A jak z szerokością(jakby długością na boki) tych jacksonów? Po prostu potrzebuję polarowej grubej i porządnej derki do suszenia i nakładania na siodło do stępowania( czy nie będzie ona jakaś mega krótka i pół brzucha nie będzie koniowi wystawać jak włożę na siodło i jeszcze wsiądę ja do góry na nią 😉 ?
Alaska, nie powinno. Są standardowego rozmiaru 😉 Porównując z Eskadronami, to Eskadrony na pewno są trochę dłuższe, ale ich derki to w standardzie sukienki.
wybaczcie za post pod postem, ale zapytam - w takim razie jaką derkę polarową polecacie? zależy mi na jakości wykonania i grubym fajnym polarze
Do 170zł: Może będę monotematyczna, ale fajny gruby polar mają derki Fouganza (sic!). Polecałabym też Thermostary (Lissabon) oraz droższe modele HKM np. Nordpol, no i polar Masta - wszystkie te są z grubego polaru i mają obustronnie odpinane pasami. Za 100zł fajny polar ma też Jacson, ale te derki są bez pasów.
Disco, moje też, ta niestety jest na Rudą za mała, bo to 135, a ruda ma od kłębu do ogona 144 dokładnie i wystaje jej połowa zadu. Służy nam jako treningówka, ale najchętniej bym ją sprzedała niestety ma dziurki zrobione przez myszy 🍴 a na jednej z nich łatę. Gdyby była jeszcze gdzieś dostępna w tej kolorystyce to bym natychmiast kupiła kolejną.
mój koń stoi w niej ok miesiąc i to tylko w boksie 2 półkola od zapięć własciwie się wyprostowały!! muszę kupić nowe i wszyć, do tego będę musiała poprzeszywać zapięcia między nogami (są tak nisko, że czasami zahaczają o stawy skokowe, są wiecznie w kupie) i zastanawiam się czy jej nie skrócić bo jest ponadprzeciętnie długa. Pasy pod brzuchem są za długie nawet sktócone ma maksa, derka się strasznie przekręca (raz wypuściłam w niej konia na padok)
🙁 trochę się zawiodłam bo derki wyglądają i są wykonane bardzo fajnie
korsik, mi to wygląda na niedopasowaną do konia przede wszystkim- długość, pasy itp. A teraz Ivett bierze DOKŁADNE wymiary całej derki, a wcześniej chyba po prostu klasyczny rozmiar.
korsik, mi ivett wysłała listem nowe kółka do zapięcia - może też poproś żebyś miała pewność, że są mocniejsze niż poprzednie? Tylko muszę zanieść derkę do krawcowej żeby poprzeszywała. A takie było larum, że źle pozapinałam i tylko mi się kółka rozginają :]
Wojenka, sama derek York nie posiadam, ale ogólnie firma ta sprawdza się. Ta konkretna derka bardziej an stajenną wygląda. Gdzieś an Forum ktoś chwalił derki York'a
Dramka ja mam. Zapięcia są koszmarne 🍴 Mój poprzedni koń stał w niej jedną noc i zapięcia się prawie odpruły 🤔 Na szczęście przeszyłam i mam nadzieje, że to się nie powtórzy 🙄 Po prostu te paski są za słabo przyszyte
macie jakieś szybkie sposoby na czyszczenie derek ? Jakieś suche szampony czy inne środki ? Moja co noc kładzie sie i to w kupach oczywiście , także z derki robi sie pancerz , później zostaja plamy oczywiście 🤔
ja np zawsze przez głowe zakładam z oszczędności czasu po prostu
szuwar odplamiacz do dywanów w sprayu rozcieńczony wodą 1:1 🙂 Działa przyzwoicie i nie odbarwia Dramka mam zimówkę tattini z takim samym zapięciem i jest na prawdę rewelacyjne, nic nie obciera, idealnie się układa