me gustas tu!
16 stycznia 2011 16:20
Breva w krakowie na ul. obozowej jest świetny rymarz. tj zaraz w prawo na przeciwko kkj
nenufarek
Sylwester to zdecydowanie siodlo dla długonoznych. Zadzwon do daw maga to Ci powiedza czy mozna siodło na miare zrobic i ile to kosztuje.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Znalazłam w HORSEPOL  🤔  😡
dziewczyny pomocy! szukam sprawdzonego rymarza z małopolski (ew. śląsk, podkarpackie)! Mam używane siodło westowe, właśnie je odnawiam, ale potrzebuję kogoś kto miałby sprzęt żeby mi to siodło podszyć miśkiem bo misiek jest najbardziej zniszczony.. Pomocy😉

slynny pan Leśniak jest z młp 😉 Dobczyce
znalazłam tylko 2 posty na temat firmy LOGOS z Zielonej Góry
czy ktoś jeszcze ma z nimi jakieś doświadczenia?  :kwiatek:

edit: literówka
Oreintujecie się może co to za model siodła pleszewskiego od Siodlarza?? Konrad??
Adaaa, ooo to blisko ode mnie!

czy to o to chodzi?
SUTOWSKI JERZY. PRACOWNIA KALETNICZO - RYMARSKA
MAŁOPOLSKIE, 30-383 KRAKÓW, UL. OBOZOWA 52 A

masz może jakiś numer do niego? I czy na pewno zajmuje się siodłami? Brzmi ciekawie😉

Epikea, dzięki🙂 już znalazłam namiary, zaraz do niego napiszę🙂
Adaaa   Me gusta el caballo, me gustas tu!
17 stycznia 2011 19:01
Breva tak to on 😉 Myślę, że bez problemu Ci pomoże 😉 Jest bardzo dokładny, fachowiec.

To jego nr:  012 262 18 06
Adaaa, BARDZO dziękuję!🙂
Mógłby ktoś zmierzyć w cm szerokość łęku 'od znaczka do znaczka' w prestigowym 33?
Musze mieć jakiś pkt odniesienia..  🙄
czy ktoś mi doradzi czy dużym faux pas jest kupienie popręgu skórzanego w innym kolorze niż siodło? - jakoś nie mogę namierzyć swej barwy...
Endurka
Ja miałam keidys siodło brazowe a czarny popręg i tego nawet w sumie za bardzo widac nie było. Kiedys mi ktos nawet nie chciał uwierzyc ze mam czarny popreg, był przekonany ze mam identyczny jak siodło 😉 Więc wydaje mi się ze ludzie srednio zwracaja na to uwagę.
mnie to zwisa, zastanawiam się tylko czy nie razi - bo widziałam fajny popręg w kolorze raczej żywego brązu, a siodło havana
Moim zdaniem nie razi. Juz gorzej faktycznie wygląda czarny z brązem. A miałam siodlo w kolorze London.
kolor siodła:
[img]http://s7d5.scene7.com/is/image/EquestrianCollections/ER01847-a?$oldimage$[/img]

popręg:
Endurka
Mnie sie nawet takie zestawienie podoba 🙂 Tyle ze jak masz sie źle z tym czuć, to poszukałabym czegoś innego.
Livia   ...z innego świata
18 stycznia 2011 11:04
Endurka, nie wygląda to źle i nie rzuca się w oczy 🙂 Sama miałam miec brązowy popręg do czarnego siodła, bo akurat brązowe były dużo tańsze - fakt, że nie byłoby szału, ale wtedy liczyła się funkcjonalność.
mnie też się podoba, ale ogłowie i napierśnik mam czarne OMG
no nic, to one najwyżej pójdą pod młotek do wymiany...
Drodzy Niemieckojęzyczni Revoltowicze!
Dałoby radę, żeby mi ktoś przetłumaczył z tego katalogu opis Jade i Opala...? 😡
http://euroriding-gruppe.de/app/download/3384012102/euroriding_katalog_teilI.pdf

Orientuje się ktoś o ile cm różni się siedzisko 16,5 od 17 oraz o ile cm różni się tybinka w 16 od tybinki w 17 w euroridingu..... ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się