Młode Konie

Znalazłam filmik z pierwszego startu młodego  😀
Tylko nie śmiejcie się ze mnie bo byłam eee....bez życia  😂

a tutaj 2 w życiu skoki:

A nikt sie nie wypowie o mojej Lolitce?
Frania patrzac na twoj filmik ze skokow zdalam sobie sprawe z problemu jaki moge miec z moim Młodym. bo chyba moze nam być ciasno przy standardowych odleglosciach w szegerach  😂

btw patrzecie co znalazłam!  😍 moj mały konik 4 godziny po urodzeniu!  😍

armara moja ''krówka'' jest po Donbas młp od Maliny młp 😉
galopada_ jakoś nic nie podobny 😀 no może troszkę te uszyska zawinięte 😉
ale fajny był slodziak 🙂
Frania, Wiesz co, ja to bym chciała, żeby mój tak swoje pierwsze zawody przeżywał. 🙂 Skoki mi się podobają, bo jest fajne, spokojnie i miło [mimo, że nie podoba mi się jak siedzisz w tym prestiżu, ale prestige is prestige 🙂], przez nóżkę, tak jakby całe życie zawody chodził. Fajnie wyglądacie. 🙂

rtk, To jest najlepsza wiadomość pod słońcem - byle zdrowe! Potem już pójdzie z górki 🙂

A nikt sie nie wypowie o mojej Lolitce?

Mnie sie bardzo podoba bo lubię konie w tym typie, fajna z budowy taka kompaktowa i równo się rusza, dla mnie miodzio.
[quote author=mon-es link=topic=1199.msg843382#msg843382 date=1294439525]
A oto moja srokata 2,5 latka 😉
Lubi po śniegu brykać 😀
[/quote]

o, to Ty kupiłas Migotkę 🙂 Ogladałam jakis czas temu jej matke Maline, jak tez była na sprzedaż

galopada_ , fajnie na takie zdjęcia spojrzeć 🙂

nasza Dama, dwa lata róznicy między zdjęciami
[img width=286 height=400][/img]
fot. Oliwia Chmielewska

[img width=299 height=400][/img]
Bardzo dziekuje, niesamowicie zrownowazona i rowna, balansuje i buja sie , mila do jady, naprawde fajna Lalunia:

Crazy jaki ona ma papier, bo ten fakt przegapiłam, pewnie gdzieś pisałaś  😡. Patrząc na nią ma się wrażenie że to już dojrzały koń, a przecież dopiero wszystko przed nią. Już teraz ma świetną budowę, jak dla mnie idealne proporcje, jak nabierze masy to będzie rewelacyjny koń.
armara - Bardzo dziękuję, mnie Hadżi urzekł od razu, kiedy go zobaczyłam, taki fajny, mały zadziorek.. Zakochałam się w nim jeszcze przed próbnym wsiadaniem przy zakupie  💘
crazy - Ile klaczunia ma lat?  :kwiatek:
montana - Fajna kobyłka, IMO bardzo wyładniała.
I jeszcze trochę Hadżiego, bo znalazłam zdjęcia w miarę się nadające. Na szczęście już niedługo jakiś nowy aparat, i będą normalne fotki 😁

Teraz weszla w 5 rok, w pracy od 2 miesiecy, w takiej rzetelnej pracy, latem cos byla zajezdzana i puszczona na padoki.

Nie ma jeszcze szyjki umiesnionej, no ale to czasu wymaga. Nie plochliwa, zrownowazona, odwazna, naprawde super kobylka.

Papier i palenia niemieckie, ojciec hanower Wanderfurst, a matka folblutka Dorema po znanym Winds of light.

Taka chetna i bezproblemowa jest na jezdzie, z konmi sie zgadza na padoku nie ma zadnych problemow... Bedzie napewno dawac wiele radosci przyszlemu nabywcy🙂 Jak sie znajdzie 🙂
Patrząc na nią przypuszczałam że musi mieć dużo folbluta w sobie, no i nie myliłam się (dlatego taka fajna...) 🙂
crazy
cudowna jest  :kwiatek:
Dziekuje bardzo 🙂 Przekaze Lolitce
crazy fajna bo zbita taka w sobie, nie bedzie problemow zeby podstawic ja itd. wole konie w takim typie niz te dluuuuuuuuuuuuuuuugie jamniki.
montana urocza!! strasznie zenska glowa
ritka a z Twoja co sie stalo?
uszkodziła się w boksie jakiś czas temu. Teraz juz wiem, ze nie mozna stawiac koni chodzących po żlobach do stajni z betonowymi żłobami
Megane no jak niepodobny? różowo-białą dolną warge widac  😁
Młoda śródurlopowo 🙂
Losse, Aaale ona ma fajny kolor grzywy!😀 I ładnie jej w różu 😉

Ambrozja, Ale słodko wyszedł 😍

crazy, aż się wrócić musiałam, coś ostatnio zaniedbałam ten temat. Fajna baba! Jestem ciekawa jak będzie wyglądać "docelowo", w treningu. Dojcz-maszin czy raczej delikatna folblutka 😉

montana, Ma kobitka bardzo mądre spojrzenie 🙂

Moje z dzisiaj:

montana no tak to ja kupiłam Migotkę  😉 Twoja dama naprawdę śliczna  😉
Ambrozja Twój koniś urzeka spojrzeniem  😍
Sankaritarina ale fajną maść ma Twój konik  🙂
Wygląda dzieciakowo 😀 Pewnie mówiłaś nie raz, ale ile on ma lat? 4?
Sankaritarina - Dziękuję ślicznie w imieniu Dziongaska  :kwiatek: Świetną maść ma ten Twój koń, oddaj nam trochę tego kolorku  😍
mon-es - Oj tak, zgadzam się. I dziękuję bardzo  :kwiatek:

dzidziulinka moja, pierwszy raz szereg dzisiaj na treningu skakala 🙂

dzidziulinka moja, pierwszy raz szereg dzisiaj na treningu skakala 🙂

Całkiem, calkiem to wygląda, teraz jeszcze nauczy się wycofywać w szeregu i śmigać zawody już można.. Gratuluję 🙂
ona dzidzia jeszcze, pierwszy raz w zasadzie pracuje z takim mlodym koniem 🙂 swoje zawsze zajezdzalam dopiero w wieku 4 lat, tak wlasnie w okresie zimowym a Isia zaczela delikatna prace we wrzesniu jakos, w wieku 3,5 roku. Oczywiscie na poczatku wsiadalam sobie ze 2 razy w tyg na chwilke, czasem lonza. Jakos od miesiaca pracuje w miare regularnie, 4 do 5 razy w tyg. Pracuje czyli lazi na dlugiej wodzy po 20 min i skoki raz na tydzien, moze rzadziej 🙂 jakos wole zeby sobie dojrzala, ciagle rosnie jeszcze, rozbudowuje sie. i skacze male, zawsze krzyzaczki z odkosami zeby nie prowokowac i przy scianie. ale dzisiaj jakos mnie naszlo zeby zobaczyc jak na troche wyzszych bedzie bo ladnie linie trzymala, wiec caly metr okserek ma 😉
Z młodymi końmi to zawsze jest jakoś tak nieswojo, z jednej strony człowiek chciałby toto już widzieć pod siodłem, w regularnej pracy, a z drugiej bije się z myślami może lepiej jeszcze trochę poczekać. Ja mam teraz młodą która w marcu konczy 3 lata, na razie pracuje na lonży i z uwagi na doświadczenia z moim pierwszym koniem, chciałabym ją jeszcze przeczekać, ale z drugiej strony obserwuję ją i ona generalnie nie wymaga tego czekania jak ta pierwsza. Cały czas biję się z myślami czy już czy jeszcze np. pół roku..
Averis   Czarny charakter
09 stycznia 2011 20:07
Ja jestem zwolenniczką czekania, swojego zostawiam do wiosny, aż będzie czterolatkiem. Dla mnie 3,5 roku, to minimalna granica zajeżdżania.
u mnie tez tak zawsze bylo, kazdy skonczone 4 lata jak zajezdzalam, ale niestety pozniej z lekka "opoznione" byly, z zadnym na czempionaty nie moglam zdazyc wiec z ta sie bawie, nie wymagam ale jakis kontakt z praca juz ma
Averis
A ja myślę, że to zależy. Z Juniorem będziemy pewnie czekać, bo dzieciuch straszny (fizycznie i psychicznie), ale Emetytka była od poczatku bardzo dojrzała, rozwinięta (zajeżdżana po ukończeniu 3 lat, teraz ma luzy bo sobie kuku na pastwisku zrobiła  :zemdlal🙂. Ba dzisiejszy spacer pokazał, że ma więcej rozumu niż 17-letnia matka  😁

katka
Super ta dziewuszka Twoja, to po Bajou ?

Dzisiejszy spacer, bujamy się tylko po lesie, bo nie ma warunków na rozruch z prawdziwego zdarzenia.
A tu dowód - komórkowy ( a jakże  :hihi🙂, bo żal lustrzanki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się