Ja po ostatnich zawodach halowych u Robsonów i amoku na rozprężalni już więcej na halowe nie chce tam jechać..
A ja dzisiaj poskakałam. Nic wielkiego, gimnastyka na drągach i potem w szeregu kilku członowym. Pierwszy raz jak to najechałam z galopu, to zrobiłam to tak nijak, że koń zgłupiał i omal go nie zabiłam, ale przynajmniej miałam nauczkę. Pod koniec naprawdę było fajnie, była bardzo uważna, skakała w rytmie, bez nakręcania się.
Generalnie z naszej pary koń się trenerce podoba, ja mam sporo do pracy nad sobą - nad koniem też, ale nie zrobię tego skutecznie bez poprawienia siebie...
Skupiliśmy się dziś w dużej mierze na moich łokciach, które są sztywne i nie pracują tak jak powinny. Ale zaczynam trochę panować nad za długimi wodzami, choć są momenty kiedy nie myślę o tym i mi wyjeżdżają z rąk a koń się masakrycznie rozwleka - o dziwo, robię to w dużo mniejszym stopniu na ogłowiu wędzidłowym niż bezwędzidłowym.
Nie zdawałam sobie też sprawy z tego, że w galopach zarówno jak jeżdżę w prawo jak i lewo mam ustawione biodra w prawą stronę, dziś dopiero trenerka mi to uświadomiła. A dziwiłam się ostatnio czemu koń wyraźnie się pogorszył na jedną stronę... I widzę już, że będę musiała intensywnie nad sobą pracować, żeby to wyeliminować, bo złe nawyki sobie starannie wypielęgnowałam przez ostatnie 3 lata. Za to odkąd jeżdże w pasie magnetycznym na plecach, jest trochę lepiej z moim krzyżem 🙂
No i podjęłam z trenerką decyzję, że jednak będę jeździć na wędzidle, poza dniami kiedy tylko chcę ją tylko lekko poruszac, jadę w teren oraz być może na parkury, bo jeśli o samo prowadzenie się na parkurze to na tym bezwędzidłowym ogłowiu mi się lepiej jeździ (albo mi się tak jeszcze wydaje 😎 ).
Strasznie fajnie jest nie jeździć samemu 😅
kilka lotow w wieksza przeszkode i bardzo szybko sie czlowiek uczy, ze wodze nalezy miec krociutkie 😉
puszczalismy wczoraj dzieciarnie ( w tym roku 3-4 letnia ) w korytarz. oj gibaly slodziaczki i moge powiedziec ze patrzac na nie az chce sie powiedziec ze papiery tez same skacza 😍 juz sie nie moge doczekac lata, zeby zaczac je odrobinke oswajac z czlowiekami w wersji praca, a nie tylko czlowiekami ktore glaszcza, czyszcza i czesza grzywe 😉
co myślicie o skokach na placu zmarzniętym i zasypanym śniegiem? 🙄
Jak dla mnie to głupota kazać koniom skakać na zamarzniętym podłożu, ale chciałabym przeczytać coś więcej na ten temat 🙂
Ehhh poskakałabym sobie 🙄 a tu Dziad od 3 tygodni na zdrowotnym. :emot4:
Koniczka, a co sie stalo sie, ze na zdrowotnym? Gromek dlugo planuje jeszcze chorowac?
pippi co tu wiecej pisać? można naprawde zrobić krzywde koniom, ludziom. Lepiej sobie darować skoki niż potem nie mieć co zbierać.
fajny przejazd 💘
Problemy z grzbietem, na szczęście szybko wyłapane. Najgorsze, że nie wiadomo z czego mu się to przypałętało bo siodła sprawdzone i nie ma czego się czepić. I obydwoje lek weci co go oglądal stwierdzili, że jest za poprawnie umięśniony, żeby szukać problemów w treningu 🤔wirek: Także Dziad zasuwa na lonży wedle specjalnie ułożonego przez panią doktor planu, miał masażyk już jeden, w środę kontrol i następny masażyk (mam nadzieję, że już po tym wróci pod siodło...), grzeje się pod solarium, wciereczki, sreczki i full SPA ogólnie 😉
pippi, no pewnie, że głupota. Ja nie wyobrażam sobie jeździć na zamarzniętym i pokrytym śniegiem podłożu, w takich warunkach wsiadam na stępa albo oprowadzam w ręku.
pippi co tu wiecej pisać? można naprawde zrobić krzywde koniom, ludziom. Lepiej sobie darować skoki niż potem nie mieć co zbierać.
fajny przejazd 💘
Fajny,fajny aczkolwiek ja tam kocham jego narzeczoną (czy już może żonę? Ktoś wie? 👀 ) Penelope Leprevost. Jest NIESAMOWITA! Generalnie szkoła Michael Robert jest étonnant ! 😍
przepieknie jezdzi, super przejazd w Genewie. powiedzmy, ze tez ja kocham 😁
Penelope jest absolutnie niesamowita i zdecydowanie najlepsza. aczkolwiek Kevin tez daje rade, az chce sie rozmyslac jakie ich ewentualne dziecko bedzie mialo talent 😁
mi sie najbardziej podoba ta mocna polparada do odbicia ona ostatni okser, bo az za czesto widac fajne przejazdy gdzie kurde tej ostatniej "plomby" brakuje i glupie zrzutki potem sa.
Ale generalnie ten najazd był mega ryzykowny. Chociaż nic chyba nie pobije rozgrywki ostatnich IO i skoków przez dekoracje kwiatowe 😁 Swoją drogą widzieliście gdzieś w necie nagrania tej rozgrywki?
gdzies kiedys byly nagrane. ale nie pamietam czy to ja mam je gdzies czy YT jutro poszukam.
najazd ryzykowny, ale taki naskok Silvana zrobila ze az zaswiszczalo.
salto piccolo bede szukac 😉
obejrzałam właśnie pare przejazdów Penelope, zjawiskowo jeździ :kwiatek:
Właśnie tylko nie pamiętam która para zrobiła ten najbardziej ryzykowny skrót świata. Zdaję się,że nawet 2 pary. Amerykanin? Hmm taka młoda,a już skleroza dosięga 😁
A jeśli już jesteśmy przy YT. O tym panu już ucichło? Czy tylko kryje? Zapowiadała się wielka gwiazda kilka lat temu:
Pokażcie jakiś filmik tych skrótów?! 🙂
No właśnie nei pokażemy,bo nikt nie wie gdzie można je znaleźć. Mi generalnie szukanie czegokolwiek w sieci nie bardzo wychodzi,dlatego się za to nie biorę 😎
a ten Pikachu to znany za sprawa czego? MSMK chodzil, czy potem wysokie konkursy jakies? kto go jezdzil, nie kojarze. wali w gore mocno, ale technika nie powala.
Wygrał MŚMK w Lanaken w 2006 i wtedy był wielki BUM na niego. Mówiło się,że to nowa gwiazda itd i.. zniknął. Właśnie dlatego się pytam,bo nie widać go jakoś.Kiedyś kobyłę chciałam nim zaźrebić,odwidziało mi się.
Czemu jeśli wolno spytać? 😉
Jak dla mnie to głupota kazać koniom skakać na zamarzniętym podłożu, ale chciałabym przeczytać coś więcej na ten temat 🙂
Skoki na śniegu bardzo fajne, jeszcze lepsze przy świetle księżyca 😀
Czemu mi się odwidziało?
Bo na całe szczęście ktoś nad tym czuwał i przewidział,że kobyła,która chodziła w sporcie 7 lat nie będzie "skora do współpracy" jeśli chodzi o zaźrebianie. Jeśli wybrałabym tego konia, straciłabym ok 5 tys euro.
ja również dołączam się do fanklubu Penelop🙂
a co do ostatnich IO ja mam nagrane relacje z Eurosportu na pewno finał i rozgrywkę więc jeśli byście chcieli mogę w miarę wolnego czasu jutro lub we wtorek poszukać i ewentualnie spróbować podzielić i wrzucić ciekawsze fragmenty na youtube.
Magdzior byłabym ci dozgonnie wdzięczna!!!! Zwłaszcza za rozgrywkę. 😉
Magdzior jeszcze pytasz 🤣 wrzucaj wrzucaj 🙇
Pytanie jest tak idiotyczne, jak podobne: "co sądzicie o skokach na piasku?". Zależy jaki piasek. Zależy jaki śnieg.
Ok plytę znalazłam teraz tylko muszę coś poszukać na temat dzielenia plików DVD (z rozszerzeniem .vod) albo znalezc jakies miejsce gdzie można to wrzucić bez dzielenia, jak tylko mi się uda - dam znać🙂
albo chociaz sprawdz ktora to byla para moze YT cos pokaze.
szczerze mowiac po Lananken zniknal i nie wiem czy sie sugerowac ale na koncu filmiku sa dwie daty. moze padl?
Chyba padł.
Moi drodzy przypomniałam sobie kto tak ryzykownie rozjechał rozgrywkę na IO 2008! McLain Ward i Sapphire! 🏇