Bryczesy

xxagaxx, dokładnie. Ech... sa piękne, ale tyle kasy za krótki lej ??
będę miała w styczniu bryczesy idealne  😍 😍 😍
idealne dla mnie...  takie jak chciałam - jeans niebieski+brązowy skórkowy pełny lej... bez kieszeni na tyłku...

🏇 🏇 🏇
Dodofon, a gdzie takie znalazłaś ??
No krata piekna, chcialabym takie 😍 😍
Dodofon Masz fotke?
Dodofon jakiej firmy?
Miał ktoś z was może takie bryczesy? Firma Mondoni

Jakie są jakościowo i ile wam wytrzymały? Właśnie zakupiłam takie a chciałabym poznać opinie osób które je mają/miały 😉

Odświeżam 🙂 Czy ktoś odpowie? 🙄

nie cytujemy zdjec!  :bum:
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] cytowanie form graficznych
fotki nie mam, bo ich NIE MA
będę szyła "autorskie" wg. mojego pomysłu - znaczy uszyją mi takie jakie chcę, oczywiście według dostępnych już modeli = tyle, że połączenie kolorystyczne sa mojego pomysłu ;-)
pochwalę sie jak dojdzie to do realizacji
Weszłam dzisiaj w pikeury 36 (model mondega)  😲 I chyba je sobie zostawie.  😁  🤔wirek:
Ostatnio sprzedałam soft shell euro-star tylko z krótkim lejem koleżance.

Martwiła się czy nie będą śliskie, a teraz twierdzi że lepiej się trzymaja w siodle niż pełny lej  😲
Weszłam dzisiaj w pikeury 36 (model mondega)  😲 I chyba je sobie zostawie.  😁  🤔wirek:

Po świętach!!! 👀 A ty co jakiś masochizm upawiałaś, sernik przestał smakować czy co? 🤔
Ja się zastanawiam czy w moje wszystkie 38 się będę zapinać?
Aby się na siebie nie wkur... ać nie mierzę tych co zawsze bardziej opięte były... króluje u mnie aktualnie pikeur modena. Tylko trochę mało pocieszający jest fakt, że już pasek nie jest mi do nich konieczny 😵
Wypadają bardzo duże jak na 36  😁 Poza tym ta zakładkę w pasie i tak planuje odwinąć 😎
Haha - już wiem, do czego przydaje się to, że bryczesy jednak trochę rozciągają się po jakimś czasie od prania... Po świętach swoich jeansowych pikeurów specjalnie nie piorę 🤣. O dziwo dziś weszłam w dość ciasne i nierozciągliwe TCM-y...
Laski na wiosne schudniemy  💃
Nie żartuj - nie mogę do wiosny czekać z praniem bryczesów... Muszę szybko schudnąć, no muszę...😉
Nawet nie robie sobie nadziei że teraz schudne..masz TCM 😉
Dramka, przyznam, że ja pozostałe bryczesy (tcm-y, cavallo i rts-y) użytkuję sporadycznie. Generalnie praktycznie non stop jeżdżę w tych jeansowych pikeurach, które mam od Ciebie. Muszę sobie jeszcze jedne podobne kupić - bo w tym mi najlepiej. Bez względu na temperatury i pogodę najbardziej lubię właśnie te jeansowe.
ja to chudne od ponad roku pomalutku i pewnie za pol roku nowe lugany (dramko - nie pisalam, ale oczywiscie dotarly i moze nie sa idealne ale pasuja mi 😉 ) pojda do sprzedania jako za duze a zostana (notabene) piekne mondegi

swoja droga jakos do tego modelu jestem bardziej przekonana..

do pikeurowych ochow i achow dopisuje to, ze mondegi mam od ponad pol roku - jezdze jednego konia dziennie, wiec nosze je z 3 godziny dziennie i bylyby jak nowe gdyby nie to ze rzepy przestaly trzymac
epk, fota!
Ja przyznaję, że od pół roku niemiłosiernie tyram w kółko tylko Lugany od Dramki 🙂 piorę zakładam piorę zakładam.. 😀
mówisz - masz:

Teraz są trochę jaśniejsze - jeans się jednak spiera 😉, szczególnie prany i użytkowany tak intensywnie... Mi po prostu pasuje styl tych jeansowych - wszystko do nich pasuje, są trochę sztywniejsze i fajnie trzymają mój gruby tyłek w ryzach i do tego niespecjalnie się brudzą. O ile na szarych cavallo widać każdy ślad i trzeba mocno uważać o tyle w tych potrafię kopyta zrobić i niespecjalnie widać, żeby się ubrudziły...
Jaki to model?
Daphne o ile pamiętam 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
01 stycznia 2011 21:52
Marzą mi się jeansowe od dawna 💘

Ale w tej chwili kocham mój najnowszy zakup- czyli soft shelle Pikeura. W końcu mi uda nie marzną!
Koniczka, jak będziesz miała okazję to kupuj - nie będziesz zawiedziona - takie jeansowe to świetne bryczesy codzienne 🙂. Ja mam zamiar kupić jeszcze jedne tylko raczej w kolorze bardzo ciemnego granatu albo czarne.
magda Czyściłaś rzepy?

Mam klientki które tylko kupują model Mondega ponieważ najlepiej leży.

Mondega jest dobry dla osób które szersze biodra. Odpada dla osób takich jak ja, bez talii i z chudymi udami.

rzepy czysciutkie sa a nie trzymaja, ale fakt ze jest to rozmiar nieprzedluzany wiec nadwyrezam rzepy trochu bo nie miec te bardziej szorstkiej czesci na golej skorze 😉 kto by pomyslal ze mam dlugie nogi hehe 😉
ale wlasnie mam niestety grube uda - szczegolnie w porownaniu do lydek i tylka... wiekszosc spodni na tylku mi wisi a w udach ciasna 🙁 ale te kieszenie zapinane na napy dodaja moim zdaniem uroku!
epk, fota!
Ja przyznaję, że od pół roku niemiłosiernie tyram w kółko tylko Lugany od Dramki 🙂 piorę zakładam piorę zakładam.. 😀

to dokładnie tak jak ja🙂 bo odkąd mam Lugany wszystkie inne Fair-Play'e itd, które miałam przestały dla mnie istnieć i jak Lugany są w praniu to bardzo cierpię zakładając inne... a też marzą mi się jeansowe🙂
W dodatku te Mondega są z takiego milutkiego materiału.  💘
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
02 stycznia 2011 13:39
ja mam swoje jeansowe ESy i też je bardzo kocham...chociaż teraz mi za zimno w nich i jeżdżę w struksowych ESach:

generalnie coraz bardziej zaczynam się na ESy przestawiać,także z kantarami i czaprakami...
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
02 stycznia 2011 15:07
A mnie jeansowe ESy w ogóle nie leżały, po przymierzeniu ich stwierdzilam, że nigdy jeansowych bryczesów na moim tyłku, natomiast jak tylko przymierzylam Pikeury Candela jeansowe, to się zakochałam i następnego dnia były moje  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się