ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

Koniczka dziękuję bardzo  :kwiatek:
Skąd taką kartę mogę wziąć, przegrzebać PZJ ?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
07 stycznia 2011 21:03
Na PZJ powinno być, na pewno jest na stronie Warszawsko-Mazowieckiego ZJ w dziale rejestracja.
Pisałam maila do pzj, ale coś długo czekam i chyba się nie doczekam.
Od roku "odbieram" moją książeczkę z brązowej odznaki. (no cóż, potrzebna mi nie była i jakoś tak przeleciało) Jednak wypadałoby ją miec w szufladzie.
Na który nr dzwonic, do kogo pisac/pojechac? Zdawałam w mazowieckim. Nie wiem, kierowac się do klubu, w którym byłam, czy pzj, czy mazowieckiego związku?
Czy może olac? Generalnie będę chciała zdac srebro w styczniu. Może wtedy zadbac o dostarczenie mi obu odznak?
Koniczka  znalazłam  🙂  dzięki  :kwiatek:
Wysyłałam wniosek o przyznanie III klasy sportowej, ale jak się okazało - klub, w którego barwach startowałam, nie płaci składek członkowskich PZJowi... Więc moje wyniki są nieważne  😵
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
10 stycznia 2011 11:59
kolebka, to na jakiej podstawie zostałaś dopuszczona do startów w zawodach?na oficjalnych możesz startować tylko jako zawodnik zrzeszony w klubie,który jest członkiem Wojewódzkiego Związku Jeździeckiego lub bezpośrednio Polskiego Związku Jeździeckiego lub jako zawodnik niezrzeszony.Innej opcji nie ma.
jezeli klub do którego należysz jest zrzeszony tylko w WZJ,to Twoje wyniki do klasy sportowej zatwierdza WZJ...

Jasnowata, moim zdaniem powinnaś zwrócić się do organizatora w miejscu,w którym odznakę zdawałaś.
Dzięki Ktoś 🙂 A przed chwila odczytałam maila od pzj i też kazali mi się zwrócić do klubu. 🙂
Ktoś Sama tego nie rozumiem. Znajoma też miała z tym problem, musiała się przerejestrować chcąc jechać na ZO, bo klub nie płacił składek. Tak mi w WZJcie powiedziano.
13 stycznia 2011 11:48
Po pierwsze sędziowie powinni zostać co najmniej upomnieni za działanie niezgodne z regulaminami.
Po drugie - na jakiej podstawie WZJ przyjął od Ciebie opłatę za licencję roczną,wiedząc,że klub nie opłacił składek?
masz jakiś dokument potwierdzający opłacenie licencji za 2010?

edit: znajoma,która jechała ZO to inna para kaloszy,żeby startować na ZO klub musi mieć licencję ogólnopolską...opłacenie składek w PZJ i WZJ to dwie rożne kwestie.
Tak, ale gdy chciała wpłacić składkę w PZJcie okazało się, że klub nie płaci składek członkowskich i w jego barwach nie może startować na ZO.
To było w 2009, więc już pozamiatane. I tak zaczynam ten sezon od znowu kl.P, więc nie mam ciśnienia, że wyżej nie pojadę. Będę startowała jako niezrzeszony.
Przynajmniej nie będzie problemów ze składkami itp...
14 stycznia 2011 21:12
kolebka, oddzielmy proszę na razie sprawę startu na ZO i ogólnopolskiej licencji klubu.

odpowiedz mi proszę na pytanie - zapłaciłaś w OZJ za swoja licencję w 2010 roku i dostałaś plastik?
w 2010 nie opłacałam licencji, sprawa dotyczy 2009 rok. Tak, dostałam wtedy plastik.
15 stycznia 2011 10:01
skoro dostałaś plastik,to OZJ powinien uznać Twoje wyniki z 2009 roku i na jej podstawie nadać Ci klase sportową,która obowiązywała cały 2010 rok.OZJ a nie PZJ i to do OZJ powinnaś się zwrócić.

a co z 2010 rokiem?
jeżeli w 2009 faktycznie spełniłaś normy na III klasę,a w 2010 nie odnowiłaś jej,to i tak w sezonie 2011 już jej nie masz.Piszę oczywiście o klasie,nie o licencji.
W 2010 w ogóle nie startowałam,  nie miałam licencji wykupionej.

W tym roku będę to dokładnie pilnowała, zgłoszę się do OZJ kiedy wyrobię normę na III.
Ktoś  :kwiatek:
scaliłam wątki, zeby nie zginęło gdzieś to info

30 grudnia opublikowany został Regulamin rozgrywania zawodów w skokach przez przeszkody w 2011 roku obowiązujący od dnia 1 stycznia b.r.  W Regulaminie 2011 wprowadzono kilka ważnych zmian. Ponieważ niektóre wywołały już pytania i reakcję środowiska w załączniku podaję wszystkie istotne nie tylko dla zawodników:
http://www.swiatkoni.pl/news-display/2713.html
Witam🙂
Mam pytanie jak to jest :
Kiedyś aby na zwykłych zawodach wystartować klasę P,N trzeba było mieć licencje(przejechać L na styl) a teraz wprowadzono Odznaki jeździeckie, więc aby jeździć P, N  to trzeba mieć Srebrną odznakę? 🤔 Licencje?  🤔Czy Odznakę i Licencje??
Pozdrawiam🙂 🤔 😅 😅 😅
zalezy czy jezdzilas zawody przed wprowadzeniem odznak czy nie. jak jezdzilas to cie nie obowiazuja. jak nie to musisz zrobic braz by jechac najnizsze klasy, a od czego trzeba miec srebro to nie wiem 😉

cudny jest zapis o wazeniu ochraniaczy i komantaz ze z przepisow wynika, ze trzeba to robic na regionalkach 😉
18 stycznia 2011 08:34
Geisha, żeby jeździć P i N w skokach musisz miec i srebro i III licencję,możesz je zrobić w dowolnej kolejnośći,ale posiadać obie,by pojechać P i N.
Kto jest wtajemniczony w te wszystkie papierowe niuanse ??
Jeśli koń ma tylko niemieckie papiery to co trzeba mu wyrobić / gdzie rejestrować itp. żeby mógł startować u nas ?
ponoć są jakieś przepisy dot. wielkości haftu na czapraku (logo klubu) dozwolonego na zawodach(chodzi chyba o powierzchnie reklamy na zawodniku czy coś takiego :icon_redface🙂 mógłby mi ktoś przybliżyć takowe zagadnienie? 😡  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

edit.
Gillian   four letter word
19 stycznia 2011 21:48
paulut., cofnij się o stronę, Ktoś już to opisała 🙂
Klami, gdy ma w miarę nowy paszport - to nic, od razu do PZJ/WZJ. Uwaga! w paszporcie już! musi być wpisany aktualny właściciel (a raczej ten, który "zaimportował" konia + oczywiście oświadczenia kupna na terenie PL) i z tym bywa trochę zachodu, jeśli nie dopilnowano przed wyjazdem konia z Niemiec. Ale podobno da się to załatwić korespondencyjnie. Gdyby miał jakieś inne papiery  🤔wirek: to chyba najpierw paszport identyfikacyjny w ZHK. Ew. gdyby miał paszport niemiecki sprzed "wspólnotowych" ustaleń, to w PZJ wyrabia się polski sportowy. WZJ-y wydawały do niedawna karty rejestracji na podstawie przeróżnych dokumentów identyfikacyjnych, możliwe, że aktualnie wymagają już jakiegoś paszportu "euro".
20 stycznia 2011 06:47
Klami, autoryzowałam w PZJ dwa paszporty - KWPN i Zangersheide,oba tak samo - w Pomorski Związek Hodowców Koni robił wpis o właścicielu aktualnym i razem z kwitami PZJtowymi rejestracyjnymi i odpowiednią opłatą dla PZJ konie mają autoryzowane paszporty.na pewno to działa,bo oba paszporty miały juz normalne odprawy na ZOO.
koszt w PZHK to coś pomiędzy 10-30 zł,a w pzj chyba 200 albo 250,ale teraz nie mam jak sprawdzić w tabeli.
halo, Ktoś, dzięki.
Już się mniej więcej zorientowałam. Z tego co się dowiedziałam to na tych papierach muszę zmienić właściciela i dostać "wlepkę" PZJ czy jakoś tak.
"wkładkę"  😀. Żeby opis zrobić po polsku  🙂
Gillian dzieki  😀

mogłabym prosić o jedną krótką odpowiedz o wymiary na czapraku. nie wiele rozumiem z tych przepisów  😡
paulut., to chyba będziesz musiała poszukać menedżera  😀iabeł:
halo  rozumiem, że chętna  🤣 to mi napisz jakie to mają być wymiary na tym czapraku  :kwiatek:
A za ile?
OK. jeśli sponsor to po 200 cm2 na każdej stronie czapraka, czyli ok. 10x20 cm
Jeśli tylko producent sprzętu - to 3 cm2 3x1 cm  😁
a logo klubu  😉 ?
No przecież klub to sponsor  😍 a jeśli nie, to nie ma idei go reklamować  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się