czy ktoś mógłby popatrzeć i powiedzieć mi, czy dobrze rozumuję to zadanie z chemii? :kwiatek:
Ale masakryczny dzień 😵 zamiast na matmie siedzieliśmy na jakimś debilnym konkursie kolend, gdzie ludzie poprzebierali się za drzewa, albo udawali Lady Gage i śpiewali kolendy 🤔
Ale za to, na najbliższe 2 tygodnie można zapomnieć o szkole 😍 albo przynajmniej o niektórych przedmiotach, bo do francuskiego i matmy zamierzam w miarę na bieżąco zaglądać ;]
To co laski lubelskie, kiedy się spotykamy? 👀
Mi to rybka, się dostosuję 😅
niemiłek, daj mi minutkę i dam Ci odp 🙂
[quote author=Arroch link=topic=30353.msg853414#msg853414 date=1295019513]
Mi to rybka, się dostosuję 😅
[/quote]
mi w sumie chyba obojętne; ] tylko oby nie jutro i nie w tą niedzielę; ]
Hermes dzięki! :kwiatek:
niemiłek no wiesz? Jeszcze ty mi o chemii przypominasz? 😀
Ja miałam kiedyś włosy do ud. Było minęło, włosy ścięte i teraz są do pasa. 🙂 Nigdy nie byłam pulchniutka, nawet jako dziecko. Tak mi chyba zostanie. 😁
Yeah! Mam średnią 4.66! 😅
Mam średnią 4.40 !!! 🏇 i żyje po zebraniu!!! 😀
niemiłek
1. KNO[sub]3[/sub]
m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=75g
m[sub]wody[/sub]=50g
63,9g KNO[sub]3[/sub] ------- 100g H[sub]2[/sub]O
xg KNO[sub]3[/sub] ------- 50g H[sub]2[/sub]O
x=31,95g KNO[sub]3[/sub]
31,95g - 25g=6,95g (tyle można jeszcze dosypać - roztwór nienasycony)
KCl
m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=75g
m[sub]wody[/sub]=50g
40g KCl ------- 100g H[sub]2[/sub]O
xg KCl ------- 50g H[sub]2[/sub]O
x=20g KCl
25g KCL - 20g KCl = 5g KCl (roztwór nasycony, 5g się nie rozpuściło)
2. 313 K
m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=75g
R=63,9[g/100g H[sub]2[/sub]O]
63,9g soli ------- 100g H[sub]2[/sub]O
xg soli ------- 50g H[sub]2[/sub]O
x=31,95g
283 K
m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=75g
R=20,9[g/100g H2O]
20,9g soli -------- 100g H[sub]2[/sub]O
xg soli -------- 50g H[sub]2[/sub]O
x=10,45g
31,95g-10,45g=21,5g
3.
a) m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=75g
C[sub]p[/sub]=(ms/mr)*100%
C[sub]p[/sub]=33,3%
b) to samo co w a)
c) m[sub]s[/sub]=30g
m[sub]r[/sub]=80g
C[sub]p[/sub]=37,5%
d) m[sub]s[/sub]=25g
m[sub]r[/sub]=100g
C[sub]p[/sub]=25%
cavaletti, czyli w 3 a i b coś poknociłam, dziękuję! :kwiatek:
Arroch, jeśli dziewczynom jest obojętne, to na nasze spotkanie proponuję wtorek. Wieczorem się dogadamy jakoś na gadu.
Arroch, jeśli dziewczynom jest obojętne, to na nasze spotkanie proponuję wtorek. Wieczorem się dogadamy jakoś na gadu.
Okey 😅 jak tam żyjesz po zabiegu? ;>
uwaga, teraz będzie wiekopomna chwila: idę się uczyć :oczopląs:
Niemiłek powodzenia. Mi się ferie zaczęły i przez najbliższe... no... 5 dni mam wychuchane na wszystko 😎
Dziewczęta, jam już w Lublinie 😅 Dajcie termin, ale może nie wtorek, bo we wtorek mam wizytę u soczewkologa 😉 A w poniedziałek u dermatologa, ale to chyba rano 😉 Aaaa i jeszcze muszę zrobic badania krwi i RTG klatki piersiowej, ale jeszcze nie wiem w jaki dzień 😁
A byłam sobie dzisiaj w Plazie, pogapiłam się na te wszystkie kawiarenki, zapachniało mi czekoladą i nie mogę się już doczekac spotkania 😎
Hihi ja też mam już ferie 🤣 mmm tydzień w stajni a potem z tatą i siostrą na narty.Też gdzieś wyjeżdżacie?
xxflygirlxx ekhem czy ty przypadkiem nie obiecałaś rodzicom że jeśli poprawisz oceny to zatrzymasz konia a tutaj wyskakujesz im z 1??? 🤔
Dziewczęta, jam już w Lublinie 😅 Dajcie termin, ale może nie wtorek, bo we wtorek mam wizytę u soczewkologa 😉 A w poniedziałek u dermatologa, ale to chyba rano 😉 Aaaa i jeszcze muszę zrobic badania krwi i RTG klatki piersiowej, ale jeszcze nie wiem w jaki dzień 😁
A byłam sobie dzisiaj w Plazie, pogapiłam się na te wszystkie kawiarenki, zapachniało mi czekoladą i nie mogę się już doczekac spotkania 😎
o rany, czemu musisz zrobić tyle badań? 👀
To może środa?
Bo obawiam się, że w piątek będę musiała się pakować, chociaż obiecałam sobie, że jutro zacznę 😁
ChingisChan ja jak zawsze zostaję. 😉
Ustalajcie ustalajcie, dobrze wam idzie 😀
ChingisChan Po tym jak mi go zabrali wszystkie oceny poszły mi w dół, straciłam całkiem motywację i nie zdołałam z tego wyjść. Było, minęło.
Ja podpisałem ugodę z mamą , że jak będę miał wyższą średnią niż 4.73 to mi wydzierżawi konia . 😲
Udziela ktoś korepetycje z chemii przez gg dla I gim ? A i z matmy ... zakuwanie czeka . 😵
xxflygirlxx pomimo tego musisz się starać!! Dobre oceny 🤔trzałka: zadowoleni rodzice 🤔trzałka: koń. Nawet jeśli już nie masz konia staraj się, może w końcu uda ci się z powrotem odzyskać konia ❓
coś mi ta nauka nie wyszła 😵
niemiłek idź zła dziewczyno 🤬 🙂
niemiłek chyba przyzwyczajenie. Mi też nauka coś nie wychodzi. Chociaż wczoraj, to akurat była wina tego, że nie miałam długopisu. 😁
ChingisChan skoro jesteś złym gliną, to ja będę dobrym... niemiłek zostań, zostań i poucz się potem! 😀
Dziewczyny, nauka w piątek nie wychodzi w 99,99% przypadków 😁
ale mam tylko przyszły tydzień na poprawienie ocen! :bum:
niemiłek to nie, zmieniam zdanie... Wynocha do książek! 😉
A wiecie co ja lubię siadać na wiaderku po pavo w boksie u Chinia się uczyć 🙂
niemiłek to tym bardziej idź 🙂 🤬 idź sio sio!!
francuski już umiem, a z fizyki i chemii nie wiem nawet czego mam się uczyć 🤔wirek:
macie jakiś pomysł na oryginalny i odjechany projekt na angielski?