Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

na tych zdjęciach niestety nie widać, żeby coś innego Tobą kierowało. Fajnie, że chudy koń ma się teraz lepiej, ale nic więcej nie wiadomo. Wątek ma tytuł wpływ treningu i najlepiej widać to po zdjęciach kiedy koń przed wygląda ok, nie wystają mu żebra, jest po prostu normalny, a po jest proporcjonalnie, tam gdzie trzeba rozbudowany ewidentną pracą. A nie chudy stoi, nie chudy skacze. To nie ma nic wspólnego z tematem
Edit:
źle przeczytałam.
magda, jakkolwiek pogardliwego stosunku do mojej jazdy byś nie miałam, Dzionek jest w na tyle efektywnej robocie, że jej skutki widać gołym okiem z roku na rok 🙂 Je owies i siano, więc niestety nic innego mi nie pomaga.

ale niby jaki mam stosunek do twojej jazdy? ze siodlo skokowe do przodu ci (no i w sumie wszystkim, co niekoniecznie obserwuje...) lydke wypycha to juz wiem 🙁 . ale ze owies i siano i nic innego ci nie pomaga to nie wiedzialam 🙁 to moze zainwestuj w jakies pasze budujace miesnie? kurcze, ja daje build upa-a dodsona a jakos kobyla nie chce sie stac pakerem 🙁 a juz od miesiaca dostaje 🙁 a przeciez trenujemy ciagle...
Averis   Czarny charakter
01 stycznia 2011 23:08
crazyfrog, zdjęcia poglądowe. Jesteś w stanie obiektywnie określić mi rozwój mojego konia na podstawie tego typu zdjęć?

Zdjęcie powinno być robione o podobnej porze roku (najlepiej wiosna/lato- brak zimówki), w podobnym chodzie, podobnej fazie skoku (jeśli koniecznie chcesz pokazać postęp w sposobie pokonywania przeszkód).

kujka   new better life mode: on
01 stycznia 2011 23:09
crazyfrog, ale jest mnostwo innych tematow gdzie moglabys wstawic zdjecia i zapytac co inny mysla... :/ przeczytalas chociaz strone tego watku?
crazyfrog, oj tam zaraz po uszach - wybrałaś po prostu zdjęcia, które kompletnie nic nie pokazują. Na tym drugim zdjęciu koń może być i równie chudy jak na pierwszym - ale leci nad przeszkodą, na żebrach ma czaprak, a szyja jest zgięta. Pokaż zdjęcie w stój - a jeśli takiego nie posiadasz, to wstrzymaj się z pojawianiem w wątku, dopóki takiego nie zrobisz. Tutaj nikt nie będzie się doszukiwał jakichś ukrytych i niedopowiedzianych na fotce treści. Na chwilę obecną możesz jak najbardziej dołączyć sobie do kącika puchnących z dumy.

Averis, you make my day! 🤣
Jak on się zmienił! Ah! Oh! Jaką miał płaską szyję na pierwszym zdjęciu! A jak urósł cały! Uh! 😀
magda, nie za wiele zrozumiałam z twojej średnio składnej i pełnej smutnych minek wiadomości, więc nie będę się do niej odnosić 🙂

Averis, umarłam ze śmiechu 😀
crazyfrog   Lots of laught c:
01 stycznia 2011 23:14
Hahaha jaki bulwers w ogóle wszyscy 😀 No dobra sory, że wątek zaśmiecam i obiecuję poprawę :P
01 stycznia 2011 23:17
quantanamera, wypracowanie pionowej postawy zajęło nam 2 lata. Jakaś trauma z okresu źrebięctwa, on nawet kłusował na boku. Czasami muszę go jeszcze podtrzymywać, ale jest coraz lepiej.

Dzionka, no heloł, zmiana jest. Brak kantara, coby było profi.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 stycznia 2011 23:22
Averis,  stosujesz naturalny trening? Ja tu rozpoznaję elementy krzakoterapii. I to już z 555 levelu...
quantanamera, wypracowanie pionowej postawy zajęło nam 2 lata. Jakaś trauma z okresu źrebięctwa, on nawet kłusował na boku. Czasami muszę go jeszcze podtrzymywać, ale jest coraz lepiej.

Przepraszam, ale LOOOOL i tarzam się ze śmiechu 😀 😀 😀
01 stycznia 2011 23:25
Strzyga, czasami wspomagamy się żywicą i sadłem borsuczym. To bardzo dobrze wpływa na motorykę ruchu, szczególnie w stój.
01 stycznia 2011 23:26
Ale robiłaś mu na początku stelaż z gałązek?
01 stycznia 2011 23:27
Ej no... w sumię to macie racje  😀          hahaha xD
01 stycznia 2011 23:28
crazyfrog, nie bulwers. wez jutro do stajni aparat, postaw konia przy koniowiazie i cyknij fotke w stoj. zajmie Ci to jakas minute i juz bedziesz miala co wstawic.

Averis, wspolczuje, moj kon tez mial taki problem...
na szczescie przeszlismy rehabilitacje:
bylo nieraz tak ciezko, ze podpieral sie nosem.... 🙁
ale powoli uczylismy sie wstawac: http://www.facebook.com/photo.php?pid=30829153&l=5886ee1800&id=1237008814
ale dzis jestesmy zdrowi, wlasciwie dzis moj kon lata nie tylko w pionie ale w ogole ziemi nie dotyka! to weterynaryjny cud!

😁 i juz uciekam bo narobilam straszniego offa  🚫 😜
01 stycznia 2011 23:31
hahaha najlepsze z nosem xD
01 stycznia 2011 23:32
kujka, Respect! Taka zmiana w tak krótkim czasie. Nie wiedziałam, że było Wam tak ciężko ;(
Strzyga, ano! 😀

Kończę off, bo dostanę kolorek za karę. Więc Cicho Sza! Mam tylko nadzieję, że przykład Wpływu Ujęcia Na Wygląd wystarczająco ukazał bezsensowność wstawiania dwóch różnych ujęć konia. Nawet najbardziej rozbudowanego.
01 stycznia 2011 23:35
No sory jeszcze raz... ale patrzcie... przynajmniej się dowiedziałyście jak wiele koni cierpi na  hmmm... jak by to nazwać... "poziome chodzenie ";p
dempsey   fiat voluntas Tua
01 stycznia 2011 23:37
Koniczka, zrobiłam porównanie tych dwóch koni, które wciskasz nam jako jednego
No sory jeszcze raz... ale patrzcie... przynajmniej się dowiedziałyście jak wiele koni cierpi na  hmmm... jak by to nazwać... "poziome chodzenie ";p

Dokładnie, ich właściciele mogę wreszcie wyjść z ukrycia - już wiedzą, że nie są sami 😀

kujka, na zdjęciu "rehabilitacja" Gil wygląda jak jakiś retard 😀 Posikałam się ze śmiechu 😀

Koniczka, jaki sexi t-shirt na pierwszym 😀 Oprócz konia zmieniłaś też styl 😉
01 stycznia 2011 23:42
W sumie to poważnie się zastanawiam nad założeniem fundacji na rzecz potrzebujących koni cierpiących na zespół płaskiego chodzenia  🤣
01 stycznia 2011 23:51
Wy sie smiejecie a zespol ruchu horyzontalnego do jest powazna choroba... wiecie ile siodel mi sie zdarlo, ile oficerek z tej 1 strony na ktorej kon lezal? a jakie on mial odparzenia? a tu takie smichy-chichy... :/ okropne jestescie.

dempsey, efekt nitroWOW. pod wzgledem garderoby Koniczki rowniez 😁
01 stycznia 2011 23:53
Karson założył grupę na fejsie 'Nie śpię, bo chodzę horyzontalnie'

Od maleńkości oczka podkrążone z niewyspania ;(
01 stycznia 2011 23:58
Kujka   jak znasz kogoś kto ma konia chorującego na drugą stronę to się drugą stroną oficerek pozamieniajcie xD
02 stycznia 2011 00:01
Averis, nie założył, chciałam się zapisać i nie ma =(
A ktoś skomentuje mojego siwego?
pomijając ze urosl mu ogon i wyjaśniał mocno  😁
kujka, najgorsze jest to, że konie z ZRH to nie bardzo nadają się do ujeżdżenia... bo bardzo ciężko je podnieść 🤣

dempsey, właśnie miałam ochotę napisać koniczce, żeby złożyła konia z samych początków z koniem teraz. Moim zdaniem i ona i koń wyglądają szałowo i zmienili się nie do poznania  😵

Misia, to ja mogę. Dupa wygląda na bardziej okrągłą, tak samo klata i łopata i w ogóle koń ładny i okrągły w sylwetce, ale jedną rzeczą, która nie jest cool jest dziura przed kłębem w szyi. Tam go jakoś mało przybrało - ale może trzeba po prostu poczekać kolejne 3-4 miesiące i już będzie super szyjsko.
zmiana Koniczki, quanty i jeszcze Wielu innych, których teraz nie pamiętam są genialne🙂 tak można siedzieć i patrzyć - podziwiając efekty ciężkiej pracy🙂

Powiem Wam, że aż sama z czystej ciekawości zaczęłam szukać jakichś archiwalnych zdjęć sprzed dwóch lat kiedy zaczęłam pracować z Reszką, ale niestety brak mi tak bogatej fotorelacji, na której by cokolwiek było widać. Na pewno jest zmiana styli jazdy ale sama byłam ciekawa czy jakaś  w budowie bo Reszka zawsze była masywna więc myślałam, że zmiany w budowie raczej nie ma, a jednak tak sobie patrzę i chyba zrobiło się jej nieco więcej 😍 chociaż tak naprawdę to w treningu na pewno przez cały tn czas nie była, więc ja jeszcze cierpliwie poczekam i może na wiosnę/lato  - ba mam nadzieję, że wtedy będzie jeszcze więcej widać🙂
cieciorka   kocioł bałkański
02 stycznia 2011 00:11
Averis, kujka, to wpływ treningu na wygląd, a nie czempionat koni rzeźnych, zróbcie sobie własny wątek.
Misia, bardzo ładny i proporcjonalny koń się zrobił! Reszta, jak wyżej 😉
02 stycznia 2011 00:16
cieciorka, ranisz 🙁

😁
Misia, zad wygląda na okrąglejszy, ale czy przybyło mięśni, czy tłuszczu? Dla mnie - to wpływ żywienia... a porównanie ruchowe konia na czworoboku a w śniegu ma taki sam sens, jak zdjęcia "porównawcze" Averis  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się