Młode Konie

Averis   Czarny charakter
03 stycznia 2011 17:16
Megane, ah, cóż poradzę. Nastoletnia miłość 😁
Averis, wow Karson wyładniał! w ogóle fajniej teraz wygląda 🙂 ile ma już lat?

A ja się pochwalę, że byłam z dzieciakiem na jego pierwszym zimowym spacerze. Poszliśmy nad Wisłę. Trochę się przeliczyłam jeśli chodzi o moją kondycję, zaspy znaczenie utrudniały chodzenie. Ale Duszkowi się ewidentnie podobało, a jednocześnie był bardzo posłuszny i grzeczny. Spacer długo nie trwał, bo szybko się zaczęło ściemniać, więc potem poszliśmy jeszcze na halę się powygłupiać.

Bardzo fajny dzień 💘
03 stycznia 2011 18:17
amnestria, dziękujemy :kwiatek: W kwietniu będą 4 lata 😉  Jak się Duszydło chowa?
My też kwietniowi 😀 I też będą 4 lata (02.04 dokładnie 😉)

Duszydło daje radę. Oddałam dziada na przyuczenie do kujki, a sama zgrywam dobrą mamusię. Przywożę marchewki, miziam, zabieram na spacerki, robię dobre papu 😁 Obecnie Duszi jest na etapie lonżowania - raz już był lonżowany na wędzidle. Także przedszkole 🙂
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
03 stycznia 2011 18:26
Averis, kurczę, kiedy to minęło, dopiero co Karson był gówniarzem i obibokiem, a tu już poważny wiek 4 lat! Jak ten czas leci  🙄 Niemniej Kary nadal wygląda, jak odsadek i bynajmniej nie ze względu na mikry wzrost, tylko wygląd pyska  🙂 Jeździsz coś?

Nathan Boy też już w poważnym wieku, a taki był śliczny źrebaczek!
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
03 stycznia 2011 18:29
aleksandraalicja powazny wiek ale zaczyna go wyciagac w rozne strony, podobno im brzydszy 2 latek tym lepiej  😁
No proszę proszę, same kwietniowe czterolatki 😀 My też w kwietniu (11ego) 4 latka. Wreszcie można zacząć porządniejszą robotę, i to jeszcze wiosna  🥂
03 stycznia 2011 18:36
No wiesz, Karson jest na etapie bycia pluszową kulką, więc to żłobek 😁 Lonżowanie, siodło i takie różne różności, to mamy przerobione- w końcu czymś przez te 3 i pół roku trzeba było się zająć 😁 Nawet z 2 razy na nim siedziałam. Ale teraz się obijamy.
AleksandraAlicja, no właśnie, wygląd pyska jest constans 😁 To chyba jakiś defekt genetyczny. No bo sama zobacz. A do pracy idzie na wiosnę 😉

odsadek

roczniak

1,5 roku

2 lata

3

4

Klątwa!  😂
Też się dopisujemy do kwietniowych (6.04) 🙂
amnestria
Dawaj zdjecia Duszka  🏇
Megane
Fajny, fajny a jak jeszcze do roboty pójdzie  😜
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
03 stycznia 2011 18:42
I my kwietniowi - 13.04. 🙂
Averis z Karsona coraz poważniejszy młodzieniec się robi 🙂 Dość powolnie, ale się robi 😉
margaritka a jak Nathan zniósł kastrację?
amnestria hehe, czeka Was jeszcze wiele wspólnych km na piechotę 🙂 Jak sobie przypomnę ile hektarów z Dragonem zrobiłam, to aż mi wstyd że teraz tak kiepsko z moją kondycją 😡

A ja codziennie coraz bardziej jestem zachwycona tym moim Dzieciakiem 🙂 Czasami mam wrażenie, że nie jest to świeży 4-latek, tylko stary wyjadacz który w życiu widział wszystko 😉 Jego dzielność, odwaga, opanowanie i chęć współpracy naprawdę mnie zadziwiają 😀
03 stycznia 2011 18:43
Karson z 10.04 😉

Raven, ja już się przyzwyczaiłam, że on nigdy nie dorośnie. Jak pójdzie do pracy, to mam nadzieję, że zmężnieje 😉
kujka   new better life mode: on
03 stycznia 2011 18:57
Raven, ja z czteroletnim Gilem tez jogging po mazowieckich lasach uprawialam! jak sobie przypomne to az mi sie wierzyc nie chce ile ja z nim km nieraz zrobilam... :P

Averis, sliczne te Wasze zimowe zdjecia, faktycznie Karson wyladnial 🙂

Amnestria fajnie ze dzieciak grzeczny 🙂 ale dawaj foty! 😉

teraz wyjdzie cala moja glupota - moj kon niedlugo wyjdzie z wieku pasujacego do tematu... jeszcze jest szesciolatkiem, ale za 1,5 mies koniec, nie bedzie sie nadawal do kaciku mlodych koni! 🙁 smutno mi!
kujka, myślę, że z 7 latkiem najwyższy czas przenieść się do kąciku Seniora hahaha 😁
03 stycznia 2011 19:04
kujka no co Ty? Z Gila już taki piernik? 😲
Averis jak widać Karson jest z tych wyjątkowo późno dojrzewających 😉 Najwyraźniej mu się nigdzie nie spieszy  😁

Ja ostatnio przyglądając się zdjęciom uświadomiłam sobie jak mi się Dziecię rozrasta 🙂
Sierpień 2010
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/zad1-2.jpg?t=1294081135[/img]
Grudzień 2010
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/zad5.jpg?t=1294081135[/img]
Fajnie jest obserwować jak młodziaki się rozwijają i jak sie zmieniają 🙂

Armara :kwiatek:

za wiele nie mam, ale takich chyba jeszcze nie było:

kujka grzeczny, grzeczny 😍 i było widać, że mu się podoba, wszystko go interesowało i niczego się nie bał (nawet turbo wielkiej, niebieskiej foli - tej przy padoku ogiera, mimo że fruwała na wietrze) Fajnie było 😀 zdjęć z naszej wyprawy nie mam, a szkoda, bo był przepiękny zachód! naprawdę, przepiękny 🙂

Raven jak tylko się ogarnę czasowo muszę Was odwiedzić 😀
Raven, kto widział robić zdjęcia konia od D strony  😂
Fajna zmiana... 🙂
03 stycznia 2011 19:11
Raven, no wlasnie! plakac mi sie chce! przeciez to jest moje male dzieciatko! ;(
BTW czy wacpanna to w sobote rano jest w stajni? Bo tak sie sklada ze przypadkiem z wizytancja zawitam! i aparat moge miec!

croopie, kopne Cie zaraz, ja tu przezywam dramat a Ty sie smiejesz!

ja naprawde lubie mlode konie, jakby bylo mnie stac to bym sobie jeszcze jednego kupila, bez kitu :P
Raven jaka okrągła dupka, przypakował trochę!

No to chyba w kwietniu jakaś niezła impreza się szykuje? 🤣
a z mojego chucherka sie grubasek zrobił  🤣

1. z tych wakacji
2,3. z nie dawna
03 stycznia 2011 19:23
lunqa, jaka czadowa maść!
Nie za wysoki chyba?  🙂
03 stycznia 2011 19:25
Bay, masz coś do niskich koni 😎? 😁
Averis
jestem ciekawa czy jego maść sie jeszcze bardzo zmieni 🙂 jak był mały podobno był cały rudy

Bay
na razie jest taki średni 🙂
jeszcze urośnie, w maju będzie miał 2 lata
Averis nic a nic 😀 Sama mam maluszka  😎
03 stycznia 2011 19:33
kujka kuuurczę, prawdopodobnie w zębodłubni będę Murzynić 🙁 A tylko sobota z rańca Ci pasuje?
Cobrinha każdy ma jakieś zboczenie... 😁
Bay mnie to rozpiera ciekawość jak Drago się rozbuduje gdy jeszcze podrośnie i w treningu będzie 😜
amnestra zapraszamy o każdej porze dnia i nocy 😀
03 stycznia 2011 19:35
Raven, idzie pi dablju 😉

lunqa, szczegolnie po 1 zdjeciu widac, ze byl kiedys rudy. zdecydowanie wyladanialo Ci dziecko z wiekiem.
kujka
mam nadzieje że jeszcze wyładnieje  😀
Dawno nas tu nie bylo, wiec sie przypomnimy :P

http://re-volta.pl/galeria/moja/album/1423

Moja 18 miesieczna KIARA mlp od Kalia mlp po Plik mlp

😉  😀  😉

Bischa   TAFC Polska :)
03 stycznia 2011 23:48
kujka oj tam, przecież w MPMK startują też 7 latki, więc możesz przecież jeszcze zostać 😁
03 stycznia 2011 23:53
Bischa L, w skokach tak ale w uj nie 😉 z reszta nie ma mpmk rekreacyjnych 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się