Nie wiem, dlaczego niektórzy czepiają się tutaj zdjęcia tego dralonu Bloom ([url=
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/83/1432#i]KLIK[/url]) 🙄 Ok, na tym koniu wygląda jak sukienka, ale zdjęcie nie jest chaotyczne, w tle spokój, kolory zgodne z rzeczywistością (i konia i derki), koń ładnie postawiony, jakość dostateczna 🙄
A że sukienka? I CO Z TEGO?
Co do reszty, zgadzam się z
Burzą, nie macie/nie umiecie/nie chcecie zrobić porządnego zdjęcia w ruchu, nie macie warunków za dobrych, to stawia się konia na jakimkolwiek schludnym tle, możliwie równo na czterech nogach, woła kogokolwiek o pomoc (jeżeli koń nie stoi: dryfuje od lub do) i można pstryknąć, a nas potem poprosić o podciągnięcie detali w PS'ie. To naprawdę tak trudno? Litości, i małpa by się nauczyła do tego czasu... 🙄 🤣
I trzecia część, za którą i we mnie możecie porzucać kamieniami:
Cobrinha nie widać koloru padu, samo zdjęcie ok, ale jakość nie powala. Masz może oryginał (w lepszej rozdzielczości), który mogłabyś podesłać którejś z nas na maila/PW?
edit:Ludzie jesteście śmieszni, co Wy myślicie, że fotograf będzie znosił "tu mi nie rób zdjęcia bo tu jest bałagan chodźmy kilometr dalej tam nic nie ma..."
Albo może w ogóle przestawmy budynki 😉 Bo przeszkadzają na zdjęciu.
Ja coraz bardziej myślę nad usunięciem swoich zdjęć z galerii, to się robi coraz bardziej żenujące.
Nikt nam tu nie płaci za wstawianie zdjęć a jeszcze wielkie pretensje ;/
Napiszę Ci to, co napisałam kiedyś
Caroline "w podobnej rozterce": przemyśl i jeżeli ma Cię to uszczęśliwić, poproś o usunięcie. Nikt Cię nie zmuszał do wstawiania, nikt też nie będzie Cię zmuszał aby zdjęcia w tej galerii zostały. Przecież to dobrowolna zabawa... 😉
I tak, myślę, że fotograf będzie w stanie uszanować prośbę o jedno zdjęcie w lepszym tle do galerii, wiem, bo sama miałam robione zdjęcia nie raz i sama nie raz robiłam zdjęcia, nie tylko do tej galerii. I nie chodzi o 1km dalej, tylko czasem wystarczy 10m, byle z głową! I to właśnie fotograf powinien pamiętać o kompozycji zdjęcia, o dobrym kadrze i "spokojnym tle", świetle. Chyba że ty masz fotografa od fotografii dramatycznej lub dokumentalnej: śmietniki, wykarczowane lasy, walące się budynki... i tak przez kilometr krajobrazu.
Ponadto i już naprawdę na deser: jeżeli Tobie robi ktoś problemy o głupie zdjęcie w stój, to czas poszukać kogoś z jakimkolwiek sercem do zdjęć, a nie przypadkowe persony z łapanki. Ewentualnie samemu wziąć aparat w rączki i nacisnąć migawkę, nikogo o nic nie prosząc.
Hough!