... ślub :) ...
armaquesse, dziękuję. Bajerów będzie jeszcze ciut mniej, bo będzie mniej haftu na spódnicy. O rękawiczkach nie myślałam, ale chyba nie. Z dodatków jakaś biżuteria i coś na włosy, myślałam o wpiętym kwiatku, ale to się jeszcze zobaczy.
Z innej beczki - któraś ma do polecenia fryzjera i makijażystkę w Olsztynie...?
maleństwo, no to super bo takie rekawiczki dla mnie to "totalus kiczus " 😵
Tyle razy z ciekawości przeglądałam ten wątek, ale tym razem legalnie mogę się dopisać! 😀
Zaręczyliśmy się 😅 😅
Nadal chyba jestem lekko w szoku, bo niczego się nie spodziewałam!
SUPER!!!Gratuluję 💃 Nie zmieniłaś partnera od czerwcowych zawodów w Sokólu? 😁
no to gratuluje 🙂
a tu znalazłam pierwszy taniec zakochałam sie w nim jak i w muzyce 💘 💘 💘 💘
ash, gratulacje!!!
Ja zaczelam sie rozgladac za sukienka, ale marzy mi sie taka jak dawniej kobity uzywaly do jazdy konnej, albo cos co bedzie pasowac do podrozy kareta, bo czym do slubu jeszcze nie wiem ale albo kareta albo wierzchem i nie moge natrafic nigdzie na jakies rysunki albo zdjecia zeby zrobic sobie projekt...jak by ktoras trafila na cos ciekawego to bede wdzieczna.
poszukaj u Lissy Ferrery, pamietam że oni mieli takie cos podobnego szukaj-styl hmm klasyczny lub na księżniczkę z długim trenem
Kiedyś w necie trafiłam na stronę, gdzie dokładnie było rozrysowane jak taką suknię szyć, niestety nie mogę znaleść, ale jeszcze będę szukać.
Chuda- to jest piosenka z Anastazji Disneya.
Pegasuska- Być może się przyda.
http://www.eve.org.ru/fotoi4.htmlMam jeszcze taki wykrój na kompie:
Hija, dzieki ta pierwsza na tej stronie fajna, bo wlasnie myslalam o czyms do czego bedzie pasowal cylinder jakos fajnie przyzdobiony albo jakis kapelusz. Musze tylko nad materialem pomyslec, bo napewno delikatniejszy musi byc. Slub cywilny niby narazie w planach ale kolor tez bede musiala zmienic 🙂
W ogóle nie wiem czy widziałaś na następnej stronie jest jeszcze czerwona sukienka inaczej szyta. Tylko ta czarna podoba mi się bardziej 😉
tak, przejrzalam reszte ale ta jest wlasnie najbardziej taka o jaka mi chodzilo i w razie co bedzie pasowac do landa i do jazdy wierzchem.
[quote author=D+A link=topic=34.msg836051#msg836051 date=1294076035]
SUPER!!!Gratuluję 💃 Nie zmieniłaś partnera od czerwcowych zawodów w Sokólu? 😁
[/quote]
oczywiście, że nie! 😀
No to dobrze 😉 Bardzo się cieszę i jeszcze raz gratuluję🙂 Kiedy ślub?
Dziękuję :kwiatek:
W tym roku się nie wyrobimy nawet jakbyśmy się bardzo postarali.
Zdecydowaliśmy się na sierpień 2012. Konkretnej daty nie mamy jeszcze ustalonej. Od marca pewnie zabierzemy się porządnie za planowanie i ustalanie. Jak na razie nie wiemy nic oprócz tego, że koniecznie chcemy mieć sesję plenerową z naszymi końmi. 😀
ash, GRATULUJĘ!
Ale wysyp mamy, moja przyjaciółka się też w święta zaręczyła...
A ja - o dziwo - stwierdziłam, że żadnych koni na ślubie i na zdjęciach. Teść coś bąkał o dorożce, ale ja mówię głośne nie.
Kiedyś myślałam, ze zdjęcie z Łosiem, ale on się taki niewyględny zrobił, ze żal 😉
Wg mnie zaręczyny w Święta to fajny pomysł🙂 Mi by facet mógł się oświadczyć w Wigilię- wtedy akurat mamy rocznicę😉No ale to jeszcze trochę 😉
Dorozki to i ja nie chce, ale chce lando, albo konie wierzchem, ewentualnie zdjecia plenerowe w siodlach.
D+A, maleństwo, pegasuska dziękuję :kwiatek:
o dorożce nie ma mowy. Ale sesja w plenerze obowiązkowo 😍
Połączyły nas konie, zaręczyny też były w towarzystwie koni, więc i sesję chcemy🙂
A, to zrozumiały motyw 😉
Ja bynajmniej nie mówię, że konie na ślubie to kicz czy coś. Nie! Po prostu JA nie chcę. Jakoś w ogóle ostatnio mi się te konie przelały... :/
My tez poznalismy sie przez konie, a z tym landem to jest tak, ze znajoma wozi ludzi na sluby, nie raz ja wiozlam pary do slubu i od zawsze praktycznie wiedzialam, ze bez tego sie nie obedzie🙂 a sesja wierzchem to moze byc fajna pamiatka.
edit. maleństwo a ja bym oddala krolestwo za konia, od swiat Wielkanocnych nie jezdzilam 🤔
ash, Chuda gartulacje 🙂
maleństwo bardzo ładna suknia
maleństwo, mam podobne zdanie do twojego. Jeszcze jakas ładna kareta czy coś to ewentualnie na upartego ale wierzchem to nie za bardzo. 🤔
armaquesse, mi chodzi o cos takiego:

edit. jedna jest z zielonym obiciem, druga bialo granatowa, obie mozna otworzyc i zamknac wiec i pogoda nie byla by mi straszna😉
maleństwo, ja mam chyba nawet z Pasymia! ale to stary kontakt, musialabym sie troche wysilic zeby to ogarnac
O, no proszę, kujka 😀
Ale jak nie odgrzebiesz, to pewnie znajdę, jeszcze dużo czasu.
Nasturcja - dziękuję. Będzie jeszcze ładniejsza :p
Pegasuska, druga wygląda elegancko 😉
maleństwo, pierwsza tez jest fajna jak ja sie ladnie udekoruje, fakt zdjecie ciemne i wyglada na czarna a ona jest ciemno zielona, nie moge znalezc zdjec otwartej i ze slubu bo te to akurat z jakiejs imprezy jest. Zreszta ja jakos zawsze wolalam ta ciemna...
A mi tam się marzy taka kareta wypasiona, zaprzęgnięta w 4 konie - o maamooo 🙂 Pegasuska, ile taka przyjemność (tylko koniecznie 4 konie!) kosztuje? 🙂 Pewnie fortunę...
Dzionka, zalezy gdzie slub, obrzeza Warszawy para koni to jest okolice 2tysiecy, czworka zalezy od tego czy akurat termin jest mocno oblozony, trzeba gadac indywidualnie ale od 1000 do 2000 do ceny podstawowej trzeba dodac...jak gdzies na drugim kompie znajde jeszcze zdjecia ze slubow to powstawiam oba landa 😉
A jeśli ślub w Warszawie to drożej? Drogo trochę, ale bym miała wejście smoka jak nic 😀